«Υπάρχει η υπερέμεση κύησης, από την οποία εγώ υπέφερα. Χρειάστηκα νοσηλεία»

Λάουρα Νάργιες - Χρήστος Σαντικάι: Οι πρώτοι δύσκολοι μήνες της εγκυμοσύνης, η νοσηλεία και τα σχέδια γάμου: «Είχαμε ένα ολόκληρο επιτελείο γιατρών και κάναμε όλες τις προσπάθειες για να μπορώ να "ζήσω" λίγο και να αναπνεύσω»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Η Λάουρα Νάργες και ο Χρήστος Σαντικάι φωτογραφήθηκαν για το ελληνικό περιοδικό «ΟΚ!» που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, λίγους μήνες πριν υποδεχτούν τον γιο τους.

Το ζευγάρι μίλησε στη Μαρία Παπαϊωάννου για το πώς έμαθαν για την εγκυμοσύνη, τα σχέδιά τους για γάμο αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Λάουρα στους πρώτους μήνες λόγω της υπερέμεσης που κατάφερε να περιορίσει με βελονισμό.

 

 

Η εγκυμοσύνη πώς προέκυψε;

Χρήστος: Γενικά ήταν κάτι που σκεφτόμασταν και θέλαμε πολύ, ήμασταν άκρως συνειδητοποιημένοι για τη διαδρομή που χαράζαμε. Γνώριζα πολύ καλά ότι ήθελα η Λάουρα να είναι η γυναίκα της ζωής μου. Έναν μήνα λοιπόν πριν μείνει έγκυος υπήρχε μια καθυστέρηση και μπήκαμε στη διαδικασία να κ νουμε τεστ. Τότε βέβαια δεν είχε πιάσει.

Λάουρα, όταν τελικά το τεστ βγήκε θετικό, πώς το ανακοίνωσες στον Χρήστο;

Λάουρα: Μαζί το ανακαλύψαμε, μιας και ο Χρήστος μού είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να του κάνω έκπληξη, κι ας το είχα διαφορετικά στο μυαλό μου. Σεβάστηκα τελικά την επιθυμία του.

Χρήστος: Γενικά δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Υπήρχε λοιπόν το αστείο μεταξύ μας ότι μόνο όταν θα είμαι εγώ μπροστά θα γίνεται τελικά αυτό που επιθυμούμε να γίνει. Θυμάμαι την ημέρα πριν βγει το θετικό τεστ. Πέρασα από τη γειτονιά μου στον Νέο Κόσμο και ένιωθα ότι έπρεπε να αγοράσω τεστ. Επίσης, μου βγήκε μια επιθυμία να τους χαιρετήσω όλους. Ένιωθα ότι κάτι έρχεται…

Λάουρα: Το μοιραίο εκείνο πρωινό λοιπόν ήταν η μόνη φορά που τον ξύπνησα και του είπα «έλα να πάμε να δούμε μαζί το αποτέλεσμα». Πέρασε πρώτος και το άρπαξε, το είδε και μου λέει «θετικό». Εκεί τρελαθήκαμε. Συγκινηθήκαμε τόσο πολύ. Θέλω να σου πω εδώ ότι η φαρμακοποιός από την οποία πήρα το τεστ επικοινώνησε μαζί μου όταν ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη και μου είπε «από εμένα πήρες το τεστ. Το ήξερα ότι θα είσαι έγκυος».

Χρήστος: Αμέσως μετά πήγαμε στο νοσοκομείο να κάνουμε τη Β’ χοριακή για να είμαστε σίγουροι και μας είπε η γιατρός: «Δεν είστε μόνο έγκυος, είστε πολύ έγκυος».

Λάουρα: Συγκινηθήκαμε και στο νοσοκομείο. Κλαίγαμε και μαζί μας έκλαψε και η γιατρός, η κυρία Ιωάννα. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Μια γυναίκα που την είδαμε πρώτη φορά, δεν την ξέραμε.

Πώς αντέδρασαν οι γονείς σας όταν τους το ανακοινώσατε;

Χρήστος: Στην αρχή ήταν λίγο μουδιασμένοι. Για τους δικούς μου είναι η πρώτη φορά που θα αποκτήσουν εγγόνι. Ήταν όμως προετοιμασμένοι γιατί με έβλεπαν και εμένα ότι πρώτη φορά ένιωθα έτσι και καταλάβαιναν ότι η σχέση μου με τη Λάουρα είναι σοβαρή. Μάλιστα, από τότε που ήμουν μόνος μου θυμάμαι να μου λένε «άντε, αγόρι μου, να μας κάνεις ένα εγγονάκι».

Λάουρα: Στη δική μου περίπτωση, η μητέρα μου έχει ήδη δύο εγγόνια. Εννοείται ότι χάρηκε, αλλά χρειάστηκε λίγο χρόνο να το συνειδητοποιήσει. Έλεγε «εσύ, που είσαι η μικρή μου κόρη, είσαι έγκυος; Η Λάουρά μου δηλαδή θα γίνει μητέρα;». Όσο μεγάλωνε η κοιλιά μου έλεγε «ναι, τελικά είσαι έγκυος». Πετάει από τη χαρά της φυσικά. Η μητέρα μου είναι συχνά στο χωριό, στις Σέρρες, με τον παππού μου και αυτές τις μέρες είναι για λίγο στη Γερμανία. Ήταν όμως εδώ όλη αυτή την περίοδο. Χρειαζόμουν πάντα έναν άνθρωπο να με προσέχει γιατί δεν μπορούσα. Το πηγαίναμε εναλλάξ η μητέρα μου, η πεθερά μου και η αδελφή του Χρήστου.

Ποια είναι τα συναισθήματά σας τώρα, τέσσερις μήνες πριν υποδεχθείτε το μωρό σας;

Χρήστος: Είναι περίεργα αλλά μοναδικά τα συναισθήματα. Δεν περιγράφονται. Όταν μέσα σε έξι μήνες σχέσης έρχεται αυτό το δώρο, αλλάζει όλη σου η ζωή.

Λάουρα: Νιώθουμε πάρα πολύ όμορφα και είμαστε πολύ τυχεροί. Δεν είναι ωστόσο κάτι που μας τρομάζει, μας φαινόταν λογικό και επόμενο να κάνουμε μαζί οικογένεια. Δεν ήταν κάτι σοκαριστικό. Είναι κάτι που το θέλαμε και το περιμέναμε πώς και πώς. Το συζητούσαμε ήδη από τον πρώτο μήνα της σχέσης μας. Βέβαια τότε λέγαμε ότι θα το κάνουμε στο προσεχές μέλλον. Ξέρεις, θέλαμε να περάσουμε από όλα αυτά τα στάδια που θεωρητικά πρέπει να περάσεις, αλλά που στην ουσία πιστεύω ότι μας τα υποδεικνύει η κοινωνία. Εμάς μας ήρθε μέσα σε έξι μήνες. Τα συναισθήματα που έχουμε είναι πολύ όμορφα. Φανταζόμαστε πώς θα είναι όταν θα έρθει το μικρό μας, πώς θα φαίνεται, πώς θα κοιμάται, πώς θα τρώει, πώς θα ντύνεται, πώς θα το κοιτάμε και θα το χαζεύουμε. Προσπαθούμε μέσα από όλες αυτές τις εικόνες να παίρνουμε δύναμη γιατί έχω μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη και αυτά μας δίνουν κουράγιο.

Έχεις πολλές ναυτίες;

Λάουρα: Η λέξη «ναυτίες» δεν είναι αρκετή. Έχω μια πάρα πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Υπάρχουν οι πρωινές ναυτίες, που λένε όλοι ότι είναι φυσιολογικές. Από την άλλη, όμως, υπάρχει η υπερέμεση κύησης, από την οποία υπέφερα εγώ (σ.σ. η σπάνια κατάσταση που εμφανίζεται σε 0,5-2% των κυήσεων και χαρακτηρίζεται από επίμονη και σοβαρή ναυτία και εμετούς). Φτάσαμε ακόμα και στο σημείο όπου κάναμε και τριήμερη νοσηλεία την Καθαρά Δευτέρα. Όπως καταλαβαίνεις, δεν μου φάνηκε και τόσο καθαρή! (Γελάει.) Τη βγάλαμε σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Ο Χρήστος ερχόταν την ημέρα και έφευγε το βράδυ γιατί δεν τον άφηναν να κοιμηθεί. Τον θυμάμαι όλη μέρα να μου κρατάει το χέρι. Φαντάσου ότι είχαμε ένα ολόκληρο επιτελείο γιατρών και κάναμε όλες τις προσπάθειες και τις τεχνικές για να μπορώ να «ζήσω» λίγο και να αναπνεύσω. Αλήθεια σ’ το λέω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Βοήθησε πολύ η εξαιρετική συνεργασία του γυναικολόγου με τον ομοιοπαθητικό-βελονιστή μας.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς τον γυναικολόγο μου, ο οποίος είναι τόσο ανοιχτός και δεκτικός που εκείνος μας παρότρυνε να κάνουμε βελονισμό, ο οποίος τελικά και φρόντισε να συνέλθω μια ώρα αρχύτερα. Ο βελονισμός με έσωσε. Τώρα είμαστε πιο καλά σε σχέση με πριν. Αυτή την κουβέντα που κάνουμε τώρα δεν θα ήταν εφικτό να την κάνουμε τότε. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Έλεγα, ας πούμε, μια λέξη «νερό» και μετά από ώρα «παξιμάδι». Γινόταν μια ολόκληρη διαδικασία για να καταφέρω να πάω από το υπνοδωμάτιο στο σαλόνι. Ο Χρήστος με έκανε μπάνιο. Ήταν πολύ δύσκολο.

Χρήστος: Εγώ είχα τη δυνατότητα –επειδή βιολογικά δεν περνούσα αυτά που περνούσε η Λάουρα– να καταλάβω τη φράση που λένε συχνά ότι «με το που έρθει το παιδί θα τα ξεχάσεις όλα». Μπορώ να το νιώσω. Τώρα αυτό που περιμένουμε είναι η γέννηση του μικρού στα μέσα Οκτωβρίου.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το φετινό καλοκαίρι;

Χρήστος: Επειδή έχουμε έναν φόβο με όλο αυτό που περάσαμε, θεωρώ ότι καλύτερο είναι να μην κανονίσουμε κάτι.

Λάουρα: Θα το περάσουμε ήρεμα, προσεκτικά και θα δώσουμε προτεραιότητα στο τι μας λέει το σώμα μου, γιατί αυτό κάνει κουμάντο από την αρχή της εγκυμοσύνης.

Θέλατε εξαρχής να αποκτήσετε αγόρι;

Λάουρα: Δεν μας ένοιαζε αλλά το νιώθαμε από τον πρώτο μήνα της σχέσης μας ότι θα κάνουμε αγοράκι.

Χρήστος: Επίσης ξέρουμε ότι το επόμενο, όταν έρθει, θα είναι κορίτσι. (Γελάει.)

Υπάρχουν σκέψεις για γάμο;

Λάουρα: Θέλουμε σίγουρα να κάνουμε γάμο και βάφτιση μαζί. Προγραμματίζουμε το θρησκευτικό κομμάτι, απλά μέχρι τότε θα γίνει η δέσμευση διαφορετικά για να είμαστε έτοιμοι για τον μικρό μας. Έχουμε υπόψη μας κάποιες ημερομηνίες τις οποίες προς το παρόν κρατάμε για εμάς. Πιστεύουμε όμως και οι δύο πολύ και θέλουμε να ενωθούμε ενώπιον του Θεού.

 

  

 

Καλεσμένη στην παρέα της «Ελένης» ήταν η Λάουρα Νάργες. Η μέλλουσα μητέρα πλέει σε πελάγη ευτυχίας

Η Ελένη Μενεγάκη έσπευσε να χαϊδέψει την φουσκωμένη κοιλίτσα της Λάουρα Νάργες και αναφέρθηκε στην τελευταία φορά που βρέθηκαν μαζί στο πλατό της εκπομπής. «Βρε άτιμη, μας έλεγες για το πόσο ευτυχισμένη είσαι, πόσα πράγματα ένιωσες από τη πρώτη στιγμή που τον γνώρισες… Ήσουν έγκυος και δεν μου το έλεγες; Πες την αλήθεια, το μάτι της Ελένης βλέπει πίσω από τις βλεφαρίδες σου!», είπε η παρουσιάστρια.

Η Λάουρα Νάργες διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της και αποκάλυψε πως περιμένει αγοράκι.

«Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου. Έπρεπε να δουλέψω πολύ να φύγουν οι δαίμονες της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, του απογαλακτισμού… Ήταν σκληρή δουλειά και συνεχίζω. Όταν έφτασα σε καλό επίπεδο ήρθε και ο άνθρωπος που έπρεπε να έρθει. Όταν μαθαίνεις να μην εθελοτυφλείς και να μην λες ψέματα στον εαυτό σου, να έχεις αυτή την αηδιαστική ειλικρίνεια, αυτό συμβαίνει μόνο όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με σένα σε έναν καθρέφτη και τα βγάζεις όλα, τα καλά και τα πολύ κακά, όπου εκεί είναι η πρόκληση».

Η Λάουρα Νάργες αποκάλυψε πως προσωπικά θα ήθελε να αποκτήσει πέντε παιδιά, ωστόσο μαζί με τον Χρήστο Σαντικάι κατέληξαν πως θα ήθελαν τουλάχιστον τρία παιδιά.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Η Λάουρα Νάργες και η Ελένη Μενεγάκη μοιράστηκαν το πως βίωσαν την εγκυμοσύνη. Η Λάουρα Νάργες αποκάλυψε πως βίωσε άσχημα τους πρώτους μήνες της κύησής της, καθώς έπασχε από υπερέμεση.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω… Σκεφτόμουν και έλεγα πως πήγαιναν οι γυναίκες στα χωράφια και πως πήγαινε η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή;».

Η Ελένη Μενεγάκη εκμυστηρεύτηκε πως το πρώτο τρίμηνο για εκείνη ήταν δύσκολο και μάλιστα χαρακτήρισε τον εαυτό της «φουλ παραξενίδου» εκείνο το διάστημα.

«Το θέλαμε πάρα πολύ! Ξέραμε από τον πρώτο μήνα πόσα παιδιά θα κάνουμε και πως θα τα λέμε», είπε η Λάουρα Νάργες για την εγκυμοσύνη της και ύστερα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Δεν ξέρεις πότε θα δεις φως στο τούνελ. Μπορεί να κρατήσει τρεις μήνες, μπορεί πέντε μήνες… Νόμιζα ότι θα πεθάνω, μπήκα στο νοσοκομείο για να συνέλθω. Το κόλπο για να σωθώ ήταν να με στείλει ο γιατρός μου σε ομοιοπαθητικό και με έσωσε ο βελονισμός».

«Ανυπομονώ για το νέο ρόλο της μαμάς. Θέλω να το ζήσω, θέλω να είμαι η μαμά, η γυναίκα που θα φροντίσει τον άντρα της», είπε η Λάουρα Νάργες.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

 

Δειτε Επισης

Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη