«Στη θέση των προσφύγων της Ουκρανίας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας»

 

Νίκος Κοκλώνης: «Aυτούς τους απελπισμένους, ξεριζωμένους ανθρώπους πως θα τους υποδεχτεί η Ευρώπη;  Εμείς; O πόλεμος δεν κάνει διακρίσεις»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ποστάρει ένα σκληρά αληθινό βίντεο με μια μαμά και τον 9χρονο γιο της, μιλώντας για πρώτα κύματα προσφύγων. «Είμαι σίγουρος πως ο Έλληνας την προσφυγιά τη σέβεται», λέει ο παρουσιαστής

Όλος ο πλανήτης αγωνιά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τις μάχες που μαίνονται να μετρούν ήδη πολλά θύματα, ανάμεσά τους και δύο έλληνες ομογενείς στη Μαριούπολη μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό. Ο Νίκος Κοκλώνης, που από την αρχή παρακολουθεί τις εξελίξεις και σχολιάζει μέσα από τα σόσιαλ μίντια, πόσταρε ένα συγκλονιστικό βίντεο, όπου μια ουκρανή μητέρα μαζί με τα παιδιά της μιλούν σε αμερικανίδα ρεπόρτερ του CNN, λέγοντας πως ποτέ δεν φαντάζονταν πως θα ζήσουν μια τέτοια κατάσταση. Ο παρουσιαστής και παραγωγός σε ένα μακροσκελές σχόλιο δηλώνει συγκλονισμένος, λέγοντας πως για αυτούς τους ανθρώπους όλη η ζωή τους άλλαξε σε λίγες ώρες και ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση τους, καθώς ο πόλεμος δεν κάνει διακρίσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε:

«Ο σκληρός απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία ξεκίνησε να μετρά θύματα από την πρώτη στιγμή, αλλά πάντα ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον πόνο πιο έντονα όσο πιο «κοντά» τον νιώθει. Σήμερα δυο Έλληνες ομογενείς νεκροί μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό, άλλοι έξι τραυματισμένοι -ανάμεσά τους κ ένα παιδί. Κ η λίστα αυτών που χάνονται και αυτών που χάνουν αγαπημένους ανθρώπους συνεχώς μεγαλώνει…

Ναι, θαυμάζουμε τον ατρόμητο ηλικιωμένο που τη «λέει» στους Ρώσους στρατιώτες, μας συγκινεί η τραυματισμένη μικρούλα που υψώνει το τόσο δα ανάστημά της στον Πούτιν, ο πιτσιρικάς με τη μανούλα του που παραδέχεται στα αγγλικά πως φοβάται «έτσι κι έτσι», η μάνα του που ομολογεί πως δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που τους συμβαίνει και δεν θέλει να δείχνει φοβισμένη στο παιδί της… (πόσο σκληρά αληθινό αυτό το βίντεο).

Χιλιάδες Ουκρανοί που μέχρι προχθές είχαν τα σπίτια, τις δουλειές, τους φίλους τους και μια στρωμένη, χαρούμενη ζωή, σήμερα είναι ήδη πρόσφυγες. Τα πάντα άλλαξαν για αυτούς σε ένα βράδυ. Σε λίγες ώρες. Κάποιοι ήδη κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα με την Πολωνία ή τη Μολδαβία.

Και αναρωτιέμαι: αυτούς τους χιλιάδες απελπισμένους, ξεριζωμένους ανθρώπους που θα αναζητήσουν σε μια άλλη χώρα περίθαλψη, ασφάλεια, και πιο μετά δουλειά κ αποδοχή, πως θα τους υποδεχτεί η υπόλοιπη Ευρώπη; Εμείς πως θα τους υποδεχτούμε; Αν και είμαι σίγουρος πως ο Έλληνας την προσφυγιά τη σέβεται. Την έχει ζήσει στο πετσί του. Στη θέση των προσφύγων της Ουκρανίας θα μπορούμε να είναι ο καθένας από εμάς. Γιατί ο πόλεμος δεν κάνει διακρίσεις…»

 

  

  

  

  

  

  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»
Μικρούτσικος, Κορινθίου, Τσάβαλου, Μπάρμπα, Καινούργιου ξεσπούν για την χυδαία επίθεση στην Μελέτη
Κατερίνα Στανίση: «Έφυγα κι από το σπίτι μου & πήγα να μείνω με την μητέρα της, Είναι δύσκολο, αλλά συνηθίζεται»
Κοραλία Καράντη: «Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου. Το βλέμμα τους είναι απόλυτα διαθέσιμο»
O Αlec Baldwin έσπασε το κινητό παρεμβατικής γυναίκας που τον παρενοχλούσε προκαλώντας τον επίμονα
Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει δημόσια, σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η αδελφή της Χριστίνα Μήλιου ξεκαθαρίζει... για τον ξυλοδαρμό της - Έξαλλη με την διαρροή της κατάθεσης της
Ξεκίνησε σταδιακά η προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα - Τι αποκάλυψε η σύζυγός του;
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Δεν έχασα χρυσόψαρο, τον αδελφό μου έχασα! Βίωσαν τον πόνο μου, που είναι η ανθρωπιά;»
Χρήστος Λούλης: «Με φλερτάρουν στα social media, μου στέλνουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Γελάμε με τη Έμιλυ»