Ποιος είνα o ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης; H δύσκολη ζωή του

 

 

Ηλίας Γκιώνης: Ποιος είναι ο ακτιβιστής που έζησε με τον Ζακ Κωστόπουλο, έφερε στο φως τις υποθέσεις του Παναγιωτόπουλου και του βιασμού της 24χρονης και βρίσκεται σε διαμάχη για την υπόθεση της Ιωάννας Τούνη; «Έχω δεχθεί άπειρη βία. Ο πατέρας μου με χτυπούσε με ζώνη και έσπασε ένα τραπέζι σαλονιού πάνω μου - Έχει τύχει να περπατάω και να μου σπάσουν ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, απλά επειδή περνούσα και είδαν ότι είμαι γκέι. Όταν ήρθα στην Αθήνα ήμουν άστεγος.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

 

Στην Δανάη Μπάρκα μίλησε ο Ηλίας Γκιώνης, στην κάμερα του «Πάμε Δανάη. Ο γνωστός ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής μίλησε από καρδιάς για την έλλειψη σχέσεων με τους γονείς του καθώς και την φιλία του με τον Ζακ Κωστόπουλο.

Ειδικότερα, ο Ηλίας Γκιώνης εξομολογήθηκε πως «είμαι μόνος μου, δεν έχω καμια βοήθεια. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν πέντε χρονών. Η μητέρα μου έφυγε για τη γενέτειρα της, την Πολωνία και ουσιαστικά δεν την γνώρισα ποτέ. Δεν την θυμάμαι καν. Ο πατέρας μου με έδιωξε από το σπίτι στα 17 επειδή είμαι ομοφυλόφιλος. Άρα από τότε μέχρι σήμερα και με τον πατέρα μου δεν έχω καμιά επαφή».

«Έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές την αντίδραση του, εάν συναντιόμασταν σήμερα και η αλήθεια είναι πως περιμένω τη μέρα που θα έρθει να μου χτυπήσει την πόρτα και να τα πούμε. Θα είμαι εδώ» πρόσθεσε, με ειλικρίνεια, ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής. «Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου, που τα κατάφερα και είμαι πολύ εντάξει με την συνείδηση μου γιατί με έδιωξε, έμεινα στο δρόμο αλλά δεν κατέληξα ούτε να πεθάνω ούτε να μπλέξω σε μονοπάτια που θα μου έκαναν τη ζωή δύσκολη. Θεωρώ ότι σίγουρια πια, εάν έρθει, θα βλέπει τα πράγματα με άλλη ματιά. Δηλαδή πως έχει εάν γιο και ο γιος του κατάφερε να κάνει τόσα πολλά πράγματα μόνος χωρίς βοήθεια».

Παράλληλα, ο Ηλίας Γκιώνης μίλησε για την σχέση που είχε με τον Ζακ Κωστόπουλο και την απώλεια του. «Έτυχε με τον Ζακ να είμαστε συγκάτοικοι και ήταν αργότερα η drag μητέρα μου. Οπότε, όταν δολοφονήθηκε, ήταν σοκαριστικό για όλους και εμένα προσωπικά».

«Μετά και τη δολοφονία του Ζακ παλεύω επί δέκα φορές πιο πολύ και με τον εαυτό μου και με τους γύρω μου» συμπλήρωσε.

 

 

Ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που στάθηκε αφορμή για να δημοσιοποιηθούν και να πάρουν έκταση οι υποθέσεις του Στάθη Παναγιωτόπουλου και του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη μίλησε στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» για τη ζωή του.

«Αγωνίζομαι κυρίως για μένα γιατί ως πολίτης αυτής της χώρας δεν περνάω καλά και παλεύω για να έχω μια καλύτερη ζωή. Από εκεί και πέρα, έχοντας αποκτήσει μία δύναμη στον χώρο που κινούμαι, κι επειδή έχω αποκτήσει μία δύναμη στον χώρο που κινούμαι, απλά το κάνω» ανέφερε αρχικά ο Ηλίας Γκιώνης.

Αναφορικά με την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο Ηλίας Γκιώνης είπε: «Η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο δεν με ήξερε, γιατί έχουμε διαφορετικούς κύκλους. Μία κοινή μας φίλη μας έφερε σε επαφή. Ήταν αποφασισμένη, αλλά ήταν και φοβισμένη γιατί ο ίδιος είναι δημόσιο πρόσωπο και στην τηλεόραση. Την είδα αρκετά προβληματισμένη, όπως ήμουν κι εγώ».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ποιος είναι ο Ηλίας Γκιώνης;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Ο πατέρας μου καταγόταν από εκεί και η μητέρα μου από την Πολωνία. Η μητέρα μου μας εγκατέλειψε όταν ήμουν πέντε ετών. Έφυγε για την Πολωνία. Από τότε μέχρι και σήμερα την έχω δει μία φορά κι αυτό ιντερνετικά. Αν κρίνω από το πόσο κακοποιητικός ήταν ο πατέρας μου με εμάς, φαντάζομαι ότι και η μητέρα μου ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Δε μου έδωσε απαντήσεις που περίμενα. Ήταν γενικό το περιεχόμενο. Της είπα ότι είναι ευπρόσδεκτη αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα να με δει.  

Ως παιδί έχω δεχθεί άπειρη βία. Ο πατέρας μου με χτυπούσε με ζώνη και έσπασε ένα τραπέζι σαλονιού πάνω μου. Η πορεία της εφηβείας μου ήταν άσχημη. Ο πατέρας μου έφτασε σε σημείο να με διώξει από το σπίτι στα 16. Έχω δύο αδερφές, τις κακοποιούσε και αυτές. Η μετέπειτα εφηβεία μου ήταν πολύ τραυματική και άσχημη. Είχα ενημερώσει το σχολείο, τη γειτονιά και τους γνωστούς για την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα μου», εξομολογήθηκε ο Ηλίας Γκιώνης.

Ο ακτιβιστής αναφέρθηκε και στη σεξουαλικότητά του, αλλά και τη βία που δέχτηκε. «Στα 16 μου κατάλαβα ότι είμαι ομοφυλόφιλος και τι δικαιώματα έχω ως πολίτης. Η βία που δέχτηκα στην επαρχία είναι λιγότερη από τη βία που δέχομαι τώρα στην Αθήνα.

Έχει τύχει να περπατάω και να μου σπάσουν ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, απλά επειδή περνούσα και είδαν ότι είμαι γκέι. Όταν ήρθα στην Αθήνα ήμουν άστεγος. Ο Ζακ μου πρότεινε να μείνω σπίτι του, ήταν οικογένειά μου. Υπήρξε περίοδος που δεν είχα χρήματα και για εφτά μέρες έπινα μόνο νερό».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Δειτε Επισης

Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Η απάντησή του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του για τις γυναίκες
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη
Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είμαι άνεργη παρουσιάστρια και αποφάσισα να κατέβω στις Ευρωεκλογές»