Αναστολή υπό όρους στο Λιγνάδη-«Ντροπή σας, αφήνετε ελεύθερο ένα βιαστή παιδιών»

Αναστολή στην εκτέλεση της ποινής χορήγησε στον Δημήτρη Λιγνάδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ρίχνοντας αυλαία σήμερα στην πολύκροτη αυτή δίκη έπειτα από 31 συνολικά συνεδριάσεις.

Ο κατηγορούμενος άκουσε αμίλητος την σχετική απόφαση της έδρας. Η απόφαση ελήφθη με 4-3 πλειοψηφία. Μειοψήφησαν στην απόφαση αυτή τρεις ένορκοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Στο άκουσμα της απόφασης, μέλη του δικαστηρίου ξέσπασαν φωνάζοντας στη πρόεδρο «ντροπή σας, έχετε παιδιά αφήνετε ελεύθερο ένα βιαστή παιδιών».

Το δικαστήριο άφησε έτσι ελεύθερο τον Δημμήτρη Λιγνάδη επιβάλλοντας του τους εξής όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Νωρίτερα, κάθειρξη 12 ετών κατά πλειοψηφία είχε επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού, για τις οποίες δικάστηκε.

Στην απόφαση για την τελική ποινή που επιβλήθηκε στον σκηνοθέτη μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένορκος και σύνεδρος, που είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να του επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών. Να μην χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του σκηνοθέτη ζήτησε ο εισαγγελέας, αλλά την τελική απόφαση έλαβε το δικαστήριο, χορηγώντας τελικά την αναστολή στην  εκτέλεση της ποινής.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει να επιβληθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη κάθειρξη 12 ετών για κάθε μια πράξη για την οποία κρίθηκε ένοχος. Να σημειωθεί ότι δικαστές και ένορκοι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο (σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη).

Έχει αξία πάντως να αναφερθεί πως οι αποφάσεις που έλαβε το δικαστήριο για την ενοχή και τα ελαφρυντικά ελήφθησαν κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν τρεις και συγκεκριμένα η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένορκος και μία σύνεδρος. Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ψηφίσει υπέρ της αθώωσης του Δημήτρη Λιγνάδη και για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών για τις οποίες δικάστηκε.

Ακόμη, η πρόεδρος είχε ταχθεί με την ψήφο της και υπέρ της αναγνώρισης των δύο ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Δανάη Μπάρκα: «Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο…Τραγικό!»
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια
Η Βασιλική Τρουφάκου αποκάλυψε το φύλο του μωρού που περιμένει στο baby shower party