Ο Σκορπιός θα γίνει art island - Aνοιχτή γκαλερί το νησί του Ωνάση

 

 


 
Ο Dmitry Rybolovlev ανήκει στους 10, παγκοσμίως, μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης, με την προσωπική του συλλογή να περιλαμβάνει δημιουργίες των Pablo Picasso, Henri Matisse, Mark Rodko και Amedeo Modigliani

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Η ενασχόληση με την τέχνη του Ρώσου μεγιστάνα, με προσωπική περιουσία της τάξεως των 6 δισ. ευρώ, δεν είναι ασύμβατη με τις πρόσφατες αποφάσεις του για τον Σκορπιό του οποίου είναι ιδιοκτήτης από το 2013.

Ο Ριμπολόβλεφ, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπερδιπλασιάσει την αρχική επένδυση των 165 εκατ. ευρώ στο θρυλικό Σκορπιό.

Τα σχέδια της «Μυκήναι», της εταιρείας με αντικείμενο την ανάπλαση του νησιού των 830 στρεμμάτων, προβλέπουν πλέον όχι μόνο την μετατροπή του σε προορισμό για το διεθνές τζετ σετ και για άτομα υψηλότατης καθαρής θέσης αλλά και την καθιέρωση του νησιού, όπου παραθέριζε και η Μαρία Κάλλας, σε ένα ολοκληρωμένο art island με τον πολιτισμό, την τέχνη και την ευρύτερη καλλιτεχνική δημιουργία να έχουν διακριτό ρόλο.

 

 

Για το σκοπό αυτό, ο Ρώσος ιδιοκτήτης σκοπεύει να δαπανήσει 235 εκατ. ευρώ περισσότερα, συγκριτικά με το αρχικό επενδυτικό πλάνο ύψους 165 εκατ. ευρώ. 

 Η συνολική δηλαδή, επένδυση θα αυξηθεί στα 400 εκατ. ευρώ, με τη «Μυκήναι» να έχει δαπανήσει, από το 2013 που απέκτησε το νησί, περίπου 30 εκατ. ευρώ. Σήμερα, όπως περιγράφουν όσοι επισκέπτονται συχνά το νησί, ο Σκορπιός έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο και οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν πυκνώσει από τον Φεβρουάριο του 2021 οπότε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου που είναι γνωστό ως «VIP Exclusive Club».

Σύμφωνα με το νέο σχεδίασμά, η συνολική δόμηση θα αυξηθεί σε 30 χιλ. τετραγωνικά μέτρα από 21,5 χιλ. τ.μ., ώστε να προστεθούν νέες αναπτύξεις αμιγώς πολιτιστικού χαρακτήρα. Μένει ακόμηνα φανεί εάν η χαρακτηρι στική ροζ Βίλα, επιφάνειας 150 τ.μ., που έχει ανακαινιστεί πριν από χρόνια και υπήρχε, στο νησί -χρησιμοποιούνταν ως στάβλος- πριν από τον Αριστοτέλη Ωνάση, θα μετατραπεί σε μουσείο, ενδεχόμενο που εξέταζε, ήδη από την πρώτη φάση της ανάπλασης, ο Ρώσος κροίσος. Για τις αλλαγές αυτές θα απαιτηθεί η αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο οριοθετούνται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης της επένδυσης. 

 

 

Κατά πληροφορίες, η «Μυκήναι» σχεδιάζει, μέσα στους επόμενους μήνες, να υποβάλει προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικράτειας το σχέδιο του αναθεωρημένου Προεδρικού Διατάγματος.

Ανεξαρτήτως όμως, των τροποποιήσεων στον αρχικό σχεδίασμα του έργου, οι κατασκευαστικές εργασίες στο νησί θα παραμείνουν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σε παράλληλο χρόνο, οι σύμβουλοι και μελετητές της Μυκήναι διαμορφώνουν το είδος των πολιτιστικών προσθηκών που θα υπερδιπλασιάσουν την αρχική επένδυση.

Στον Σκορπιο, προτού κάνουν την εμφάνισή τους οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των υπόλοιπων έργων με ορίζοντα ολοκλήρωσης το καλοκαίρι του 2024. Προβλέπεται η δημιουργία υπόσκαφων κατοικιών που θα εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον και θα διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των ενοίκων τους και η απεριόριστη θέα μέχρι το Μεγανήσι και το σύμπλεγμα των ΤηλεΒοϊδών νήσων.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την κατασκευή μιας προεδρικής σουίτας (master suite) όπου θα διαμένει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ όταν επισκέπτεται το νησί, περίπου δέκα μεγάλων και μεσαίων βιλών και του γνωστού ως σπιτιού του λόφου (Hill House). Τα μέλη της οικογένειας Ριμπολόβλεφ θα διαμένουν στον Σκορπιό κάποιες ημέρες, ενώ το νησί θα εκμισθώνεται κατά το υπόλοιπο διάστημα. Θα προβλέπεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ελάχιστο ενοίκιο της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ για διαμονή διάρκειας μιας εβδομάδας, με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 50 ατόμων.​

Πηγή: Ciao

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»