«Ο μπαμπάς, μου έλεγε ότι θα γίνω πόρνη, ότι θα είμαι για πάντα μόνη μου»

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Ιούνιος είναι ο μήνας Περηφάνειας για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, η Καίτη Γραμμά ένα από τα πιο διάσημα transgender μοντέλα της χώρας, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του ελληνικού «Down Town»: «Ο μπαμπάς μου στρατιωτικός... Καταλαβαίνεις! Η μητέρα μου ήθελε παπά για εξορκισμό»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Το γνωστό μοντέλο παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Τάσο Μπιμπισίδη και μίλησε για την οικογένειά της και τις δύσκολες στιγμές, την αποδοχή αλλά και τον ρατσισμό που έχει βιώσει. 

 

Η οικογένειά σου ήταν πάντα δίπλα σου;

Όχι. Είχαμε θυελλώδεις καβγάδες, μεγάλες δυσκολίες, πολλές εντάσεις, κλάματα. Ευτυχώς, χωρίς βία. Μεγάλωσα με πάρα πολύ μεγάλη αυστηρότητα. Ο μπαμπάς μου στρατιωτικός. Καταλαβαίνεις τι συνέβαινε στο σπίτι. Έπρεπε να διαβάζω πάρα πολύ, να είμαι τέλεια σε όλα, να μην γκρινιάζω, να μην ενοχλώ, να αντεπεξέρχομαι σε όλα, να μη λέω «όχι». Οπότε, όταν τους ανακοίνωσα ότι θέλω να παρατήσω το σχολείο, να κάνω φυλομετάβαση και να ασχοληθώ με το modelling, ταράχτηκαν όλες οι ισορροπίες.

Η μητέρα μου ήθελε να μου φέρει παπά για εξορκισμό. Της έλεγα «είμαι μια γυναίκα σε αντρικό σώμα» και θεωρούσε ότι κάποιος γυναικείος δαίμονας έχει μπει μέσα μου, άρα θα μας βοηθήσει ένας παπάς για να τον βγάλει. Ο μπαμπάς μου μου έλεγε «βγάλ’ τα όλα αυτά από το μυαλό σου, δεν ισχύουν». Στα 15 μου άκουγα κάθε μέρα ότι θα γίνω πόρνη, ότι θα είμαι για πάντα μόνη μου, ότι δεν θα κάνω φυσιολογικές δουλειές, ότι δεν θα έχω οικογένεια. Σκέψου να λες σε ένα παιδάκι ότι εσύ θα είσαι για πάντα μόνη σου και θα γίνεις και πόρνη. Αλλά αυτές τις εικόνες είχαν, δεν γνώριζαν κάτι άλλο οι άνθρωποι.

 

 

Δεν «έγραψε» όλο αυτό μέσα σου;

Εννοείται. Ακόμη υπάρχουν ψήγματα μέσα μου απ’ όλα αυτά που άκουγα σε τόσο τρυφερή ηλικία. Και δεν ξέρω αν καταφέρνεις να τα ξεπεράσεις ουσιαστικά ποτέ, όση δουλειά κι αν κάνεις με τον εαυτό σου. 

 

 

Η αποδοχή ήρθε ποτέ;

Ήρθε σταδιακά. Γιατί κι εγώ έπρεπε σταδιακά να καταλάβω τι μου συμβαίνει. Έφτασα στο γυμνάσιο και δεν ήξερα τι είναι ο trans άνθρωπος. Δεν γνώριζα καν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο. Μας μίλησαν ποτέ στο σχολείο για αυτά; Υπήρξε ποτέ ενημέρωση, είναι κομμάτι της παιδείας μας; Όχι! Όλοι είχαν απλώς ένα τεράστιο «βαλιτσάκι» με τη λέξη «π@@στης» και ήσουν ή ο κανονικός ή ο π@@στης. Και αυτό υπάρχει ακόμη. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αν ένας άντρας είναι μαζί μου είναι gay. Δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά. 

 

 

Σήμερα πώς είναι τα πράγματα;

Mετά από δύο ακόμη χρόνια που έκαναν να συνειδητοποιήσουν όλα αυτά και από τη στιγμή που ξεκίνησα στα 21 μου τη φυλομετάβαση, άρχισαν σταδιακά να γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Σήμερα είναι όλα τέλεια. Γιατί πια το βλέπουν μπροστά τους, καταλαβαίνουν ότι όλο αυτό είναι κανονικό. Φυσικά, ήταν επίπονη η διαδικασία της φυλομετάβασης: Έχασα πολλούς ανθρώπους από τη ζωή μου, οι οποίοι δεν άντεχαν κοινωνικά να υποστηρίξουν την αλλαγή μου εξαιτίας του περίγυρού τους, ψυχολογικά είχα διάφορες εναλλαγές… Αλλά πλέον είναι όλα τέλεια. 

 

 

Έχεις δεχτεί ρατσισμό στη δουλειά;

Συνέχεια και παντού, και όχι απλώς ρατσισμό αλλά δυνατές σφαλιάρες: Έχω χάσει συμβόλαια, έχω χάσει μεγάλες καμπάνιες. Έχει τύχει πολλές φορές να με κλείσει ένας πελάτης θεωρώντας ότι είμαι γεννημένη γυναίκα και όταν μάθει την ταυτότητά μου να ακυρώσει τη δουλειά. Αλλά προσπαθώ να το εξηγήσω, μπαίνω στη θέση των πελατών. Όταν βγήκε το πολυσυζητημένο διαφημιστικό, δεν έλειψαν οι παραφωνίες και οι ακραίες αντιδράσεις.

«Cancel» κινήματα στα social media που καλούσαν τον κόσμο να σταματήσει να ψωνίζει τα προϊόντα. Μας έγραφαν «εμετός», «ψόφος». Αλλά εκεί μιλάμε για μια πολυεθνική που προφανώς δεν μπορεί να επηρεαστεί από διακόσιους ηλίθιους που θα πουν «πετάξτε τα μπουκάλια». Όμως, ένας μικρός, ανερχόμενος σχεδιαστής, που τώρα θα ξεκινήσει να πουλάει και πρέπει να επιβιώσει πάση θυσία στην ανταγωνιστική αγορά της μόδας και να πιάσει τον παλμό του μέσου καταναλωτή, είναι λογικό να φοβάται να επιλέξει μία κοπέλα που για κάποιους ίσως είναι «αμφιλεγόμενη». Θα επιλέξει την πεπατημένη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος του, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη