Κραυγή αγωνίας στην Πεντέλη - Η κινητοποίηση και οι συγκλονιστικές αναρτήσεις

Αδιανόητες στιγμές βιώνει η Αθηναΐς Νέγκα. Εγκατέλειψε το σπίτι της - Ο Γιώργος Τσαλίκης ξέσπασε - Οι  έκκλησεις για τα ζώα της Ευρυδίκης Παπαδοπούλου & Κατερίνας Καινούργιου - Τα μηνύματα Αγγελικής Νικολούλη, Σταματίνας Τσιμτσιλή, Κώστα Μαρτάκη, Θάνου Πετρέλη και Γιάννη Κότσιρα  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Καταστροφική είναι η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει και ήδη έχουν εκκενωθεί τέσσερις περιοχές. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων μέσων.

Οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει σχεδόν όλο τον ουρανό της Αττικής, με το μέτωπο να είναι ορατό ακόμα και από τον Πειραιά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Η Αθηναϊς Νέγκα μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media πως εκείνη και η οικογένειά της εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην Πεντέλη για να προστατευτούν από τις πυρκαγιές.

«Φωτιά στην Πεντέλη. Φεύγουμε. Στη Λεωφόρο Πεντέλης ήδη κίνηση θα βοηθούσε να ανοίξουν οι τροχονόμοι» έγραψε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

 

 

Ο Γιώργος Τσαλίκης ξέσπασε μέσα από τα social media για την φωτιά στην Πεντέλη και ανέβασε συγκλονιστικά βίντεο με την πύρινη λαίλαπα.

Ο Γιώργος Τσαλίκης με την σειρά του δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία σειρά από οργισμένα βίντεο, στα οποία εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τα όσα γίνονται.

Μάλιστα, ο τραγουδιστής ανέβασε και δύο βίντεο που το έστειλε ο αδερφός του που μένει στην περιοχή και δείχνει στους διαδικτυακούς του φίλους τα όσα συμβαίνουν εκεί και το μένος της φωτιάς.

 

 

 

Αρκετοί επώνυμοι έσπευσαν μέσα από τα social media να σχολιάσουν το μένος της φωτιάς και να κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, η οποία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ξέσπασε και έκανε έκκληση να βοηθήσουν όσοι μπορούν τα ζώα που βρίσκονται στο σημείο.

«Πάλι τα ίδια, τώρα καίγεται και η Πεντέλη, το Ντράφι, μιλάμε για πάρα πολύ πυκνό δάσος, σε λίγο θα σκοτεινιάσει και τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν να πετούν. Όπως έχω διαβάσει διάφορα ποστ, υπάρχουν και ζώα δεμένα στα σπίτια τους, εγκλωβισμένα», είπε μεταξύ άλλων η πρώην παίκτρια του Survivor.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Γιάννης Κότσιρας είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που μένουν στην Πεντέλη και πριν λίγη ώρα ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ο αγαπημένος ερμηνευτής έκανε θερμή παράκληση όσοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους να μην αφήσουν πίσω τα κατοικίδιά τους.

«Η φωτιά στην περιοχή μας είναι δύσκολη. Εδώ και τρεις ημέρες επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι με έντονους στροβιλισμούς και ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Η Πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει αλλά από προσωπική πείρα δεν μαζεύεται αυτή η φωτιά. Θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές και να είμαστε όλοι σε επιφυλακή το βράδυ. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θερμή παράκληση. Όσοι χρειαστεί να φύγετε από τα σπίτια σας μην αφήσετε τα ζώα σας δεμένα. Ή πάρτε τα μαζί σας ή αφήστε τα ελεύθερα» έγραψε ο Γιάννης Κότσιρας.

 

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή που παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον ότι συμβαίνει, θέλησε να καταγγείλει μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram την απουσία ισχυρών πυροσβεστικών μέσων που θα βοηθούσαν στην κατάσβεση.

«Δεν έχουμε κλείσει μάτι όλη τη νύχτα αγωνιώντας για την φωτιά που μας απειλεί. Η κατάσταση είναι τραγική και η πυροσβεστική απούσα από πολλά πύρινα μέτωπα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Ο λόφος της Παλλήνης μαζί με εκατοντάδες σπίτια έχει παραδοθεί στις φλόγες και τα πυροσβεστικά μέσα ήταν άφαντα.

Ήταν παρατεταγμένα στη Μαραθώνος περιμένοντας εντολές όπως είπαν σε δικό μου άνθρωπο που αναρωτήθηκε γιατί δεν επιχειρούν. Είδα τους κατοίκους να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με τις μάνικες και σφίχτηκε η ψυχή μου. Ο Θεός να βάλει το χέρι του» έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

 

  

 

 

Ο Θάνος Πετρέλης δημοσίευσε μία φωτογραφία με την Ακρόπολη και τις φλόγες από πίσω.

 

 

Η Αγγελική Νικολούλη έδειξε την συμπαράστασή της στους Πυροσβέστες που εδώ και ώρες είναι στο μέτωπο της φωτιάς και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σβήσουν τις φλόγες.

Η Κατερίνα Καινούργιου με την σειρά της θέλησε μέσα από τα social media να βοηθήσει τα ζωάκια που βρίσκονται στην περιοχή, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς.

  

 

 Ο Κώστας Μαρτάκης φανερά συγκλονισμένος παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram εξέφρασε την δυσαρέσκειά του γράφοντας ''sad'' και μία ραγισμένη καρδιά.

 

 Η Δήμητρα Αλεξανδράκη δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένας πυροσβέστης που ζητάει βοήθεια από τον κόσμο που γνωρίζει αρκετά καλά την περιοχή.

 

Κατερίνα Ζαρίφη

 

 

Βίκυ Κάβουρα

 

 

 Στάθης Σχίζας

 

 Ντόρα Μακρυγιάννη

 

  

 Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου

  

 

 Δημήτρης Αλεξάνδρου

 

  

 

Eβελίνα Παπούλια

  

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει δημόσια, σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Δεν έχασα χρυσόψαρο, τον αδελφό μου έχασα! Βίωσαν τον πόνο μου, που είναι η ανθρωπιά;»
Θοδωρής Κατσαφάδος: «Παίζω σε παράσταση που ξέρω ότι δεν με θέλουν! Με στενοχωρεί, το ζω πρώτη φορά!»
Δημήτρης Παπανικολάου για τον αυτισμό: «Δεν θέλουμε ούτε οίκτο, ούτε να μας αποκαλούν super ήρωες»
Αμάντα Μανωλάκου: «Έχω πολλαπλές εστίες σκλήρυνσης στο κεφάλι»
Αρετή Πασχάλη: «Δεν είχα καμία σύνδεση με το μωρό μου, δεν μπορούσα να βρω νόημα στη ζωή»