Ο Δημήτρης Λιγνάδης πλήρωσε την εγγύηση 30.000€ – Πότε βγαίνει από τη φυλακή

Οι πρώτες δηλώσεις του αδερφού του Γιάννη – «Στο Εφετείο θα αθωωθεί, δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ύστερα από 17 μήνες προφυλάκισης και αφού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για δυο βιασμούς, ο Δημήτρης Λιγνάδης βγαίνει σήμερα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο που χθες καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη για δυο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορούνταν, όρισε όρους αποφυλάκισης στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ένας απ’ αυτούς να καταβάλει εγγύηση 30.000 ευρώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Το ποσό βρέθηκε και ο Δημήτρης Λιγνάδης, το μεσημέρι της Πέμπτης, θα περάσει την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού και θα είναι ελεύθερος έως την εκδίκαση της έφεσής του.

Αφού συγκέντρωσε το ποσό των 30.000 ευρώ και το κατέβαλε, ο Λιγνάδης αναμένεται να αποφυλακιστεί γύρω στο μεσημέρι, όταν εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να υπογραφεί το αποφυλακιστήριο.

 

 

 

Ο αδερφός του, Γιάννης Λιγνάδης έκανε τις πρώτες δηλώσεις του στην εκπομπή «Alpha Τώρα» για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ ξέσπασε για όλα όσα ακούστηκαν για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.   

​«Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες δεν τις γνωρίζω που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να γίνει η αποφυλάκισή του. Θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή που είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το πρωί σε κρατικό κανάλι. Ειπώθηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φίλος του πρωθυπουργού. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση αυτό είναι ένα χυδαίο ψεύδος. Δεν υπήρξε ποτέ φίλος του Μητσοτάκη. Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος» τόνισε κατηγορηματικά ο Γιάννης Λιγνάδης.

«Ο ίδιος έδωσε τη μάχη του για τη δίκη. Οι λιγοστοί που του συμπαρασταθήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, άνθρωποι της οικογένειας και του φιλικού του περιβάλλοντος. Υπήρξε η απειλή και ο φόβος. Ο άξιος δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας στάθηκε μόνος απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα, ένα παραπολιτικό μόρφωμα με έντονο οπαδικό κοινό. Γίνεται εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια. Η δικαιοσύνη καταδίκασε τον αδερφό μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό. Φυσικά πιστεύω ότι στο Εφετείο θα αθωωθεί. Έχω επικοινωνήσει μαζί του για τυπικά ζητήματα. Έχει καταταλαιπωρηθεί, έχει κατέστη εχθρός του λαού, είναι ένας άνθρωπος κυνηγημένος. Πώς θέλετε να αισθάνεται;» δήλωσε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

 

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε μετά την απόφαση του δικαστηρίου όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς ανηλίκων, ωστόσο θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι την δίκη στο Εφετείο.

«Μου είχε κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα αυτή την υπόθεση η πολιτικοποίησή της. Όπως θυμάστε από την πρώτη στιγμή είχα μιλήσει για κατασκευασμένη υπόθεση και στο δικαστήριο αυτούς τους πέντε μήνες με στοιχεία αδιάσειστα μέρα προς μέρα κατά την αγόρευσή μου χρησιμοποίησα ένα γραπτό υπόμνημα 250 σελίδων όπου ανεδείχθη ότι συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» στρατευμένοι όμως σε μια πολιτική παράταξη μέσα από τα ΜΜΕ κατασκεύασαν την υπόθεση αυτή με αρχικό στόχο τον κ. Λιγνάδη γιατί οι άνθρωποι αυτοί είχαν στενή προσωπική σχέση με έναν σκηνοθέτη και έναν περίεργο τύπο από την Γερμανία που ήρθε στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να εξοντώσει τον Λιγνάδη» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Η απόφαση από πλευράς τακτικής δικαιοσύνης είναι αθωωτική για τον Δημήτρη Λιγνάδη, δεν είναι η μισή πλευρά είναι ολόκληρη. Θέλω να καταλάβετε ότι ο κ. Λιγνάδης ανέδειξε ότι η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη. Δυστυχώς οι πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος χρησιμοποιούν την Δικαιοσύνη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί την έννοια της Δικαιοσύνης» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Τέλος ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες από την οικογένεια και φίλους του Δημήτρη Λιγνάδη, για να βρεθούν τα χρήματα της εγγύησης. «Αν τα συγκεντρώσουμε μέχρι το μεσημέρι μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αφεθεί ελεύθερος», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη
Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές: με την Πλεύση Ελευθερίας - Μαζί του ο Κωστής Σαββιδάκης
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας