Ο Δημήτρης Λιγνάδης στο εδώλιο για 4 υποθέσεις βιασμού ανηλίκων ή νεαρών ανδρών

 

Αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, διατάσσοντας την παραπομπή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας - Οι δηλώσεις του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Οι δικαστές υιοθέτησαν  την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως,  η οποία είχε  απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη. 

Παράλληλα οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη.

Υπενθυμίζεται πως η  η εισαγγελέας στην πρόταση της είχε χαρακτηρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:O αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης, κατηγορεί τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Σωτήρη Χατζάκη σε μια μακροσκελή επιστολήγια υποκρισία, φαυλότητα, διπροσωπία και ψευδολογία

 

Παράλληλα είχε επισημάνει πως «η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

 Πλέον αναμένεται  ο προσδιορισμός της δίκης του.

Ο δικηγόρος του γνωστού σκηνοθέτη βγήκε τηλεφωνικά στον αέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» και σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου έκανε λόγο για ασυνήθιστη διαδικασία.

«Είναι συνήθης διαδικασία αυτή που ακολουθήθηκε. Αλλά στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν γίνει δικονομικά έκτροπα. Δεν τον έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις. Δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουν καταθέσει κάποιοι μηνύσεις από άλλες χώρες, να μην τους έχει δει εισαγγελέας, και να παίρνει στα σοβαρά ένας εισαγγελέας μια καταγγελία για μια πράξη που έγινε το 2010. Ο κ. Λιγνάδης έδωσε απόλυτες εξηγήσεις σε βάθος πέντε ημερών. Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιο επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο. Για τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια θεωρώ ότι οι αποφάσεις τους είναι κατευθυνόμενες», είπε ο κ. Κούγιας.

«Δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες οι φερόμενοι ως βιασθέντες»

«Η υπερασπιστική γραμμή του κ. Λιγνάδη είναι γνωστή. Εμείς έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε κατά του βουλεύματος, αλλά θα κάνουμε αίτηση προσδιορισμού της δίκης. Δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες οι φερόμενοι ως βιασθέντες. Η ανακρίτρια ήθελε να βλάψει τον κατηγορούμενο. Είχαμε ζητήσει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τους βιασθέντες, και αυτό δεν ικανοποιήθηκε ποτέ. Στην ανάκριση μιλούσαν για ημερομηνίες και χρόνους που έγιναν οι βιασμοί, που ο Λιγνάδης ήταν εκτός Ελλάδας. Όταν είδαν ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι αδιάσειστα, καλούσαν τον μάρτυρα και τα διόρθωνε. Στο δικαστήριο θα φανεί η προσωπικότητα αυτών που φέρονται να βιάστηκαν από το Λιγνάδη. Η εισαγγελέας αντέγραψε την ποινική δίωξη και την έκανε πρόταση, χωρίς καμία επεξεργασία και καμία απάντηση στα ερωτήματα του κ. Λιγνάδη», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο κ. Λιγνάδης στη χειρότερη στιγμή της ζωής του, που είναι κρατούμενος, έχει την αίσθηση του χιούμορ. Έχει εξαιρετική παιδεία, είναι τιμή μου να με επιλέγει να τον υπερασπιστώ», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

«Που είναι το laptop, το κινητό και οι επικοινωνίες του Λιγνάδη;»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο κ. Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος των δύο εκ των τεσσάρων θυμάτων.

«Το περιβάλλον του κ. Λιγνάδη ήταν εξαιρετικό. Ο ίδιος είχε υψηλές θέσεις, που κατά το κατηγορητήριο εκμεταλλεύτηκε για να ικανοποιήσει τα πάθη του. Αν κάποιος έχει να παραπονιέται για τους χειρισμούς και τον τρόπο που έγινε η ανάκριση, είναι η πλευρά των θυμάτων. Που είναι το laptop, το κινητό και οι επικοινωνίες του Λιγνάδη; Που είναι η κατ’ οίκον έρευνα που έγινε μετά από 3 βδομάδες; Όλα αυτά μας στέρησαν τη δυνατότητα να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών μας», σημείωσε ο κ. Βλάχος.

«Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης των θυμάτων και της δικαιοσύνης»

«Ο μάρτυρας που ήταν στο εξωτερικό, προσήλθε, εξετάστηκε για πολλές ώρες, έδωσε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που του έγιναν. Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.  Έγινε προσπάθεια σπίλωσης των θυμάτων. Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης της ίδιας της δικαιοσύνης. Η διαδικασία δεν είχε δικονομικά λάθη», τόνισε ο κ. Βλάχος.

«Περιμένουμε τα θύματα, οι καταγγέλλοντες να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου, να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα τους γίνουν. Περιμένουμε δικαίωση», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»