«Αρνήθηκα προτάσεις να κατέβω στις εκλογές μέχρι το να έχω θέση σε υπουργείο»

 

 

Ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε για το... φλερτ του με την τηλεόραση και την άρνηση του στις πολιτικές προτάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

 

Ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε για το... φλερτ του με την τηλεόραση στο ελληνικό περιοδικό «ΟΚ».

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε σε αυτά που μπορεί να τον έκαναν στο παρελθόν να επαναστατήσει.

Η τηλεόραση σε φλερτάρει εδώ και χρόνια. Ξεκίνησες από το The X-Factor του ΑΝΤ1 το 2008 και βρίσκεσαι τώρα στο Οpen παρουσιάζοντας το Ένα τραγούδι ακόμα.

Δεν το βλέπω ως φλερτ, γιατί δεν νιώθω ότι συνδέθηκα με αυτό το Μέσο. Δεν αρραβωνιάστηκα, δεν παντρεύτηκα, ούτε σχέση έκανα με την τηλεόραση. Εσύ που με γνωρίζεις χρόνια ξέρεις καλά ότι είμαι παρορμητικός. Ανοίγω το στόμα μου και λέω αυτό που σκέφτομαι χωρίς να το φιλτράρω. Δεν νομίζω ότι η τηλεόραση θέλει κάτι τέτοιο. Το ίδιο ισχύει και με την πολιτική κι αυτός είναι και ο λόγος που αρνήθηκα αρκετές φορές προτάσεις που μου έχουν γίνει, από το να κατέβω στις εκλογές μέχρι το να έχω θέση σε υπουργείο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Βλέποντας με το 2008 στο «The X-Factor» όπου για τηλεοπτικό μέντορα μου είχα τον Γιάννη Λάτσιο, με τον οποίο συναντήθηκα ξανά τώρα στο Οpen και χαίρομαι διπλά και τριπλά για αυτό- σε σχέση με τώρα αισθάνομαι ότι είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Τώρα ακούω πράγματα με τα οποία δεν συμφωνώ, αλλά δεν επαναστατώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι πια πολεμιστής. Απλά έχω βάλει αλλού το μέτρο.

Τι μπορεί να σε έκανε στο παρελθόν να επαναστατήσεις;

Στο «Ένα τραγούδι ακόμα» φιλοξενώ κυρίως ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα μέσα σε αυτά τα σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια. Κι όταν αναφέρομαι στα πρώτα χρόνια που δισκογραφούσα, αντιλαμβάνομαι πόσο απόλυτος ήμουν. Αυτό φυσικά είχε ως αποτέλεσμα να χάνω δουλειές, θυμάμαι ότι στον πρώτο δίσκο της Ευρυδίκης απαίτησα να γράψω τα μισά τραγούδια. Σκέφτομαι αναδρομικά «ποιος θεωρούσα ότι ήμουν» που είχα αυτή την απαίτηση, όταν δεν είχα κυκλοφορήσει ούτε μισό τραγούδι μέχρι τότε; Προφανώς είχα μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό μου, αλλά αυτό μπορεί να μη μου έβγαινε σε καλό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δικαιώθηκα γιατί όταν ήρθε η δεύτερη συνεργασία μου με τη Μαντώ, ήταν πιο εύκολο να διεκδικήσω το ίδιο πράγμα αφού είχα κατακτήσει ήδη έναν πύργο. Αλλά και αργότερα, όταν μπήκα με την Εύη Δρούτσα στο λαϊκό ρεπερτόριο, απαίτησα όταν κάναμε με τον Πασχάλη Τερζή τον «Παλιόκαιρο» να γράψω τα μισά τραγούδια του άλμπουμ. Αυτό είναι κάτι που τηρώ συνήθως ακόμα και τώρα, όχι από εγωισμό, αλλά γιατί μπορώ να παρουσιάσω μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση με τη φωνή του συνεργάτη μου τραγουδιστή. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα, με κορυφαία αυτή της Χαρούλας Αλεξίου, με την οποία κάναμε τέσσερα τραγούδια μαζί. Και στη Νανά Μούσχουρη ένα τραγούδι έχω δώσει. Και μπορεί να συνέβη και να συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις ακόμα και τώρα.

Είπες πριν ότι αυτή η απαίτηση δεν σου έβγαινε πάντα σε καλό γιατί έχασες δουλειές. Ποιες ήταν αυτές;

Ασφαλώς και έχουν χαλάσει συνεργασίες για αυτό τον λόγο. Πρόσφατα ρωτήθηκε η Πάολα αν γνώριζε ότι ο «Θυμός» είχε γραφτεί για τη Δέσποινα Βανδή. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο τραγούδι, μαζί με άλλα, είχε γραφτεί για τη Δέσποινα. Ήταν η περίοδος που ολοκλήρωνε τη συνεργασία της με τον Φοίβο και είπαμε, ξεκινώντας να κάνουμε κάτι μαζί, ότι αυτό θα έπρεπε να ήταν ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Έτσι, άρχισα να γράφω κάποια τραγούδια για τη Δέσποινα και μπήκαμε και στο στούντιο για να τα ηχογραφήσουμε. Στην πορεία μου ζητήθηκε από την τότε εταιρεία της να δώσω τα μισά τραγούδια του άλμπουμ και τα υπόλοιπα θα ήταν άλλων συνθετών. Τους απάντησα «δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Λυπάμαι πολύ. Ή θα κάνουμε έναν ολοκληρωμένο δίσκο ή δεν θα κάνουμε τίποτα». Κάπως έτσι χάλασε η συνεργασία μας. Θα μου πεις «σου βγήκε σε κακό» αφού ο «Θυμός» έγινε τεράστια επιτυχία με την Πάολα; Δεν ξέρω αν έχασε η Δέσποινα ή εγώ από αυτή τη συνεργασία που δεν έγινε. Αυτό που κρατάω είναι ότι συναντιόμαστε τώρα σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και αν ακούσεις τα τραγούδια που έχουν γραφτεί, θα συμφωνήσεις ότι είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχουμε κάνει για τη Δέσποινα.

Είναι αλήθεια ότι τον «Παλιόκαιρο τον άκουσε πρώτη η Καίτη Γαρμπή και δεν της άρεσε;

Ναι, είναι αλήθεια και τελικά το είπε ο Τερζής. Αλλά δεν είναι η πρώτη περίπτωση, ούτε η τελευταία. Άπειρες τέτοιες ιστορίες υπάρχουν και από μένα και από πολλούς συναδέλφους μου. Το σημαντικό είναι ότι το κάθε τραγούδι έχει τον δικό του δρόμο, το δικό του τυχερό αστέρι! Στα εορταστικά επεισόδια του «Ένα τραγούδι ακόμα» φιλοξενώ κυρίως τραγουδιστές με τους οποίους δεν έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα και τους παρακάλεσα να πουν σε νέα εκτέλεση κάτι δικό μου. Ένας από αυτούς, μάλιστα, μου έβαλε μια παγίδα... γιατί μου απάντησε: «Βεβαίως και θα έρθω και με την ευκαιρία θα πω και το τραγούδι μας». «Ποιο τραγούδι μας;» τον ρωτάω, γιατί δεν είχαμε συνεργαστεί. «Μα μέχρι το γύρισμα θα μου γράψεις» μου απαντάει. Μου το είπε με τόσο χαριτωμένο τρόπο που το ίδιο βράδυ κάθισα κι έγραψα ένα τραγούδι, το οποίο ηχογραφήσαμε και θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση στη χριστουγεννιάτικη εκπομπή. Ο τραγουδιστής στον οποίο αναφέρομαι είναι ο Σταμάτης Γονίδης και το κομμάτι που ηχογραφήσαμε μαζί λέγεται «Καρδιά με καρδιά».

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο ήταν να συνεργαστείτε αλλά τελικά αυτό δεν έγινε;

Ασφαλώς. Με τον Γιάννη Πάριο πήγαμε δύο φορές να συνεργαστούμε. Τελικά δεν προχώρησε και κάποια τραγούδια από αυτά που του είχα γράψει, όπως «Το κύμα», το είπε η Χαρούλα Αλεξίου, άλλο το ερμήνευσε ο Αντώνης Ρέμος και τα υπόλοιπα άλλοι ερμηνευτές. Τη δεύτερη φορά που ήταν να δουλέψουμε μαζί του είχα γράψει, μεταξύ άλλων, «Το Ένα τραγούδι ακόμα», που είναι και ο τίτλος της εκπομπής. Τελικά το είπε ο Χρήστος Δάντης και το έκανε δικό του. Και είναι ένα τραγούδι που αγάπησε πολύ και ήθελε να το ερμηνεύσει και ο Αντώνης Ρέμος. Του αρέσει τόσο που μου ζήτησε στον γάμο του να το ερμηνεύσει ο Χρήστος και να το χορέψει με την Υβόννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»