Τα φονικά τροχαία και οι διάσημοι που έφυγαν στην άσφαλτο

 

 

Γιώργος Λουκανίδης, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Τόμας Πρωτόπαπας,  Άννα Πολλάτου, Παντελής Παντελίδης, Πάνος Ζάρλας, MadClip και τώρα ο Τζώρτζης Μονογυιός

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

 

Ακόμη ένα θύμα της ασφάλτου μετρά από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στην άδα.

Ο επιχειρηματίας που έφυγε από τη ζωή στην πρώτη βόλτα με το καινούργιο και πολυτελές αυτοκίνητό του, ήταν ένα πρόσωπο γνώριμο στο ευρύ κοινό αφού στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2013 είχε συμμετάσχει στο «The Wall» προκαλώντας τότε αίσθηση με την παρουσία του. Ο λόγος για τον Τζώρτζη Μονογυιό, αδερφό της βουλευτή της Ν.Δ Κατερίνας Μονογυιού. 

Ο Τζώρτζης Μονογυιός, ήταν πατέρας δυο παιδιών και τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να ζει με την σύζυγό του και τα παιδιά τους στη Μύκονο, τον τόπο καταγωγής του διατηρώντας μάλιστα εκεί τη δική του επιχείρηση με ρούχα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό αναγνωρίσιμο στο κοινό πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή με τέτοιο τρόπο.

 

Γιώργος Λουκανίδης

Στις 10 Αυγούστου του 1998 έμελλε να γραφτεί η τελευταία σελίδα για τον Γιώργο Λουκανίδη. Ο ίδιος είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τις πρωινές εκπομπές της δεκαετίας του 90 και είχε καταφέρει να κερδίσει την αποδοχή του κοινού αλλά και τον συναδέλφων του.

Το νήμα της ζωής του Γιώργου Λουκανίδη κόπηκε ξαφνικά σε τροχαίο που είχε με το αυτοκίνητο ενός φίλου του. Συγκεκριμένα οδηγός της μοιραίας Porsche ήταν ένας φίλος του, ο οποίος έχασε τον έλεγχο σε μία στροφή, το αυτοκίνητο χτύπησε σε κολόνα της ΔΕΗ, εν συνεχεία σύρθηκε στο ανάχωμα και σε πέτρες.

 

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης

Στη συμβολή Αμαλίας και Ξενοφώντος, ενώ επέβαινε στη μοτοσικλέτα του έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Παπαχρόνης. Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 2008 και εκείνος μόλις 31 ετών. Ένα τέλος άδικο και τραγικό για έναν άνθρωπο που πάντα πρόσεχε, κινούνταν νόμιμα και φορούσε κράνος. Όπως ήταν λογικό, η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. 

 Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Ιανουάριος του 2012 και ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί ακόμη ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος στα διαλείμματα των γυρισμάτων της ταινίας «Η Άλλη Θάλασσα» στη Δραπετσώνα, χτυπήθηκε από μια μοτοσικλέτα και τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και άφησε την τελευταία του πνοή το ίδιο βράδυ. Ήταν 77 ετών.

 

Τόμας Πρωτόπαπας

Η ώρα ήταν εννέα το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου του 2013 όταν το μαύρο Smart που οδηγούσε ο 26χρονος ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας κινούνταν στην Αττική Οδό στο 36ο χιλιόμετρο στο ύψος της εξόδου Δουκίσσης Πλακεντίας.

Για άγνωστο λόγο ο Τόμας Πρωτόπαπας κατευθύνεται στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης και ακινητοποιεί το όχημα στο σημείο όπου υπάρχει μια μικρή ανοικτή στροφή. Φέρεται, σύμφωνα μάλιστα και με μαρτυρίες, να εξακολουθεί να φορά τη ζώνη του ενώ το τηλέφωνο βρέθηκε στην τσάντα του γεγονός που μαρτυρά ότι εκείνη τη στιγμή δεν το χρησιμοποιούσε.

Ο οδηγός ενός βαν της Αττικής Οδού, κινούνταν στη δεξιά λωρίδα. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεση του, λόγω του δυνατού ήλιου ο οποίος τον τύφλωνε, δεν είδε το σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χτυπήσει με σφοδρότητα το δεξί μέρος του βαν την αριστερή πλευρά του Smart. Ο ένας αερόσακος από το μικρό αυτοκίνητο άνοιξε ενώ το γεγονός ότι το παρμπρίζ από το Smart δεν ήταν σπασμένο ενισχύει την εκδοχή ότι ο Τόμας Πρωτόπαπας φορούσε ζώνη ασφαλείας καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο νεαρός, θα χτυπούσε το κεφάλι του στο τζάμι.

Σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στην Τροχαία Αττικής οδού, ο οποίος ακολουθούσε το βαν και είδε όλο το σκηνικό, το βαν έπεσε με δύναμη πάνω στο μαύρο Smart χωρίς να κόψει ταχύτητα, γεγονός που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν είδε το σταθμευμένο όχημα του ηθοποιού. Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος τόνισε ότι η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το μικρό αυτοκίνητο σηκώθηκε στον αέρα ενώ όταν άνοιξαν την πόρτα για να δουν σε τι κατάσταση ήταν ο οδηγός, διαπίστωσαν πως φορούσε τη ζώνη ασφαλείας και είχε ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, το οποίο ήταν από την πρόσκρουση.

Ο Τόμας Πρωτόπαπας νοσηλεύτηκε για δέκα εβδομάδες στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του ΚΑΤ όπου και κατέληξε στις 21 Μαίου. Ο νεαρός ηθοποιός έπαθε μια σοβαρή λοίμωξη και κατέληξε βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του αλλά και όλο τον κόσμο που τον γνώριζε και τον είχε αγαπήσει μέσα από τον ρόλο του στην επιτυχημένη τότε σειρά «Βασιλειάδες». 

 Άννα Πολλάτου

Στις 17 Μαΐου του 2014 πάγωσε το πανελλήνιο όταν έγινε γνωστό ότι η Άννα Πολλάτου, αθλήτρια και ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, άφησε την τελευταία της πνοή στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών. Η άτυχη Άννα, κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης, προκειμένου να πάρει το καράβι για την Κεφαλλονιά.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως εκείνη την ώρα έπεφτε χαλάζι και η Πολλάτου προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο. Φρέναρε απότομα, έχασε τον έλεγχο και “καρφώθηκε” σε ένα αγροτικό φορτηγάκι ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας να σταματήσει το χαλάζι. Ο θανάτος της 30 ετών αθλήτριας ήταν ακαριαίος. 

Παντελής Παντελίδης

Ακόμη ένα θανατηφόρο τροχαίο που σόκαρε το Πανελλήνιο ήταν αυτό της 18ης Φεβρουαρίου του 2016. Ώρα 8.20 το πρωί, ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης αφήνει την τελευταία του πνοή στη Λεωφόρο Βουλιαγμένξης ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο Mercedes το οποίο έφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες. Αφού οι τεχνικοί της τροχαίας τον απεγκλώβισαν από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μαζί του στο αυτοκίνητο επέβαιναν ακόμη δυο φίλες του οι οποίες τραυματίστηκαν η μια αρκετά σοβαρά και η άλλη πιο ελαφρά. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που τις κατηγόρησαν ως ηθικούς αυτουργούς ενώ άλλοι υποστήριζαν πως ο Παντελής Παντελίδης δεν ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου αλλά ότι αντίθετα στο τιμόνι καθόταν η μια από τις δυο κοπέλες.

Η κηδεία του αγαπημένου τραγουδιστή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος της Νέας Ιωνίας· νωρίτερα η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Ο Παντελίδης κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

Τρεις μήνες μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του. Τον Οκτώβριο του 2017 το εισαγγελικό πόρισμα έδειξε ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και η υπόθεση του δυστυχήματος μπήκε στο αρχείο. 

 Πάνος Ζάρλας

Δυο χρόνια αργότερα, στις 31 Μαϊου 2019 ακόμη ένα αγαπητό πρόσωπο στο τηλεοπτικό κοινό αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Ο νικητής του «Power of Love» άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των γενεθλίων του, στις 02:00 τα ξημερώματα στο ύψος του Ωνασείου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο Πάνος Ζάρλας, για άγνωστους λόγους έχασε τον έλεγχο της μηχανής του. Χωρίς να φορά κράνος έπεσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο σε ηλικία μόλις 28 ετών. 

ΜadClip

2 Σεπτεμβρίου 1921, από νωρίς το πρωί τον γύρω του διαδικτύου κάνει η είδηση πως ο γνωστός ράπερ MadClip έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα. Πολλοί νόμιζαν πως επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο μιας και στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει μια αντίστοιχη ψεύτικη είδηση.

Αυτή τη φορά όμως, η είδηση δυστυχώς ήταν αληθινή. Ο 34χρονος που πολλές φορές είχε δηλώσει ότι αγαπά την ταχύτητα σκοτώθηκε στη λεωφόρο Αθήνας οδηγώντας την Porsche του την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του από το γάμο μιας καλής του φίλης και συνεργάτιδας.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα και η επιχείρηση απεγκλωβισμού κράτησε περίπου δύο ώρες. Ο ράπερ διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Το πρωί επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. 

Η τραγική είδηση σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, τους φίλους και συνεργάτες αλλά και τους χιλιάδες θαυμαστές του.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η χώρα μας βρίσκεται ψηλά στην λίστα με τις πιο… αιματοβαμμένες ασφάλτους στην Ευρώπη, αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει μείωση τροχαίων στην Ελλάδα, τονίζοντας το πόσο υψηλή σημασία έχει η οδική ασφάλεια στην καθημερινότητά μας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»