Σύσσωμη η showbiz «σταυρώνει» τον 30χρονο με τον αδιανόητο βασανισμό γάτας

 

Βασανισμός γάτας στην Αιδηψό: Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη - Αντιδράσεις στα social media – Τι έγραψε ο καλλιτεχνικός χώρος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από το πρωί της Δευτέρας 2/5 το βίντεο που κυκλοφορεί με τον 30χρονο άνδρα που κλώτσησε ένα γατάκι και το πέταξε προς την θάλασσα στην Αιδηψό με αποτέλεσμα να συλληφθεί μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Στο βίντεο αυτό βλέπουμε μια παρέα νεαρών, να προσπαθεί να ταΐσει τα αδέσποτα γατάκια που τριγυρνούν, μαθημένα στον κόσμο, ανάμεσα στα τραπέζια της ταβέρνας στην Αιδηψό. Ο ένας από αυτούς, κρατά ένα ψάρι στα χέρια του κι αμέσως, δύο γατούλες τον πλησιάζουν και προσπαθούν να το πάρουν.

Ξαφνικά, ο νεαρός με το τατουάζ στο πόδι, κλωτσά το γατάκι και το ρίχνει από κάτω. Ο βασανισμός των ζώων δεν σταματά εδώ. Ο νεαρός θέλει κι άλλο. Βάζει στο μάτι και το δεύτερο γατάκι, το καλεί. Εκείνο πλησιάζει, πάει να το αρπάξει αλλά του ξεφεύγει. Όπως ήταν φυσικό, μετά τη δημοσιοποίηση αυτού του βίντεο προκλήθηκε τεράστιος σάλος στα social media με αναρτήσεις Eλλήνων celebrities αλλά και μη που καταδικάζουν τη συγκεκριμένη πράξη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μανώλης Καραμανώλης ζητά δημόσια συγγνώμη στο «Πρωινό» για το βίντεο - O 30χρονος, αρνήθηκε ότι ο σκύλος που είχε βαφτεί με πράσινο χρώμα στο παρελθόν είναι δικός του: «Δεν έχω ξαναβρεθεί σε θέση να φάω τέτοιο bullying... ζητώ μία μεγάλη συγγνώμη»

 

Η δημοσιογράφος και διευθύντρια της οργάνωσης Zero Stray Project Σταματίνα Σταματάκου ανέβασε το αποτροπιαστικό βίντεο στη σελίδα της στο Facebook, ενώ επικοινώνησε και με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Έγραψε στην ανάρτησή της: « Ο τύπος στο βίντεο που βλέπετε πήγε μαζί με την παρέα του σε μία ψαροταβέρνα στην Αιδηψό που τη λένε «Στέλλα». Στην παρέα υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα, δύο ανδρες και μία γυναίκα που κατά τύχη περπατάνε στα δυο τους πόδια. Στο σημείο βρίσκονταν και δύο αθώες γατούλες που περίμεναν κι αυτές να φάνε λίγο.

Ο τύπος λοιπόν αντί να ταΐσει ή έστω να αποφύγει ή ακόμη και να διώξει τις γατούλες -αν πούμε ότι τόσο τον ενοχλούσαν τα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα- τις δελεάζει με ψάρι και καταφέρνει τουλάχιστον τη μία από τις δύο να την κλωτσήσει και την ρίξει στην θάλασσα! Για την πλάκα του! Κορόιδευε το ζώο, έπαιζε με την πείνα του, γέλαγε που το κλώτσησε και το έριξε στην θάλασσα. Η παρέα του ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο να χασκογελάει ενώ δεν ακούγεται κανένας να τον σταματάει, μάλιστα αποπειράται αμέσως μετά να κάνει ακριβώς το ίδιο και στην άλλη γατούλα. Να δούμε τώρα πώς θα είναι για την πλάκα του να έρθει αντιμέτωπος με τον νέο νόμο που ο βασανισμός και η φόνευση ζώου τιμωρούνται με πρόστιμο έως 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη. Να δούμε αυτός και η παρέα του πώς θα χασκογελάνε και θα βγάζουν story…

Ενημέρωσα ήδη την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόσο τηλεφωνικά όσο μέσω email».

 

 

 

Όπως ενημέρωσε η ίδια αργότερα, επικοινώνησε μαζί και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

 

Το πρωί της Δευτέρας, ο άνδρας που κλωτσάει το γατάκι έδωσε τη δική του εξήγηση. Στη συνέχεια κλείδωσε τον λογαριασμό του στο Instagram. *Προσοχή! Στο βίντεο εμπεριέχονται ύβρεις!

 

 

 

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς ο ίδιος στο παρελθόν είχε βάψει με μαρκαδόρο τον σκύλο του με τα χρώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας που υποστηρίζει και μάλιστα είχε αναρτήσει φωτογραφίες και στο facebook.

Το γεγονός έκανε γνωστό η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου που ανέδειξε και το θέμα με την επίθεση στο γατάκι στην Αιδηψό και γράφει χαρακτηριστικά στην σελίδα της στο facebook.

«Μας έδειχνε φωτογραφίες με τα σκυλιά του, ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως» αναφέρεται ακόμη στην ανάρτηση.

 

 

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ό,τι έχει να κάνει με τα ζώα, ήταν ο άνθρωπος που έστειλε μήνυμα στην Σταματίνα Σταματάκου, η οποία ανέδειξε το θέμα της κακοποίησης της γάτας σε ταβέρνα στην Αιδηψό.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο «T-live» και την Ειρήνη Πεϊβάνη για το σοκαριστικό γεγονός. «Αυτό το βίντεο μου το έστειλε ένας γνωστός μου στο Instagram. Μίλησα με τη Σταματίνα, κι εκείνη κινήθηκε νομικά και πήρε τη Δίωξη κατευθείαν. Και σήμερα που σηκώθηκα, είδα ότι είχαν κινηθεί νομικά και οι οργανώσεις Dog Voice και A Little Shelter». 

Σοκαρισμένη όμως δηλώνει και η ιδιοκτήτρια της ψαροταβέρνας, στην οποία εκτυλίχθηκε το περιστατικό. «Το είδαμε κι εμείς από το διαδίκτυο και φυσικά αυτή η εικόνα μας σοκάρει. Αυτές οι δύο γατούλες είναι δικές μας. Υπάρχουν κι άλλες που έρχονται γύρω γύρω. Υπάρχει κι άλλη ταβέρνα δίπλα και μυρίζουν φαγητά και έρχονται. Υπάρχει κόσμος ευτυχώς που τα αγαπάει, δεν ενοχλούν».

 

 

 

Ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος λατρεύει τα ζώα και ιδιαίτερα τις γάτες, έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο, καθώς δεν μπόρεσε να κρατηθεί, όπως λέει, με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

«Μιλάμε συνεχώς για τα ίδια θέματα. Για την ισότητα, την ανθρωπιά, την κοινή λογική, που δυστυχώς απουσιάζει, τον σεβασμό και άλλες αξίες. Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία αποζητούμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Αγαπητοί μου… η κανονικότητα, όπως εύχομαι να έχουμε καταλάβει, δεν ήταν καθόλου ωραία. Ήταν γεμάτη λανθασμένες αλήθειες, σάπια πιστεύω, απαρχαιωμένες απόψεις και μία πραγματικότητα που βαθιά στην ουσία της, ήταν εφιάλτης. 

Κάθε μέρα έρχεται ένα καινούργιο συμβάν να μας το θυμίσει. Δεν αρκεί να σοκαριστούμε. Ας το αποδεχτούμε. Έχουν γίνει λάθη. Το μόνο που μας συμφέρει είναι να κάνουμε αλλαγές. Στην τελική, ζούμε τα αποτελέσματα του τρόπου που είχαμε επιλέξει και όπως φαίνεται δεν μας αρέσουν. Ας δώσουμε την ευκαιρία και σε έναν άλλον τρόπο, να μας δείξει διαφορετικά αποτελέσματα. Και για να τα λέω με το όνομά του και πιο απλά. Ας ξεκολλήσουμε. Την μία είναι μία γυναίκα, μετά ένας μαθητής, μία μαθήτρια, την άλλη μικρά παιδιά, την επόμενη μικρά ζώα. Δεν ξέρω τι να περιμένουμε. Δεν μπόρεσα να κρατηθώ άλλο».

 

​​

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει από το πρωί της Δευτέρας 2/5 το βίντεο με τον 30χρονο άνδρα που κλώτσησε ένα γατάκι και το πέταξε προς την θάλασσα στην Αιδηψό με αποτέλεσμα να συλληφθεί μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Την οργή της για το περιστατικό θέλησε να εκφράσει και η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη πάνω σε τέτοια θέματα. Η παρουσιάστρια δημοσίευσε μία φωτογραφία της όπου ποζάρει με το γατάκι της και τη συνόδευσε με ένα μακροσκελές κείμενο. 

«Μια φορά κ έναν καιρό ήταν ένα αγοράκι που γεννήθηκε σε μια οικογένεια που στις αρχές κ τις αξίες της δεν συμπεριλαμβανόταν ο σεβασμός κ η αγάπη προς την ίδια την ύπαρξη κ τη ζωή. Το αγοράκι αυτό μεγάλωνε κ στη πορεία της ζωής του αναζητούσε ομοίους του ώστε να ταιριάξει. Βρήκε λοιπόν κ άλλους που μεγάλωναν με αξίες κ αρχές που δεν συμπεριελάμβαναν τον σεβασμό κ την αγάπη προς την ύπαρξη κ τη ζωή.

Το αγοράκι κ οι όμοιοι του εφάρμοζαν στη ζωή τους αυτό που είχαν διδαχθεί κ που καθρέφτιζε το σύνολο των αξιών κ των αρχών που είχαν υιοθετήσει. Έτσι λοιπόν σε μια ψαροταβέρνα δελέασαν με φαγητό ένα γατάκι κ μετά το έσπρωξαν στη θάλασσα. Το βρήκαν πολύ αστείο κ γελούσαν. Το αγοράκι συνελήφθη. Στους ομοίους του μάλλον κόπηκε το γέλιο λίγο απότομα.

Το πρόβλημα που έχει το αγοράκι, οι όμοιοι του αλλά κ όλοι μας, είναι το ότι οι αρχές κ οι αξίες ενός ανθρώπου δύσκολα μετακινούνται. Γι αυτό καλό είναι να επιλέγονται κ να διδάσκονται προσεκτικά. Που σημαίνει πως οι δυσλειτουργικές συμπεριφορές από κακές αρχές κ σαθρές αξίες πρέπει να αποτρέπονται.

Κ κάπου εδώ τα 50.000 ευρώ κ τα έως 10 χρόνια φυλάκισης μπορεί και να βοηθήσουν. Όχι για να παραδειγματιστεί κ να γίνει άνθρωπος το περίττωμα, αλλά για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ως απόβλητο ανάμεσα σε πλάσματα , χωρίς να μολύνει τους γύρω του. Νίαου», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

 

Όπως ήταν επόμενο το συγκεκριμένο θέμα που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις σχολιάστηκε και μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα». Η Κατερίνα Καινούργιου βλέποντας το αποτρόπαιο βίντεο ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής της:

«Καλά δεν ντρέπονται οι γελοίοι, τα κτήνη; Αν ήμουν στο εστιατόριο και το έβλεπα στο δίπλα τραπέζι, θα είχα σηκωθεί και θα τους είχα ρίξει ένα χαστούκι σε όλους. Και θα μου έλεγαν όλοι μπράβο. Αυτοί είναι τα ζώα! Τι είμαστε κατά της βίας; Δεν κατάλαβα. Ναι θα τους έλεγα ότι είναι λάθος, χαστούκι θα τους έριχνα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έλα τώρα, είναι δυνατόν;».

«Ντράπηκε και η ντροπή! Αυτοί οι άνθρωποι σε τι σπίτια έχουν μεγαλώσει; Ποιος γονιός δεν μαθαίνει στο παιδάκι του να σέβεται τα ζωάκια;» τόνισε στη συνέχεια η Κατερίνα Καινούργιου.

 

 

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε για το αποτρόπαιο περιστατικό και η διευθύντρια του Zero Stray Academy, Σταματίνα Σταματάκου με την Ιωάννα Μαλέσκου να σχολιάζει σε έντονο ύφος: 

«Μιλάμε τώρα έχει γυρίσει το μυαλό μου, είχε γυρίσει το μάτι μου. Νιώθω πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη του καθενός μας και εγώ προσωπικά αυτά τα οποία βλέπουμε να γίνονται και από νέα παιδιά και μετά βγάζουν την ουρά τους – και το λέω υποτιμητικά για την ουρά τους, γιατί η ουρά είναι σύμβολο για ένα ζώο, δύναμη ζωής για ένα ζώο. Το γεγονός ότι μέσα από ένα βίντεο εντόπισαν ποιος είναι ο δράστης και τι παρελθόν έχει» ανέφερε αρχικά η Ιωάννα Μαλέσκου με την Σταματίνα Σταματάκου να αποκαλύπτει ότι ένας από τους άντρες της παρέας της είπε ότι θα της κάνει… μεγάλη μήνυση.

«Κάπου έλεος!» σχολίασε η παρουσιάστρια.

 

 

Εμείς συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε μερικές μόνο από τις αντιδράσεις στα social media:

  • Kατρίνα Τσάνταλη

 

 

 

 

  • Μαρία Σολωμού

 

 

 

  • Γιώργος Παπακώστας

 

 

 

 

  • Γιώργος Γεροντιδάκης

 

 

 

 

  • Ναταλία Γερμανού

 

 

 

 

  • Γρηγόρης Γκουντάρας

 

 

 

 

  • Κατερίνα Πεφτίτση

 

 

 

 

  • Έλλη Κοκκίνου

 

 

 

 

  • Παναγιώτης Βασιλάκος

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη