Αποφυλάκιση Φιλιππίδη: «Φοβήθηκα μήπως μου μείνει στην αγκαλιά»

Δημητρακόπουλος για Φιλιππίδη: «Η αποφυλάκισή του σχετίζεται με την συμπλήρωση του 12μηνου & όχι με την κατάσταση της υγείας του» – Τι δήλωσε ένα από τα θύματά του

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, λίγο πριν συμπληρώσει 12 μήνες στις φυλακές, ενημερώθηκε για την αποφυλάκισή του, όταν ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τον επισκέφτηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και νοσηλεύεται. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Την ίδια στιγμή, οι δικηγόροι των γυναικών που τον έχουν καταγγείλει χαρακτηρίζουν μιλώντας στο Mega αναμενόμενη την απόφαση δικαστών και ενόρκων.

 

 

«Ξέσπασε σε λυγμούς ο Πέτρος Φιλιππίδης»

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο δικηγόρος του ηθοποιού, η σύζυγος και ο γιος του μετέβησαν στο νοσοκομείο προκειμένου να τον ενημερώσουν για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Πέρασαν δύο τρία λεπτά μέχρι να το συνειδητοποιήσει και μετά αυτό ήταν ένα τρομερό συναίσθημα που νοιώθουμε κι εμείς οι δικηγόροι και με λυγμούς δεν μπορούσε να μιλήσει για τουλάχιστον πέντε-δέκα λεπτά και προσπαθούσα να του πω κι εγώ, ηρέμησε, ηρέμησε γιατί φοβόμουν φαντάσου να πάθει μία κρίση και να μου μείνει στην αγκαλιά», δήλωσε ο Μιχάλης Δμητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ψευδείς και μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι επιθυμεί να παραβρίσκεται στο δικαστήριο και να απολογηθεί.

«Επαναλαμβάνει “θέλω να είμαι ζωντανός και να καταφέρω να απολογηθώ. Δε θα δώσω μόνο εξηγήσεις στο δικαστήριο αλλά και στους ανθρώπους που τόσα χρόνια με παρακολουθούν ως ηθοποιό και με χειροκροτούν. Δεν έχω προδώσει την εμπιστοσύνη τους”», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού.

 

 

 

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται στις 5 Ιουλίου με τις καταθέσεις μαρτύρων.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι», για την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους που αποφασίστηκε από το δικαστήριο για τον γνωστό ηθοποιό.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Η εισαγγελική πρόταση έχει δημοσιευθεί. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό το αίτημά μας να αφεθεί ελεύθερος, ανέπτυξε και ένα αιτιολογικό. Πουθενά δεν υπάρχει ως βάση αποφυλακίσεως του ηθοποιού, η κατάσταση της υγείας του», ανέφερε αρχικά.

«Τέσσερα κρατικά έγγραφα προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, του Γενικού Κρατικού Νικαίας. Οι καταγγέλλουσες έφτασαν στο σημείο να πουν ότι δεν υπήρχε κανένα έγγραφο, ωστόσο υπήρχαν 4. Το ένα εξ αυτών έλεγε ότι την πρώτη μέρα – την Πέμπτη – που είπαν οι γιατροί στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν μπορεί να βγει έξω, διότι το υποκείμενο νόσημα που έχει μπορεί να προκαλέσει και άλλο εγκεφαλικό, ο ίδιος είπε ότι «εγώ θέλω να φύγω και αναλαμβάνω την ευθύνη, διότι εάν δεν είμαι την Παρασκευή το πρωί στο δικαστήριο, ο κόσμος θα λέει ότι παίζω θέατρο». Υπέγραψε χαρτί ότι βγαίνει από το νοσοκομείο με δική του ευθύνη. Ο ηθοποιός έχει κληρονομικό υποκείμενο νόσημα και ο πατέρας του είχε πεθάνει από το ίδιο πράγμα σε ηλικία 62 ετών»,

«Το δικαστήριο παρόλο που υπήρχαν αυτά τα έγγραφα, τα «αγνόησε», γιατί οι προϋποθέσεις για να παραταθεί η κράτηση για ένα 18μηνο δεν αναφέρονται σε λόγους υγείας αλλά: να μην είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό, και δεύτερον εάν αφεθεί ελεύθερος να μην διαπράξει ξανά τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», πρόσθεσε ο δικηγόρος του ηθοποιού.

«Άρα με τα στοιχεία που υπήρχαν , το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι ο κ. Φιλιππίδης δεν είναι θα κάνει τα παραπάνω που προαναφέρθηκαν», δήλωσε και ξεκαθάρισε πως,

«Δεν κάναμε αίτημα αποφυλάκισης εμείς, ένας ο οποίος είναι προφυλακισμένος 12 μήνες γίνεται δίκη για να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί η κράτησή του ή όχι. Η αποφυλάκισή του Πέτρου Φιλιππίδη δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα υγείας για το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο την Πέμπτη. Δεν υπάρχει στο σκεπτικό του οι λόγοι υγείας του. Είχαμε ζητήσει και την ηλεκτρονική επιτήρηση του ηθοποιού. Εάν δεν υπήρχε αυτό το κλίμα εναντίον του, δεν θα του είχε καν ασκηθεί ποινική δίωξη».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την αποφυλάκισή του που μπήκα στο θάλαμό που βρισκόταν, ήταν σε κατάσταση ληθάργου, τον ξύπνησα και του είπα ότι έχω να του ανακοινώσω κάτι ευχάριστο.

«Είσαι ελεύθερος», του είπα, «το δικαστήριο το αποφάσισε ομοφώνως». Με αγκάλιασε και με λυγμούς και δε μπορούσε να μου μιλήσει για κάποια λεπτά, και του είπα να ηρεμήσει, μην πάθει κάτι πάλι», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

 

 

Ο δικηγόρος του 3ου θύματος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ανδρέας Βαγγόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για τα όσα είπε η εντολέας του μετά την απόφαση αυτή.

Ο δικηγόρος ανέφερε αρχικά πως το δικαστήριο είχε ενημερώσει πως θα εξετάσει την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.

«Η προσωρινή κράτηση είναι το έσχατο μέσο δικονομικού καταναγκασμού, το οποίο έχει σκοπό μονάχα να εξασφαλίσει την παρουσία του κατηγορουμένου στο ακροατήριο» σημείωσε ο δικηγόρος.

Κατόπιν, τόνισε πως η παράταση της κράτησης για άλλους 6 μήνες γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχουν.

«Η προσωρινή κράτηση δεν αποτελεί προκαταβολή ποινής, ούτε η παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης  αποτελεί πρόκριμα για το εάν ο κατηγορούμενος θα αθωωθεί» υπογράμμισε.

Η αντίδραση του θύματος

Ο κ. Βαγγόπουλος είπε πως η εντολέας του ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, την Παρασκευή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Η κατάθεση της εντολέως μου ήταν συγκλονιστική, ξεπέρασε τον φόβο και την ανασφάλεια και είπε την αλήθεια. Βγήκε έξω και κατέρρευσε» δήλωσε ο δικηγόρος.

Ολοκληρώνοντας, είπε πως η εισαγγελέας της έδρας προτείνοντας ή μη για την παράταση της κράτησης, είπε ότι η εισαγγελική έδρα θεωρεί ότι στο παρόν στάδιο μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των τριών θυμάτων «οι ενδείξεις ενοχής είναι προσέτι σοβαρές».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»