Βαθιά υπόκλιση στην Ντίνα Κώνστα - Το σπαρακτικό αντίο στο Είδωλο

Οι celebritieς και ολόκληρη η Ελλάδα και Κύπρος αποχαιρετούν την απόλυτη έμπνευση Ντένη Μαρκορά που έφυγε για να συναντήσει τον... Κωσταντίνο της - Η τελευταία δημόσια εμφάνιση και συνέντευξη - Τα πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά της

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Ιουλίου 2022, η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα έφυγε από την ζωή, βυθίζοντας σε θλίψη τόσο τους οικείους της, όσο και τον καλλιτεχνικό κόσμο. 

Πρόκειται για μια από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς της γενιάς της, με τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει να είναι ίσως από τους πιο χαρακτηριστικούς στην ελληνική τηλεόραση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Αναστασία Τσιβγούλη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega, επιθυμία της Ντίνας Κώνστα ήταν, μετά τον θάνατό της, να αποτεφρωθεί και όχι να ταφεί.

Ακόμα, επιθυμία των οικείων της, η οποία θα εκφραστεί μέσα από μία ανακοίνωση που θα εκδώσει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, είναι πως όσοι θέλουν, αντί στεφάνων, να καταθέσουν χρήματα για το ΣΕΗ.

 

  

 

Η Ντίνα Κώνστα έφυγε από την ζωή την Κυριακή 3 Ιουλίου, με τον Σπύρο Μπιμπίλα, ηθοποιό και πρόεδρο του ΣΕΗ να γνωστοποιεί την είδηση του θανάτου της μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας θλίψη στους περισσότερους, μιας και επρόκειτο για ένα εξαιρετικό ταλέντο στην υποκριτική και έναν άνθρωπο με πηγαίο χαρακτήρα και χιούμορ.

 

 

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εspresso» και του Νίκου Νικόλιζα τους τελευταίους μήνες της ζωής της δεν δεχόταν επισκέψεις, παρά μόνο από τις ανιψιές της, που είχαν αναλάβει τη φροντίδα της.

Πριν από λίγες βδομάδες ένας από τους επιστήθιους φίλους της και ιερέας, βρέθηκε κοντά στην ηθοποιό και της διάβασε ευχές. Ωστόσο εκείνη είχε αποκοπεί από κάθε είδους επικοινωνία με τον έξω κόσμο και επικοινωνούσε δύσκολα και με τους δικούς της ανθρώπους.

 

 

 

 

Περίπου δύο χρόνια πριν, τον Απρίλιο του 2020, όταν για τελευταία φορά είχε επιλέξει να παραχωρήσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη και το «Secret» των «Παραπολιτικών» με αφορμή την επιστροφή του σίριαλ «Δυο ξένοι» στο καθημερινό πρόγραμμα του MEGA.

«Είναι καλό που επέστρεψε το Mega και το σίριαλ Δύο ξένοι. Είδα το πρώτο επεισόδιο. Στην αρχή δεν είχαμε ούτε καλό μακιγιάζ ούτε ωραία ρούχα. Το σίριαλ αυτό πήγε πάρα πολύ καλά» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τότε η Ντίνα Κώνστα.

Τι σήμαινε για την καριέρα της ο ρόλος της Ντένης Μαρκορά, την ρώτησε η δημοσιογράφος, για να απαντήσει ότι «ήταν ακόμα ένας ρόλος που έπαιξα». Ωστόσο, όπως θυμάται, εκείνη την εποχή «γινόταν ένας χαμός» από τον απλό κόσμο που τη συναντούσε. «Οι περισσότεροι με ρωτούσαν αν είμαι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Αυτό τους ενδιέφερε πάρα πολύ», σχολίασε, σημειώνοντας πως «ήταν ένα σίριαλ καλογραμμένο. Όταν κάτι είναι καλά γραμμένο, πάει και καλά. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, όρεξη να έχεις».

Η Ντίνα Κώνστα είχε ακόμα αποκαλύψει και πώς αντέδρασε όταν της πρότειναν να υποδυθεί τον ρόλο της Ντένης Μαρκορά. «Διάβασα πρώτα το κείμενο. Μου άρεσε, ήταν καλογραμμένο και είπα το ναι. Ήταν πάρα πολύ κουραστικά τα γυρίσματα. Πήγαινα ξημερώματα στα πλατό και έφευγα βράδυ. Δεν είχαμε ευτράπελα, ήταν βαριά δουλειά».

«Σήμερα δεν βλέπω πολλή τηλεόραση. Ακόμα και τους Δύο ξένους δεν τους βλέπω. Στενοχωριέμαι να βλέπω τον Νίκο Σεργιανόπουλο, που έφυγε έτσι άδικα από τη ζωή. Δεν μου λείπει η τηλεόραση. Έκανα πάρα πολλή και δεν μου λείπει καθόλου» είχε ακόμα εκφράσει η Ντίνα Κώνστα μιλώντας το 2020 στο «Secret» των «Παραπολιτικών.»

 

 

 

Το Εθνικό Θέατρο το οποίο η Ντίνα Κώνστα υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσε και μια επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατό της.

«Στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα. Η οικογένεια του Εθνικού Θεάτρου αποχαιρετά με θλίψη την Ντίνα Κώνστα, μια γυναίκα που υπηρέτησε με συνέπεια και επαγγελματισμό τη θεατρική τέχνη.

Η Ντίνα Κώνστα πρωτοεμφανίστηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1976 στην παράσταση «Η γειτονιά του Τσέχωφ», σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, και υπήρξε σταθερή συνεργάτης του από το 1986 έως το 1994, κοσμώντας με το ήθος και την αγάπη της για το θέατρο τις παραγωγές στις οποίες συμμετείχε.

Το Εθνικό Θέατρο αφιερώνει στη μνήμη της την παράσταση «Μήδεια» του Μποστ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τιμώντας την πορεία της στην πρώτη σκηνή της χώρας αλλά και τη σύνδεσή της με τον συγγραφέα, καθώς το ταξίδι της στο θεατρικό σανίδι πυροδοτήθηκε από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην «Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Εμιρζά, στο Θέατρο Βεάκη το 1965».

 

 

 

Ντίνα Κώνστα – Η τελευταία δημόσια εμφάνιση

Το 2018, η Ντίνα Κώνστα είχε βρεθεί στο Νεκροταφείο Ζωγράφου και στην κηδεία του ηθοποιού, Χρήστο Σιμαρδάνη.

 

 

Η τελευταία εμφάνιση της Ντίνα Κώνστα σε τηλεοπτική κάμερα

 

 

 

Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, όπου και η Ντίνα Κώνστα είχε ενσαρκώσει σε σειρές του, μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς της ρόλους, όπως εκείνον της Ντένης Μαρκορά στους «Δυο Ξένους», αποχαιρέτησε την σπουδαία ηθοποιό με ένα βίντεο αφιέρωμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ενώ ταυτόχρονα δημοσίευσε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια χαρακτηρική φωτογραφία της ηθοποιού από τον ρόλο της

 

 

 

Η Εβελίνα Παπούλια επέλεξε να αποχαιρετήσει την αγαπημένη Ντίνα Κώνστα με μια δημοσίευσή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, τονίζοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος που της έμαθε τα πάντα. 

Η Εβελίνα Παπούλια είχε πολύ στενή σχέση με την Ντίνα Κώνστα, μιας και μαζί είχαν πρωταγωνιστήσει στην πολύ επιτυχημένη σειρά του MEGA «Δυο Ξένοι» στους ρόλους της Μαρίνας Κουντουράτου και της Ντένης Μαρκορά αντίστοιχα. 

Η ηθοποιός Εβελίνα Παπούλια, μέσα από μια δημοσίευσή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αποχαιρέτησε την αγαπημένη της «Ντένη Μαρκορά», γράφοντας χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της: «Καλό ταξίδι Ντίνα μου ! Για εμένα αυτή η φωτογραφία είσαι εσυ!! Το καθαρό βλέμμα το τσιγάρο στο χέρι το καυστικό χιούμορ την ντόμπρα προσωπικότητα! Σ αγαπώ!!! Καλό ταξίδι όμορφη…. Με έμαθες τόσα πολλά! Σε ευχαριστώ!»

 

 

 

Ό Δημήτρης Μακαλιάς μέσα από μια δημοσίευσή του στο Instagram, αποχαιρέτησε την Ντίνα Κώνστα, η οποία έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Ιουλίου 2022.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην τηλεοπτική σειρά «Ο θυσαυρός της Αγγελίνας", η οποία είχε προβληθεί το 2005 από την ΕΡΤ1. Ο Δημήτρης Μακαλιάς έγραψε χαρακτηριστικά στην δημοσίευσή του: «Αχ βρε γιαγιά… Τα «εγγόνια» σου μαζεμένα όλα σε αποχαιρετούν. Καλό ταξίδι Αγγελίνα μας»

 

  

 

Το «αντίο» του Παναγιώτη Φασούλα με την επική σκηνή που του «πέταξε» το κινητό στο κεφάλι. Με τη συγκεκριμένη επική σκηνή, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού θέλησε να αποχαιρετήσει τη Ντίνα Κώνστα, γράφοντας: «Η Ντίνα Κώνστα μας χάρισε εξαιρετικές στιγμές με το ταλέντο της και το χιούμορ της. Είναι βέβαιο ότι θα την βλέπουμε ξανά και ξανά όπως όλους τους μεγάλους ηθοποιούς που έχουν φύγει . Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της».

 

 

 

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

«Καλό ταξίδι λατρεμένη Ντίνα…Σπουδαία στη ζωή και στη σκηνή! Θα είσαι για πάντα στις καρδιές όλης της Ελλάδας..»

 

 

Δημήτρης Αποστόλου

«Καλό ταξίδι Ντίνα μου, Ντένη μου , Γιολάντα μου… Σ αγαπήσαμε μ όλα τα “πρόσωπά” σου.. Μας πήρες από το χέρι και δραπετεύσαμε μαζί σου εκεί που δεν μας πήγε ποτέ κανείς… Εκεί που η αλήθεια δεν λεγόταν τρέλα ακρότητα σουρεαλισμός όπως μας μάθανε να την λέμε εδώ… Λένε ότι η υποκριτική δίνει ευκαιρία να κρυφτείς πίσω από ένα πρόσωπο και να γίνεις κάποιος άλλος.. Λάθος..

Κι αυτό το πρόσωπο δικό σου ήταν.. απλά το έδειξες εκεί και όταν έπρεπε.. Πάντα είχες σωστό κριτήριο.. Ποτέ δεν έκανες κάτι άστοχο και εκτός καιρού.. Πίσω από το εύκολο γέλιο που μας χάρισες κρυβόταν για όσους κατάλαβαν και νοιώθανε μια δύσκολη βαθειά εξομολόγηση που δεν τολμήσαμε να κάνουμε οι υπόλοιποι… Θα πούνε ότι θα μείνεις μέσα από τους ρόλους σου. Μέσα από τη συνέπεια σου σαν καλλιτέχνης και σκεπτόμενος άνθρωπος… θα πούνε ότι είναι μεγάλη απώλεια η φυγή σου..

Θα πούνε τόσα που θα μοιάζουν πολύ με όσα είθιστε σε τέτοιες στιγμές για ανθρώπους της αξίας σου. Εγώ θα σου πω ότι μπήκες στη μικρή ομάδα των αναντικατάστατων… ξεκουράσου Ντίνα μου Ντένη μου Γιολάντα μου.. Το αξίζεις περισσότερο από όλους..»

 

 

 Βασίλης Παλαιολόγος

 

 Κατερίνα Καινούργιου

 

  Ελένη Φουρέιρα

 

 

  Ναταλία Γερμανού

 

 

 Έλενα Χριστοπούλου

 

  Καίτη Γαρμπή

 

 Αργύρης Πανταζάρας

 

  

Δούκισσα Νομικού

 

 

  

Μαρία Σολωμού

 

  

Βασίλης Μπισμπίκης

 

 

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου

 

Πρόδρομος Τοσουνίδης

  

 

Γιώργος Καραμέρος

 

 

 

 

 

To twitter αποχαιρετά την Ντίνα Κώνστα που θα μένει πάντα ζωντανή ως Ντένη Μαρκορά:

 

  

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα: «Ανταποκρίνεται ο οργανισμός του»
Παύλος Χαϊκάλης για Μάνο Ιωάννου: «Υπερασπίζεται τον φίλο του και το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο»
Η ανάρτησή της Κατερίνας Βρανά για τα γενέθλια της: «Η μέρα που σχεδόν πέθανα. 7 χρόνια επιβίωσης»
Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: «Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»
Μικρούτσικος, Κορινθίου, Τσάβαλου, Μπάρμπα, Καινούργιου ξεσπούν για την χυδαία επίθεση στην Μελέτη
Κατερίνα Στανίση: «Έφυγα κι από το σπίτι μου & πήγα να μείνω με την μητέρα μου. Είναι δύσκολο, αλλά συνηθίζεται»
Κοραλία Καράντη: «Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου. Το βλέμμα τους είναι απόλυτα διαθέσιμο»
O Αlec Baldwin έσπασε το κινητό παρεμβατικής γυναίκας που τον παρενοχλούσε προκαλώντας τον επίμονα
Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει δημόσια, σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου