Ο Δημήτρης Μοθωναίος απαντά στον Λιγνάδη και στα όσα αναφέρει στην απολογία του

Ο Δημήτρης Μοθωναίος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση μετά την αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την απολογία του 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τον ίδιο να υποστηρίζει μέχρι τέλους την αθωότητά του, σχετικά με όλα όσα κατηγορείται. 

Ο ηθοποιός κατηγορείται για συνολικά τέσσερις βιασμούς, τους οποίους, όπως υποστηρίζει, δεν έχει κάνει ποτέ, ενώ τόνισε πολλές φορές ότι άδικα κατηγορείται.

Με το που ξεκίνησε η απολογία του, ο Δημήτρης Λιγνάδης χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως την απόλυτη λύτρωση για εκείνον, μιας και πρόκειται να αποδείξει την αθωότητά του σχετικά με όλα όσα τον κατηγορούν εδώ και πολλούς μήνες. Ο ηθοποιός και πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του, ενώ τόνισε πολλές φορές ότι διάφορες ομάδες έχουν ενωθεί μεταξύ τους και προσπαθούν να του κάνουν κακό με κάθε μέσο, ενώ αρνήθηκε τα πάντα σε ο, τι έχει να κάνει με τις καταγγελίες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, σχετικά με τον πρώτο καταγγέλοντα είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ».

Σε ερωτήσεις της Προέδρου σχετικά με τα κίνητρα που είχαν οι καταγγέλοντες να του προσάψουν όλες αυτές τις κατηγορίες, ο ίδιος έκανε λόγο για διάφορα θέματα...

Πρόεδρος: Τι όφελος είχαν να σας κατηγορήσουν;

Λιγνάδης: Είναι πολλά τα κίνητρα… Η προσωπική εκδίκηση από την απόρριψη, να στεγαστούν κάτω από την ομπρέλα του metoo και μετά να θυματοποιηθούν από ένα τέτοιο σοβαρό κίνημα που θα μπορούσε να είναι πολύ ωφέλιμο… Μόλις άνοιξε η ομπρέλα του metoo μπήκαν όλοι και τα ξερά και τα χλωρά κάτω από την ομπρέλα. Τα άτομα που είδα τώρα εδώ είναι φτηνά…

Πρόεδρος: Γιατί ξέσπασε όλο αυτό σε βάρος σας;

Λιγνάδης: Συναντήθηκαν παρά πολλές επιθυμίες από συνιστώσες που οδηγούν σε μια συνισταμένη. Κάποιοι άνθρωποι, είχαν κάποια πικρία προσωπική από εμένα, είχαν προσωπικά κίνητρα. Υπάρχει αυτή η πρώτη ύλη. Υπάρχουν τριβές και προστριβές από ηθοποιούς μέχρι και έχθρα προς το πρόσωπο μου και υπάρχουν μεγάλες προστριβές και διαμάχες με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Υπάρχει μία ομάδα δημοσιογράφων και influencer, του ψευδοαριστερού χώρου που βρέθηκαν απέναντι μου και θέλησαν να κλονίσουν την κυβέρνηση ότι ήμουν τάχα μια λάθος επιλογή της. Το φυτίλι ήταν ο Β.Κ που είπε μια ιστορία από το μυαλό του, που είναι παραγεγραμμενη και άνοιξε πρώτος το χορό των καταγγελιών. Υπάρχει ένας δεύτερος… Αυτούς τους δυο τους θεωρώ «λαγούς». Μετά ακολούθησε μια κοινωνία εθισμένη στο αίμα… αυτό έγινε προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης. Έφτασε και στη Βουλή.

Πρόεδρος: Εδώ εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι. Εσείς λέτε ότι δεν αληθεύουν αυτά. Γιατί να θέλουν να κατηγορήσουν κάποιον παντελώς αθώο;

Λιγνάδης: Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους ήταν ένα πλέγμα. Μια πλεκτάνη. Είναι σκευωρία. Δεν είναι δέκα άτομα… Είναι δέκα ενωμένα σε μια αδιαίρετη μονάδα.

Πρόεδρος: Αποδίδεις τέσσερις βιασμούς χωρίς να έχει γίνει τίποτα;

Λιγνάδης: Και εγώ έχω αναρωτηθεί που φτάνει η αλήθεια και που αρχίζει το κερασάκι του βιασμού.

 

 

Ο δικηγόρος του ηθοποιού και του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για μία «υποδειγματική απολογία» στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

«Ήταν μία απολογία πρωτοφανής για τα δικαστικά δεδομένα, με πρωτοφανή συμμετοχή κατά τη διάρκεια της απολογίας με ερωτήσεις όλων των μελών του δικαστηρίου. Συνήθως οι ένορκοι δεν συμμετέχουν στην απολογία και δεν υποβάλλουν ερωτήσεις. Όλοι οι ένορκοι έκαναν ερωτήσεις και πήραν πραγματικά απαντήσεις, που ήταν όλες αληθινές, και έδιναν εξηγήσεις σε κάθε απορία».

Η αγόρευση του εισαγγελέα αναμένεται την Τετάρτη και εφόσον ολοκληρωθεί η πρόταση του εισαγγελέα ξεκινούν οι αγορεύσεις τον δικηγόρων που υποστηρίζουν την ακολουθία και στη συνέχεια ακολουθεί η υπεράσπιση Λιγνάδη.

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου βλέπω να απουσιάζουν από την αίθουσα οι φερόμενοι ως βιασθέντες», είπε ο δικηγόρος και συμπλήρωσε πως στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονται ορισμένοι δημοσιογράφοι, με τον Αλέξη Κούγια να τους κατηγορεί πως έχουν οργανώσει επιθέσεις εναντίον του.

«Ο τρίτος καταγγέλοντας δεν εμφανίστηκε και αυτό αποδεικνύει το στήσιμο της ιστορίας Λιγνάδη», δήλωσε ο δικηγόρος και κατέληξε πως πρόκειται για μία «δίκη στην οποία από τη μία είναι το κίνημα του #MeToo και από την άλλη ο Λιγνάδης και εγώ».

 

 

 

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του, ο γνωστός ηθοποιός, αναφερόμενος στη συγκλονιστική συνέντευξη που είχε δώσει τον Φεβρουάριο του 2021 στη Φαίη Σκορδά για τη δική του εφιαλτική εμπειρία μετά από κακοποίηση που υπέστη, θέλησε να κρατήσει τις αποστάσεις του από την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος χθες απολογήθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος συγκεκριμένα έγραψε σε ανάρτησή του στα social media και ξεκαθάρισε:

«Τον Φεβρουάριο του 2021 παραχώρησα μία συνέντευξη αναφερόμενος στην κακοποίηση που βίωσα κατά τη διάρκεια της παιδικής, της εφηβικής και της ενήλικης ζωής μου. Ουδέποτε αναφέρθηκα καθ' οποιονδήποτε τρόπο στον κύριο Λιγνάδη. Το γεγονός ότι ο ίδιος στη σημερινή του απολογία προέβαλε στη δική μου εξομολόγηση το εφαλτήριο των κατηγοριών που στοιχειοθετήθηκαν εναντίον του θα έπρεπε ίσως να μας προβληματίσει.

Είμαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου είτε στάθηκαν απέναντί μου με καλή είτε με κακή πρόθεση, πολλώ δε μάλλον σε όσους αποπειράθηκαν και να με βλάψουν, καθώς όχι μόνο με έκαναν να πεισμώνω για επιβεβαίωση, αλλά το σημαντικότερο: μου έδωσαν την ευκαιρία να αναγεννηθώ, κατορθώνοντας να αγαπήσω ο ίδιος τον εαυτό μου και μου χάρισαν τη λυτρωτική συνειδητοποίηση πως έχω υπερήφανα επιβιώσει μέσα από αδιανόητο σκοτάδι και έχω οδηγηθεί κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, στον δρόμο του φωτός. Αυτός ήταν και ο μόνος λόγος που αποφάσισα να μιλήσω πριν ενάμιση χρόνο.

Η προσδοκία να δώσω -παραβλέποντας το ανυπολόγιστο κόστος της προσωπικής έκθεσης- κουράγιο και ελπίδα σε όσους έχουν βιώσει αντίστοιχο πόνο να περάσουν στην αντίπερα όχθη. Είμαι ευτυχής και ήρεμος και το ίδιο εύχομαι από καρδιάς σε όλους» έγραψε.

  

 

  

 

Μετά την ανάρτηση του Δημήτρη Μοθωναίου για την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η Φαίη Σκορδά θέλησε να τοποθετηθεί.

«Μετά από όλα αυτά που του συνέβησαν, πέρασε από όλες τις φάσεις ο Δημήτρης και κατάφερε να τα ξεπεράσει. Κατάφερε να περάσει απέναντι  και να είναι αυτός που είναι σήμερα. Άρα ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να περάσει ένα μήνυμα, μπορεί να απλώσει το χέρι του και να πει “ελάτε να σας βοηθήσω”.

Μετά από αυτή τη συνέντευξη, το Instagram του γέμισε με μηνύματα ανθρώπων που έχουν περάσει δύσκολες καταστάσεις και χρειάζονταν βοήθεια. Αυτός ήταν ο λόγος που μίλησε. Μίλησε για τις σεξουαλικές, κακοποιητικές σχέσεις, για τους βιασμούς που έζησε όταν ήταν μικρός και μετά εξήγησε πώς αυτό σε κάνει να μπαίνεις μετά σε άλλες κακοποιητικές σχέσεις. (…)» εξήγησε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

«Δεν ανέφερε ποτέ το όνομα του Λιγνάδη. Ούτε εμείς είχαμε αυτήν την πληροφορία από τη δημοσιογράφο της εκπομπής γιατί πέρασε και λίγο στα ψιλά κατά τη διάρκεια της απολογίας. Και αναφέρεται το όνομά του ότι μέρος ενός κυκλώματος που θέλει να ρίξει τη Μενδώνη, είναι και ο Μοθωναίος. Πώς εμπλέκεται; Εγώ προβληματίστηκα και λέω πώς μπορεί να εμπλακεί το όνομα του Λιγνάδη σε όλο αυτό το κακοποιητικό που έχει περιγράψει ο Μοθωναίος πριν ενάμιση χρόνο. Ο Μοθωναίος δεν τον ανέφερε, ούτε τον φωτογράφισε προφανώς. Δεν είπε τίποτα, τίποτα, τίποτα. Είμαι σε θέση να πω, ότι δεν είπε και τίποτα backstage».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:     

 

 

 

 

Δειτε Επισης

#Sun και #TMZ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη βόλτα της Kate Middleton με τον William
Στάθης Σχίζα: «Είμαι έτοιμος για μια νέα σχέση. Έβαλα οριστική τελεία στην προηγουμένη»
Δημήτρης Καμπόλης: «To σπίτι μας πήρε φωτιά, έχασα την μάνα μου από τις αναθυμιάσεις»
Η εντυπωσιακή μεταμφίεση της Πάολας με την κόρη της στο καρναβάλι της Χαλκιδικής
Ο ημίγυμνος απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε υπαίθριο τζακούζι, με θέα το δάσος
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ακούω αυτά τα πράγματα με την 12χρονη θέλω να πάω να “σπάσω” το δικαστήριο»
Η Celine Dion ποζάρει με τους γιους της για την Ημέρα Ενημέρωσης για το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Βασίλη Μπισμπίκη μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του
Συγκίνησε o Κωνσταντίνος Αρτσίτας με την on air εξομολόγησή του: «Στο σχολείο δεν ήμουν το συμβατικό αγόρι»
Μπέττυ Μαγγίρα: «Παρουσιάστρια ήμουν από πριν, ο Δημήτρης Παπανώτας το ζει μόνος του»