Σε πλειστηριασμό τα σπίτια του Πέτρου Φιλιππίδη σε Ψυχικό και Σοφικό

 

 

Η τιμή πρώτης προσφοράς - Δημόσια καταγγελία από τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου για τις συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης  «Ήμασταν σε ένα μικρό κελί σε πολικές θερμοκρασίες» «Απάνθρωπες οι συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

 

Έξι μήνες προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης. Όπως έχει γίνει γνωστό, στις 18 Μαρτίου, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης θα καθίσει στο εδώλιο για να δικαστεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει και οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα χρέος προς τις τράπεζες που είναι υψηλό και δε μπορεί να αποπληρωθεί έχει ως αποτέλεσμα τρία ακίνητα της οικογένειας –το πατρικό του στην Ήπειρο, ένα εξοχικό στην Κορινθία και μία μεζονέτα στο Ψυχικό- να έχουν κατά καιρούς κινδυνεύσει με πλειστηριασμό.

Το εξοχικό, που θα βγει σε πλειστηριασμό βρίσκεται σε μία αμφιθεατρική περιοχή με πράσινο και θέα στο Σαρωνικό, σε απόσταση 37 χλμ νοτιανατολικά της Κορίνθου.

Όπως θα δεις στο βίντεο, πρόκειται για μία διώροφη κατοικία, 180 τ.μ. χτισμένη πάνω από την παραλία του μικρού Αμονίου στο Σοφικό Κορίνθου.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το οικόπεδο και την εξοχική κατοικία στο Σοφικό έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 176.400 ευρώ (53.000 ευρώ για τα ποσοστά 50% εξ αδιαιρέτου), ενώ το ακίνητο κατασχέθηκε στις 16 Ιουνίου 2021 για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του συνολικού επιταχθέντος ποσού «με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Ο πλειστηριασμός αφορά και ένα οικόπεδο έκτασης 1.242 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στη θέση Αμόνι Σοφικού, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος (ΟΣΥΤΕ).

Στις 27 Απριλίου έρχεται η σειρά της μεζονέτας στο Ψυχικό με εκκίνηση στα 645.000 ευρώ.

 

«Απάνθρωπες οι συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης»

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, το πρωί της Τρίτης 4/1 μίλησε με ζωντανή σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μεταξύ άλλων, μίλησε για την καταγγελία που έκανε, με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι στις φυλακές Τρίπολης.

«Υπάρχει ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπάρχει ο σωφρονιστικός κώδικα που λέει ότι ο κρατούμενος όταν επικοινωνεί με τον δικηγόρο του πρέπει να γίνεται σε χώρο που είναι κατάλληλος για να μπορέσει να ετοιμάσει την υπεράσπισή του», είπε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Δυστυχώς, έχω πάει σχεδόν στο σύνολο των φυλακών τις χώρες μας. Αυτό που αντιμετώπισα στις φυλακές Τριπόλεως είναι ένα βίωμα μοναδικό, απάνθρωπο και εξευτελιστικό. Την περίοδο που πήγα είχε χιονίσει, έκανε πολύ κρύο και ήμασταν σε ένα κελί 2 επί 1,5 χωρίς καμία σόμπα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι προσβλητικό και για τον θεσμό του δικηγόρου του υπερασπιστή που είναι και θεσμός της δημοκρατίας, να μπορέσει να κουβεντιάσει και να αναλύσει και να ετοιμάσει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου αλλά και για τον ίδιο τον κατηγορούμενο γιατί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως και αυτοί έχουν δικαιώματα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Παράλληλα, μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και την είδηση περί πλειστηριασμού δύο κατοικιών του ηθοποιού, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι ο εντολέας του αγόρασε τα δύο ακίνητα με δανεισμό, τον οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή τη στιγμή.

«Είμαι σε συζήτηση με την εταιρεία που έχει αναλάβει τα συγκεκριμένα κόκκινα δάνεια, ώστε να γίνει μια ρύθμιση των χρεών και ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» τόνισε.

Τέλος, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προπηλακισμό του Πέτρου Φιλιππίδη όταν θα φτάσει στο δικαστήριο, υπογραμμίζοντας ότι θα ενημερωθεί σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

 

ΔIABAΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Δανάη Μπάρκα: «Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο…Τραγικό!»
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια