Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Ο Σκορπιός θα γίνει art island - Aνοιχτή γκαλερί το νησί του Ωνάση

  29/01/2022 11:13
Ο Σκορπιός θα γίνει art island - Aνοιχτή γκαλερί το νησί του Ωνάση

Ο Σκορπιός θα γίνει art island - Aνοιχτή γκαλερί το νησί του Ωνάση

  29/01/2022 11:13


 
Ο Dmitry Rybolovlev ανήκει στους 10, παγκοσμίως, μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης, με την προσωπική του συλλογή να περιλαμβάνει δημιουργίες των Pablo Picasso, Henri Matisse, Mark Rodko και Amedeo Modigliani

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Η ενασχόληση με την τέχνη του Ρώσου μεγιστάνα, με προσωπική περιουσία της τάξεως των 6 δισ. ευρώ, δεν είναι ασύμβατη με τις πρόσφατες αποφάσεις του για τον Σκορπιό του οποίου είναι ιδιοκτήτης από το 2013.

Ο Ριμπολόβλεφ, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπερδιπλασιάσει την αρχική επένδυση των 165 εκατ. ευρώ στο θρυλικό Σκορπιό.

Τα σχέδια της «Μυκήναι», της εταιρείας με αντικείμενο την ανάπλαση του νησιού των 830 στρεμμάτων, προβλέπουν πλέον όχι μόνο την μετατροπή του σε προορισμό για το διεθνές τζετ σετ και για άτομα υψηλότατης καθαρής θέσης αλλά και την καθιέρωση του νησιού, όπου παραθέριζε και η Μαρία Κάλλας, σε ένα ολοκληρωμένο art island με τον πολιτισμό, την τέχνη και την ευρύτερη καλλιτεχνική δημιουργία να έχουν διακριτό ρόλο.

4126863578024946 korpios-onasis-ribolovlev

Για το σκοπό αυτό, ο Ρώσος ιδιοκτήτης σκοπεύει να δαπανήσει 235 εκατ. ευρώ περισσότερα, συγκριτικά με το αρχικό επενδυτικό πλάνο ύψους 165 εκατ. ευρώ. 

 Η συνολική δηλαδή, επένδυση θα αυξηθεί στα 400 εκατ. ευρώ, με τη «Μυκήναι» να έχει δαπανήσει, από το 2013 που απέκτησε το νησί, περίπου 30 εκατ. ευρώ. Σήμερα, όπως περιγράφουν όσοι επισκέπτονται συχνά το νησί, ο Σκορπιός έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο και οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν πυκνώσει από τον Φεβρουάριο του 2021 οπότε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου που είναι γνωστό ως «VIP Exclusive Club».

Σύμφωνα με το νέο σχεδίασμά, η συνολική δόμηση θα αυξηθεί σε 30 χιλ. τετραγωνικά μέτρα από 21,5 χιλ. τ.μ., ώστε να προστεθούν νέες αναπτύξεις αμιγώς πολιτιστικού χαρακτήρα. Μένει ακόμηνα φανεί εάν η χαρακτηρι στική ροζ Βίλα, επιφάνειας 150 τ.μ., που έχει ανακαινιστεί πριν από χρόνια και υπήρχε, στο νησί -χρησιμοποιούνταν ως στάβλος- πριν από τον Αριστοτέλη Ωνάση, θα μετατραπεί σε μουσείο, ενδεχόμενο που εξέταζε, ήδη από την πρώτη φάση της ανάπλασης, ο Ρώσος κροίσος. Για τις αλλαγές αυτές θα απαιτηθεί η αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο οριοθετούνται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης της επένδυσης. 

4126862163738012 image

Κατά πληροφορίες, η «Μυκήναι» σχεδιάζει, μέσα στους επόμενους μήνες, να υποβάλει προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικράτειας το σχέδιο του αναθεωρημένου Προεδρικού Διατάγματος.

Ανεξαρτήτως όμως, των τροποποιήσεων στον αρχικό σχεδίασμα του έργου, οι κατασκευαστικές εργασίες στο νησί θα παραμείνουν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σε παράλληλο χρόνο, οι σύμβουλοι και μελετητές της Μυκήναι διαμορφώνουν το είδος των πολιτιστικών προσθηκών που θα υπερδιπλασιάσουν την αρχική επένδυση.

Στον Σκορπιο, προτού κάνουν την εμφάνισή τους οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των υπόλοιπων έργων με ορίζοντα ολοκλήρωσης το καλοκαίρι του 2024. Προβλέπεται η δημιουργία υπόσκαφων κατοικιών που θα εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον και θα διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των ενοίκων τους και η απεριόριστη θέα μέχρι το Μεγανήσι και το σύμπλεγμα των ΤηλεΒοϊδών νήσων.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την κατασκευή μιας προεδρικής σουίτας (master suite) όπου θα διαμένει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ όταν επισκέπτεται το νησί, περίπου δέκα μεγάλων και μεσαίων βιλών και του γνωστού ως σπιτιού του λόφου (Hill House). Τα μέλη της οικογένειας Ριμπολόβλεφ θα διαμένουν στον Σκορπιό κάποιες ημέρες, ενώ το νησί θα εκμισθώνεται κατά το υπόλοιπο διάστημα. Θα προβλέπεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ελάχιστο ενοίκιο της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ για διαμονή διάρκειας μιας εβδομάδας, με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 50 ατόμων.​

4126861907275656 image

Πηγή: Ciao

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας