Έγινε υπηρεσιακή εκταφή του Στάθη Ψάλτη! Ξέσπασε η Μαίρη Μπάρκουλη!

 

 

«Ντροπή και αίσχος» - Το ξέσπασμα της Μαίρης Μπάρκουλη - Η θέση του Σπύρου Μπιμπίλα και της Άννας Φόνσου -  Εξοργισμένη η κόρη του – Η ανάρτηση της Καίτης Φίνου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

'Οπως έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε η εκταφή του Στάθη Ψάλτη υπηρεσιακά, από το Νεκροταφείο Ζωγράφου, με την Μαίρη Μπάρκουλη να ξεσπά μέσα από τις αναρτήσεις της για το γεγονός. 

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού, τον οποίο και το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθεί μέχρι και σήμερα, μέσα από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε, αλλά και τις ατάκες του, που έχουν μείνει αξέχαστες!

Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαΐου, γνωστοποιήθηκε μέσα από το group «Μένουμε Ζωγράφου» στο Facebook ότι έγινε η εκταφή του ηθοποιού Στάθη Ψάλτη υπηρεσιακά, με την συγκεκριμένη ανάρτηση να αναφέρει ξεκάθαρα ότι κανένας δεν ενδιαφέρθηκε ούτε και ασχολήθηκε με το γεγονός. Υπενθυμίζεται ότι στα συγγενικά του πρόσωπα συγκαταλέγονται η χήρα του και η κόρη του, Μαρία.

Η συγκεκριμένη δημοσίευση αννέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα έγινε και η εκταφή του αγαπημένου μας Στάθη, δυστυχώς «υπηρεσιακά». Ουδείς ενδιαφέρθηκε, ουδείς ασχολήθηκε. Κριμα γιατί τελικά από λόγια είμαστε πλούσιοι, αλλά από έργα φτωχοί και ανάξιοι.. Αναπαυμένος να είναι.Ο Δήμος Ζωγράφου παραχώρησε θέση στο οστεοφυλάκιο Τιμής ένεκεν».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση:

 

 

Η Μαίρη Μπάρκουλη, η τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, η οποία και ήταν πολύ στενή φίλη με τον αείμνηστο Στάθη Ψάλτη, ξέσπασε μέσα από αναρτήσεις της στο Facebook για όλο αυτό το γεγονός. Η ίδια, αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση του συγκεκριμένου group, έγραψε ότι είχε ενημερώσει η ίδια ότι θα αναλάμβανε τα έξοδα της εκταφής και ότι ο δήμος της είχε πει ότι δεν θα πειραχθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νεκροταφείο Ζωγράφου είναι θαμμένος και ο Ανδρέας Μπάρκουλης, κάτι που σημαίνει ότι η Μαίρη Μπάρκουλη επισκέπτεται αρκετά συχνά.

Αναλυτικά έγραψε στην ανάρτησή της: «Ντροπή… Είχα ενημερώσει να πληρώσω εγώ την εκταφή και να αναλάβω τα οστά. Και ο δήμαρχος μου υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να τον βγάλει κανείς. Ντροπή και αίσχος»

 

 

 

Ύστερα από λίγη ώρα και ενώ η Μαίρη Μπάρκουλη επικοινώνησε με τον Δήμαρχο, προχώρησε σε νέα δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με την οποία ανέφερε ότι ως εξήγηση της είπαν ότι δεν βρήκαν κανέναν από τους συγγενείς του και το γεγονός της υπηρεσιακής εκταφής ήταν αποτέλεσμα δημοτικού συμβουλίου.

«Μόλις μίλησα με τον δήμαρχο, ο οποίος μου εξήγησε ότι ύστερα από άκαρπες προσπάθειες να βρουν τους συγγενείς του, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την εκταφή. Όλα έγιναν όπως έπρεπε και θα επικοινωνήσω με τον αντιδήμαρχο για τα οστά και τη φροντίδα τους που ζήτησα να το κάνω όπως πρέπει»

  

 

 Η ίδια ανέφερε και τα ονόματα του Σπύρου Μπιμπίλα και της Άννας Φόνσου, οι οποίοι και είναι δίπλα του και θα βοηθήσουν σε όλο αυτό το γεγονός, το οποίο η ίδια καταδικάζει και θεωρεί απαράδεκτο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Άννα Φόνσου έχουν κάνει αίτημα για να μεταφερθούν τα όστά του Στάθη Ψάλτη σε μαυσωλείο οστών , το οποίο υπάρχει στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, το οποίο έχει γίνει δωρεά, όπου εκεί φυλάσσονται οστά των ηθοποιών.

 

 

  

Η Μαίρη Μπάρκουλη αντέδρασε για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση ο δήμος Ζωγράφου, όπως τόνισε και on air στο «Happy Day».

Η Μαίρη Μπάρκουλη όπως ανέφερε: «Μία φίλη μου που μένει Ζωγράφου το έμαθε εντελώς τυχαία και μου το έστειλε αμέσως και φυσικά εξοργίστηκα. Ο δήμαρχος μου είπε δεν πρόκειται να τον κουνήσει κανείς από εκεί. Είχα περάσει από τον τάφο του να του αφήσω λουλούδια τη Μεγάλη Πέμπτη και όλα ήταν εντάξει».

Ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας, με αφορμή την εκταφή του αείμνηστου Στάθη Ψάλτη, ανέφερε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή ότι έγιναν προσπάθειες επαφής με την οικογένεια του εκλιπόντος αλλά ήταν άκαρπες και έτσι προχώρησαν στην διαδικασία της εκταφής.

Συγκριμένα ο Δήμαρχος τόνισε: «Ο Στάθης Ψάλτης ενταφιάστηκε στις 24/4/17, παρήλθε η ημερομηνία ταφής του χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την οικογένειά του, την ξέρουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Τα οικονομικά θέματα δεν ήταν τακτοποιημένα από την οικογένεια».

Και η Μαίρη Μπάρκουλη δήλωσε τηλεφωνικά στο Happy Day: «Τρέμω, όταν πεθάνω πού θα καταλήξουν τα οστά του Ανδρέα Μπάρκουλη, γιατί εγώ πληρώνω, δεν είναι δωρεάν».

Και ο Δήμαρχος τότε υπογράμμισε πως τα οστά των καλλιτεχνών φυλάσσονται βάσει νόμου εις το διηνεκές.

 

 

 

 

Η Καίτη Φίνου με μια μακροσκελή ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τόνισε πως ούτε η κόρη του ειδοποιήθηκε ποτέ για την εκταφή του πατέρα της. 

Η ανάρτηση της Καίτης Φίνου

«Σταθάκο μου… Κανείς δεν σε ξέχασε απ’ όλους όσους σ’ αγάπησαν πραγματικά. Έγιναν πράγματα εν αγνοία πολλών και περισσότερο των συγγενών εξ αίματος -να σημειώσω δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ για την εκταφή- η κόρη του Μαρία Ψάλτη το έμαθε πριν λίγες ώρες από τα τηλέφωνα που της έκαναν φίλοι της. Είναι θυμωμένη, λυπημένη, εξοργισμένη για όσα λέγονται γιατί δεν την ειδοποίησε ποτέ και κανείς. Δεν θα τον άφηνε ποτέ τον πατέρα της “μόνο του”.

Ευχαριστεί την Κα Μπαρκουλη που το γνωστοποίησε! Όλα θα διευθετηθούν όπως πρέπει να γίνει, για την ψυχή του…. Ευχαριστεί και το ΣΕΗ και την Άννα Φόνσου για πράγματα που θα μάθετε από τα κανάλια μάλλον, που διψούν για τέτοιες ειδήσεις… 

*όσο για μένα (επειδή τον επισκέφθηκα πριν 2 εβδομάδες) έμεινα άφωνη γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε ειδοποιηθεί έστω από το σωματείο. Γιατί κατ’ εμέ αφού λέει ο Δήμος πως δεν εύρισκαν κανένα μήπως θα έπρεπε να μάθουν το τηλέφωνο των συγγενών του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών; Να αναπαυθεί η ψυχή σου Στάθη μου και θα βρίσκεσαι σύντομα εκεί που σου αξίζει».

 

 

 

Η Καίτη Φίνου μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την εκταφή του Στάθη Ψάλτη.

Η Καίτη Φίνου ανέφερε πως δεν γνώριζε για την εκταφή του αείμνηστου ηθοποιού.

«Εγώ δεν ήξερα τίποτα για την εκταφή, και κανείς δεν ήξερε. Εμένα με πήρε ένας γνωστός μου και μου είπε ότι η κ. Μπάρκουλη έχει ανεβάσει αυτό με τον Στάθη», ανέφερε αρχικά η Καίτη Φίνου.

«Μίλησα με την Μαίρη Μπάρκουλη, μου είπε τί έγινε. Μου έκανε εντύπωση γιατί δεν ενημέρωσε η κόρη του Μαρία, και ήταν εξοργισμένη γιατί δεν την ενημέρωσε κανείς για την εκταφή. Η Μαρία ποτέ δεν εγκατέλειψε τον πατέρα της. Η Μαρία είχε δύο μωρά όταν πέθανε ο Στάθης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκατέλειψε τον Στάθη. Πάντα υπήρχε ένας άνθρωπος που άναβε το καντηλάκι του, το έβλεπα γιατί πήγαινα για την αδερφή μου. Η Μαρία όντως δεν γνώριζε γισ την εκταφή, γιατί δεν ήταν μπ0ροστά, και εγώ ήθελά να είμαι και δν ήμουν», δήλωσε η ηθοποιός.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, παρενέβη στο «MEGA Καλημέρα» και μίλησε για την διαδικασία.

«Ο αείμνηστος Στάθης 24/4/17 ενταφιάστηκε, και παρέμεινε δωρεάν δύο χρόνια ενταφιασμένος. Στις 17 /5 έγινε εκταφή και τοποθετήθηκαν τα οστά του στο οστεοφυλάκιο. Σύμφωνα με τον νόμο, τα οστά γνωστών καλλιτεχνών φυλάσσονται με απόφαση του Δήμου. Οι συγγενείς δεν εμφανίστηκαν προκειμένου να γίνει η εκταφή. Το κοιμητήριο με ενημέρωσε ότι δεν επικοινώνησε κανείς για την εκταφή, ο τάφος δεν είναι κατεστραμμένος όπως ακούστηκε ή γράφτηκε. Η εκταφή οπως και η ταφή έγιναν δωρεάν, δεν υπήρχαν έξοδα για να αναλάβει η οικογένεια», σχολίασε.

 

 

Η Μαρία Ψάλτη, κόρη του Στάθη Ψάλτη, ξέσπασε μιλώντας στον Νίκο Νικόλιζα και την εφημερίδα «Espresso», λέγοντας: «Και πείτε ότι εμένα δε με έβρισκαν. Δεν βρήκαν ούτε τη σύζυγό του, Χριστίνα, ούτε τον αδερφό του Γιάννη, ούτε την Καίτη Φίνου, με την οποία μιλάμε συνεχώς; Είναι απαράδεκτα πράγματα όλα αυτά και λυπάμαι που ο πατέρας μου θα κλαίει από εκεί πάνω που βρίσκεται με όσα συμβαίνουν στην πόλη την οποία αγάπησε και προσέφερε τόσα πολλά».

Ο δημοσιογράφος επικοινώνησε και με τον αδελφό του Στάθη Ψάλτη, Γιάννη Ρώτα, ο οποίος βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών. «Πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Σας ευχαριστώ που με ενημερώσατε. Η ανιψιά μου πηγαίνει κάθε Σάββατο και ανάβει το καντηλάκι του. Προχθές μιλήσαμε και μου το ανέφερε μάλιστα. Είναι τραγικό, ένας Στάθης Ψάλτης  να μην έχει ούτε ένα μνήμα 2×2 για να μπορούμε να τον θυμόμαστε.

Λυπάμαι πραγματικά, γιατί εκεί στου Ζωγράφου, ο Στάθης ήταν και αντιδήμαρχος και είχε δώσει τη ψυχή του». Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει η τελευταία του σύζυγος, Χριστίνα Ψάλτη για το θέμα της εκταφής, απάντησε: «Ούτε ξέρω, ούτε που με νοιάζει. Δεν μιλάω μαζί της».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»