«Μας ξύπνησαν σειρήνες.. Νομίζαμε πως έχουμε ήδη πεθάνει. Μας βομβάρδιζαν»

 

Αλέξια: «Προτιμώ να έχω μία καριέρα που να μπορώ να ελέγχω και να έχω ελευθέρια. Δεν γύρισα την πλάτη μου στην Ελλάδα, άπλα γύρισα την προσοχή μου σε άλλη κατεύθυνση»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Λίγο πριν την προγραμματισμένη της συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου, η Αλέξια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και τη Δέσποινα Καμπούρη και μεταξύ άλλων θυμήθηκε τα παιδικά της χρόνια στην Αμμόχωστο και της σειρήνες πολέμου που ακόμα ηχούν στα αυτιά της.

Η τραγουδίστρια μίλησε για την πορεία της στην ελληνική μουσική σκηνή.

«Βλέποντας παραδείγματα σπουδαίων ταλέντων που πέτυχαν σε παγκόσμιο επίπεδο καταλαβαίνω πως δεν είναι όλα ρόδινα εκεί ψηλά. Προτιμώ να έχω μία καριέρα που να μπορώ να ελέγχω και να έχω ελευθέρια. Λαμβάνω μεγάλη αγάπη από την Ελλάδα,  όπου ταξιδεύω στην γη. Το δώρο για μένα είναι η αγάπη που λαμβάνω από τον κόσμο. Σπούδασα τζαζ μουσική στη Βοστώνη και είχα σπουδαίους καθηγητές που υπήρξαν πυξίδα για έμενα. Οι πρώτοι τρεις δίσκοι μου επισκίασαν την εξελικτική πορεία μου. Υπάρχουν στίχοι στα τραγούδια μου που εγώ δεν συμφωνώ. Η μουσική που επιλέγω με βοήθα να μην έχω διλήμματα, άλλα να ζω με ποιότητα», ανέφερε αρχικά η Αλέξια.

«Δεν γύρισα την πλάτη μου στην Ελλάδα, άπλα γύρισα την προσοχή μου σε άλλη κατεύθυνση που με καλούσε. Όταν δημιουργώ κάτι, δεν σκέφτομαι να εντυπωσιάσω άλλα να εκφράσω. Ξέρω σπουδαίους μουσικούς και γυναίκες δημιουργούς στην Ελλάδα που θεωρώ ότι είναι μέρος της σύγχρονης μουσικής άλλα δεν έχουν την προβολή. Όλες τα έχουμε ζήσει όλα και δεν είμαστε κατά κανενός άντρα. Πρέπει να υπάρχει ισότητα, αξιοκρατία και σεβασμός. Η μουσική ποιότητος δημιουργεί τον σεβασμό. Από μικρή τραγουδούσα πάντα. Ειδικά στο αυτοκίνητο πριν τον πόλεμο. Πηγαίναμε εκδρομές και έκανα «δεύτερη φωνή» στο ραδιόφωνο», πρόσθεσε.

«Το τραγούδι μου «Raices Volantes» μιλάει για τον ξεριζωμό. Μετουσιώνω τον πόνο μου και τα τραύματα μου και τα κάνω μουσική. Ήταν έξι το πρωί. Μας ξύπνησαν σειρήνες συναγερμού και μας είπε η μητέρα μας “κορίτσια ξυπνήστε, έχουμε πόλεμο”. Δε μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Νομίζαμε πως έχουμε ήδη πεθάνει. Την ώρα εκείνη δε γνωρίζεις τι συμβαίνει. Τρέχαμε να σωθούμε. Μας βομβάρδιζαν τούρκικα αεροπλάνα» είπε η Αλέξια.

Σε άλλο σημείο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια αναφέρθηκε και στην επίσκεψή της στην Αμμόχωστο την περασμένη χρονιά λέγοντας,

«Άρχισα να κλαίω ασταμάτητα. Πήγα με αυτοπεποίθηση, θυμωμένη. Όταν άρχισα να πλησιάζω… Είναι άδικο αυτό. Όπως και κάθε πράξη βίας είναι άδικη. Εγώ αποκαλώ την ανθρωπότητα, “απάνθρωπη ανθρωπότητα”. Καταστροφείς είμαστε».

Για τις συνεργασίες της με τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη είπε πως, «μέσα από τη φιλία και τη συνεργασία μου με τον Μίκη Θεοδωράκη γνώρισα την ψυχή και το πνεύμα της αληθινής Ελλάδας. Κάθε φορά που ερχόμουν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια επισκεπτόμουν τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του στο Κουκάκι και κατέγραφα ό,τι έλεγε. Πήγα μία μέρα σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη και άκουγε το τραγούδι μας. Του ζήτησα να το τραβήξω βίντεο και έτσι έγινε το βίντεο κλιπ μετά από 10 χρόνια».

Τέλος, η Αλέξια τοποθετήθηκε σχετικά με την συμμετοχή της σε jazz βραδιές και ήταν εμφανώς χαρούμενη και φορτισμένη συναισθηματικά.

«Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση για μένα που και πέρυσι και φέτος προσκλήθηκα να τραγουδήσω jazz στην Ελλάδα. Κάνω μία έρευνα για τις γυναίκες δημιουργούς στην jazz. Χρειάζεται να αναδείξουμε το έργο των γυναικών δημιουργών. Διαφωνώ με αυτά που προωθούν πολλές εταιρείες δίσκων», είπε και κατέληξε μιλώντας για την «υπόσχεση» που έχει δώσει στον εαυτό της.

«Μέλημά μου είναι να συμβάλλω στην κοινωνία με τον πιο θετικό τρόπο. Χρειαζόμαστε ενθάρρυνση και ενδυνάμωση όλοι οι άνθρωποι», σημείωσε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

 

Δειτε Επισης

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα: «Ανταποκρίνεται ο οργανισμός του»
Παύλος Χαϊκάλης για Μάνο Ιωάννου: «Υπερασπίζεται τον φίλο του και το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο»
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Άντζελας μετά την αποχώρηση από το #J2US: «Ακόμα πενθώ, δεν πάω πουθενά»
Η ανάρτησή της Κατερίνας Βρανά για τα γενέθλια της: «Η μέρα που σχεδόν πέθανα. 7 χρόνια επιβίωσης»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: «Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»