Δίκη Φιλιππίδη: Λύγισε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου - Εκτός αίθουσας και η Παπούλια

 

 

Λύγισε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, όταν τον αντίκρισε στο δικαστήριο - Δίπλα της, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους - Διεκόπη προσωρινά η δίκη λόγω έντασης - Πλάνα από την είσοδό του στην αίθουσα - Ένταση ανάμεσα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη - Εκτός δικαστικής αίθουσας και η Εβελίνα Παπούλια   

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

 

Αθόρυβα έγινε σήμερα η μεταγωγή του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη του. 

Ο ηθοποιός που από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν να είναι ένας βιασμός κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες, εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας 28/3 κανονικά στο δικαστήριο με την είσοδό του ωστόσο να γίνεται μέσα από το κυλικείο έτσι ώστε να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν λιγότερη ένταση γίνεται.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε στο δικαστήριο κανονικά, και χωρίς καροτσάκι – Αθόρυβη η μεταγωγή του

 

Στο δικαστήριο έφτασαν ωστόσο και η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου με τον γιο τους Δημήτρη, αλλά και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασσοπούλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Λένα Δροσάκη.

Οι τρεις ηθοποιοί ήταν εκείνες που κατήγγειλαν πρώτες τον Πέτρο Φιλιππίδη ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για τις άλλες τρεις γυναίκες που με τις καταγγελίες τους τον οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η Άννα Ζηρδέλη μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα» μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου ήταν και ο πατέρας της, τον οποίο όμως οι Αρχές παρακάλεσαν να βγει έξω από το δικαστήριο, καθώς υπήρχαν ήδη αρκετά άτομα στον χώρο.

Λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ηθοποιούς με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου να μην αντέχει και να λυγίζει ξεσπώντας σε κλάματα.

 Δίπλα της, για να τη στηρίξει και να της συμπαρασταθεί ήταν η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

 

 

 

Και η Εβελίνα Παπούλια βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η εκπομπή «Super Κατερίνα» μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τα όσα γίνονται εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Σύμφωνα λοιπόν με την εκπομπή του Alpha, μεγάλη ένταση επικράτησε στο δικαστήριο μεταξύ των συνηγόρων ενώ και η Εβελίνα Παπούλια βγήκε από την αίθουσα.

Μετέφεραν το ρεπορτάζ χωρίς όμως να μεταφέρουν ούτε και να γνωρίζουν τον ακριβή λόγο που η Εβελίνα Παπούλια εξήλθε από την αίθουσα του δικαστηρίου.

 

 

Από τα πρώτα λεπτά της δίκης προκλήθηκαν εντάσεις και διεκόπη προσωρινά.

Σύμφωνα με την εκπομπή, «Το Πρωινό», η δίκη διεκόπη προσωρινά καθώς υπήρξε ένταση για το αν θα έπρεπε να είναι ανοιχτές ή κλειστές οι θύρες. Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε σε άλλη δικαστική αίθουσα μαζί με την σύζυγό και τον γιο του και αναμένουν να δουν τι θα αποφασιστεί.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε χτυπάει τα χέρια στα έδρανα η καταγγέλλουσα, είναι έντονη και λέει ‘’ότι πάση θυσία σε μία τέτοια δίκη πρέπει να μείνουν ανοιχτές οι πόρτες, όπως λέει χαρακτηριστικά», είπε ο παρουσιαστής.

 

 
 
Η συνήγορος αντιτάχθηκε στο αίτημα για την κατάθεση των δύο εκ των τριών καταγγελλουσών κεκλεισμένων των θυρών.
 
Tο αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί το δικαστήριο σε διακοπή για να πέσουν οι τόνοι.
 
Στην τοποθέτησή της η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κική Μπακιρτζίδου αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση δύο εκ των τριών θυμάτων κεκλεισμένων των θυρών, όπως νωρίτερα και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο», είπε η κα. Μπακιρτζίδου προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.
 
«Δε σέβεστε τα θύματα! Ντροπή», απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.
 
Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε αναφέρει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».
 
 

 

 

Σύμφωνα με τον Τάσο Τεργιάκη στο Πρωινό, «υπάρχει πληροφορία ότι έχουν λογοφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη, τον Δημήτρη Φιλιππίδη εντός της δικαστικής αίθουσας»

«Έμαθα ότι είσαι καλός ηθοποιός και θέλω να σε δω», είπε ο Μπιμπίλας στον Φιλιππίδη με εκείνον να είναι αρνητικός και να του απαντά πως δεν θέλει.

«Από πότε αποκλείεις τους ηθοποιούς;», του είπε λίγο μετά ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών χωρίς να πάρει καμία απάντηση. Μετά απομακρύνθηκαν ο ένας από τον άλλο.

 

 

 

 
 
Στον αέρα της «Super Κατερίνα», η Χρύσλα Γεωργακοπούλου αποκάλυψε μια δήλωση του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου που ανέφερε πως ζωτικά όργανα του Πέτρου Φιλιππίδη δεν λειτουργούν.
 
«Υπάρχει μια πάρα πολύ μεγάλη ένταση ανάμεσα στον κύριο Δημητρακόπουλο και στον κύριο Μίντζια αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν κάποιες δηλώσεις από την πλευρά του κυρίου Δημητρακόπουλου. Ο κύριος Δημητρακόπουλος είπε ότι “ζωτικά όργανα του Πέτρου Φιλιππίδη δεν λειτουργούν” και θα προσκομίσει στοιχεία στο δικαστήριο», είπε η Χρύσλα Γεωργακοπούλου.
 
Η Χρύσλα Γεωργακοπούλου είπε στη συνέχεια: «Αυτό για να δείξει ότι δεν είναι καλά στην υγεία του. Για να μπορέσει, προφανώς, να αποφύγει κι όλα τα σχόλια, όπως όλοι κάνουμε, βλέποντας τον Πέτρο Φιλιππίδη».
 

 

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» o δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη έκανε αναφορά και στην παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου κατηγορώντας την ότι κάνει τηλεδικαστήριο.

«Αναφέρθηκα και εγώ στο δικαστήριο; Τι είπε για μένα στη δίκη; Τι ανέφερε για μένα ο κύριος Δημητρακόπουλος; Επί λέξει να πούμε» αντέδρασε η Κατερίνα Καινούργιου όταν έμαθε για το εν λόγω συμβάν.

Αφού η δημοσιογράφος Άννα Ζηρδέλη που βρίσκεται στο δικαστήριο της μετέφερε το ρεπορτάζ, η Κατερίνα Καινούργιου απάντησε: 

«Εμείς κάνουμε τηλεδικαστήριο; Να ρωτήσω τώρα εγώ, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά δεν έχουν καλέσει τον κύριο Δημητρακόπουλο να τοποθετηθεί; Ναί… Άλλες πρωινές εκπομπές; Αναφέρθηκε μόνο το όνομά μου στη δίκη;

Αν θυμάμαι, είχε βγει και μου είχε δώσει και πολλά συγχαρητήρια για τον τρόπο που χειρίζομαι τις καταστάσεις, το πόσο έχω εξελιχθεί… Αν πιστεύει ότι ειδικά η δική μας εκπομπή είναι μαζί με τα θύματα – που ναι είμαστε- και είναι και τιμή μας αυτό όμως, έχουμε κρατήσει πάρα πολλές ισορροπίες γιατί υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας καλώς ή κακώς.

Είμαστε πολύ προσεκτικοί. Μεταφέρουμε τα λεγόμενα και τα δεδομένα. Ταυτόχρανα έχουμε ξεκαθαρίσει άπειρες φορές ότι η σύζυγός του και ο γιος του δεν πρέπει να έχουν καμία… Τέλος πάντων τι να πω, αφού αναφέρθηκα και στη δίκη…»

 

 

Δεκτό έκανε το δικαστήριο με απόφασή του το αίτημα των δυο εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ώστε να καταθέσουν στο ακροατήριο κεκλεισμένων των θυρών.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως η κατάθεσή τους θα πρέπει να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατά αυτό το τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Μετά την εξέλιξη αυτή η κατάθεσή τους θα δοθεί χωρίς τη παρουσία δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην δοθεί η κατάθεση των δυο καταγγελλουσών κεκλεισμένων των θυρών, διότι, όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη. Ως εκ τούτου, όπως τόνισε η εισαγγελέας, δεν θα υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους με την κατάθεσή τους στο ακροατήριο με δημοσιότητα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη