Η πολυτάραχη και γεμάτη απώλειες ζωή του Ανδρέα Γεωργίου και η καταξίωση

 

 

Η τραγική ιστορία της ζωής του υπερταλαντούχου Κύπριου σκηνοθέτη και ηθοποιού που έχασε την αγαπημένη του μητέρα από AIDS - Η εξομολόγησή του αλλά και ο αγώνας που έκανε για τα τέσσερα αδέρφια του

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Πολύ ιδιαίτερη είναι η σημερινή μέρα για τον Ανδρέα Γεωργίου καθώς η 1η Δεκεμβρίου από το 1988 έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της δημοφιλούς σειράς  «Η γη της ελιάς» πριν από 27 χρόνια έχασε την αγαπημένη του μητέρα από τον ιό όταν εκείνος ήταν στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών. Ο ίδιος είχε μοιραστεί την τραγική ιστορία της οικογένειάς του πριν από μερικά χρόνια στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

«Έχασα τη μαμά μου από Aids όταν ήμουν 12 ετών. Δεν ήταν εύκολο. Η μητέρα μου ήταν φορέας την εποχή που δεν υπήρχε προστασία. Είχα έναν πατέρα καλλονό, πολύ ωραίος άντρας, ήταν πάντα έξω γιατί ήταν ψαράς και έπρεπε να φέρνει το φαγητό στο σπίτι. Τον ιό τον έφερε ο μπαμπάς μου στο σπίτι. Και όταν ανακάλυψε ότι έφερε τον ιό στο σπίτι και κόλλησε τη μητέρα μου, ήταν σαν να έπεσε μια βόμβα στο σπίτι μας. Ένιωθα πάντα πιο μεγάλος και πάντα καταλάβαινα τι έλεγαν, ότι θα μείνουμε ορφανά, ότι θα καταστραφούμε και αυτό ήταν που με πείσμωνε. Είμαστε 4 αδέλφια και πολύ αγαπημένα. Είμαστε η δύναμη ο ένας του άλλου». 

Όπως αποκάλυψε οι σχέσεις με τον πατέρα του είχαν διαταραχθεί καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για το γεγονός ότι η μητέρα του κόλλησε AIDS. «Θύμωσα με τον πατέρα μου όταν έγινε αυτό κι έκανα επανάσταση. Πήγα μαζί της στο Λονδίνο, όσο έκανε θεραπεία. Της υποσχέθηκα ότι θα είμαι εντάξει και δίπλα στα αδέλφια μου. Όταν γύρισα είχα μεγάλο πρόβλημα με τον πατέρα μου. Τα τελευταία χρόνια όμως ήρθαμε κοντά, δεν έχω αφήσει τίποτα μέσα μου, τα είπαμε όλα», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Γεωργίου.

 

Τα χαμένα χρόνια της αθωότητας...

Σε άλλη του συνέντευξη ο Ανδρέας Γεωργίου είχε μιλήσει για την απώλεια της μητέρας του, του πατέρα του αλλά και χαμένα χρόνια της αθωότητας. «Με ρωτάς για το πότε ένιωσα ότι χάθηκε η εποχή της αθωότητας. Νιώθω, λοιπόν, ότι δεν ήμουν ποτέ σε φάση αθωότητας. Από μικρό παιδί είχα στο μυαλό μου το πλάνο της ζωής μου. Από τότε που με θυμάμαι, έκανα σχέδια και είχα στόχους. Την εφηβεία μου δεν την έχω ζήσει ακόμη. Από μικρό παιδί έπρεπε να είμαι υπεύθυνος για τον εαυτό μου και τα αδέλφια μου, να πάρω σωστές αποφάσεις, να φροντίσω για όλους, να τρέξω. Ίσως τώρα να περνάω μια εφηβεία, μέσα από τον ενθουσιασμό μου για τη δουλειά, αφού κάνω σαν παιδί. Την ίδια στιγμή, όμως, μπορεί και να έχω την ωριμότητα 50άρη. Η μεγάλη στροφή στη ρότα της ζωής μου έγινε γύρω στα 10. Ένιωθα ότι "φεύγει" η μαμά και μου αφήνει μια ευθύνη. Στα 13 μου, ήθελα να φύγω από το σπίτι. Ήμουν και στα μαχαίρια με τον πατέρα μου για ένα μεγάλο διάστημα. Τότε ήταν που έκανα την επανάσταση μου. Του πήγαινα κόντρα, θεωρώντας τον υπεύθυνο για ό,τι μας συνέβαινε. Για πολλά χρόνια τον κατηγορούσα για την απώλεια της μητέρας μου, αφού έφερε την ασθένεια στο σπίτι. Εκείνος μας λάτρευε, μας υπεραγαπούσε. Εγώ είχα το πρόβλημα απέναντί του. Όταν έφτασα στα 20, τον συγχώρεσα και έφτιαξε η σχέση μας, γιατί σε αυτήν πλέον την ηλικία συνειδητοποιείς ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Μόνο τότε κατάλαβα πόσο εύκολο είναι το λάθος. Πάντα, όταν συζητούσαμε, μου έλεγε "Ανδρέα, θα φτάσεις 20 χρόνων και θα καταλάβεις". Πράγματι, έτσι ήταν. Έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο. Ψαράς, αλλά σοφός! Περπατημένος άνθρωπος. Σκέψου ότι έφυγε από ένα ψαροχώρι της Κύπρου και τα κατάφερε στο Λονδίνο. Οτιδήποτε περνούσε από τα χέρια του το έφτιαχνε. Είχε παλέψει με τα κύματα με άγριο καιρό, ήταν άνθρωπος δυνατός, σκληραγωγημένος και πολύ όμορφος. Μακάρι να είχα καταλάβει νωρίτερα την τόλμη του να αποκτήσει τέσσερα παιδιά, παρόλο που ήταν ψαράς. Αυτά δεν μπορούσα να τα δω όταν ήμουν μικρός», είχε πει στο People.

 

Ακόμη έχω την ευθύνη του αρχηγού της οικογένειας

Μιλώντας για τα αδέρφια του αναφέρεται στη μεγαλύτερη αδελφή του η οποία είναι παντρεμένη εδώ έχει μια κορούλα και την οποία έχει βαφτίσει ο Ανδρέας: «Με τον γαμπρό μου είμαι ήσυχος. Είναι αυτοδημιούργητος και λατρεύει την αδελφή μου».

Όσο για τα δύο αδέλφια του, 31 και 23 ετών αντίστοιχα, εργάζονται μαζί του, ως κινηματογραφιστές. Ο μικρότερος, μάλιστα, φεύγει στο Λονδίνο για σπουδές, ενώ αποτελεί το ιδανικότερο παράδειγμα νικητή της ζωής, κάνοντας μια φυσιολογικότατη ζωή και έχοντας σχεδόν εκμηδενίσει τον ιό HIV στον οργανισμό του. Ο Ανδρέας είναι πολύ υπερήφανος, όταν λέει πως ο μικρός αδελφός του είναι σε θέση να δημιουργήσει μια καθ' όλα κανονική και υγιή οικογένεια.

«Την ευθύνη του αρχηγού της οικογένειας τη νιώθω ακόμη. Είναι και το παράπονο τους, ξέρεις, ότι τους αντιμετωπίζω ακόμη σαν παιδάκια, αλλά πάντα έτσι θα νιώθω για τα αδέλφια μου. Εγώ είχα την τύχη να μοιραστώ την ιστορία μας με τον κόσμο κι αυτό λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά, καθώς ξεπέρασα πολλά κόμπλεξ. Όταν έχεις να κάνεις με αυτή την ασθένεια, νιώθεις το φόβο της απόρριψης. Μιλώντας, λοιπόν, το ξεπέρασα, βοηθώντας παράλληλα και τα αδέλφια μου, αφού η πληγή είναι ίδια για όλους. Ό,τι ισχύει για μένα ισχύει και για κείνους. Τις ίδιες συνέπειες είχαμε όλοι μας».

 

Η συγκινητική ανάρτηση για τον θάνατο της μητέρας του

Η μητέρα του Ανδρέα Γεωργίου έφυγε από τη ζωή πριν από 27 χρόνια και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 1994. Ο σκηνοθέτης με ανάρτησή του στο Instagram θυμήθηκε εκείνη τη θλιβερή ημέρα.

«18/8/94... 26 χρόνια σήμερα.... είμαστε ακόμα ενωμένοι και αγαπημένοι έτσι όπως μας ήθελες... μας λείπεις μάνα!», είχε γράψει στις 18 Αυγούστου του 2020 στον λογαριασμό του.

 

Από το «Μπρούσκο» στη «Γη της Ελιάς»

Τον Ανδρέα Γεωργίου τον γνωρίσαν τηλεοπτικά στην Ελλάδα ως δημιουργό της σειράς «Μπρούσκο» και αμέσως μετά μέσα από το «Τατουάζ» και τις «8 Λέξεις». Έκτοτε ο ταλαντούχος δημιουργός μπαινοβγαίνει στα κανάλια χαρίζοντας στα κανάλια σειρές που κάνουν αξιοζήλευτα νούμερα τηλεθέασης. Φέτος έχει βάλει στη σκηνοθετική υπογραφή στη «Γη της Ελιάς».

O Ανδρέας, γεννήθηκε στο Λονδίνο αλλά μεγάλωσε από την ηλικία των 6 ετών στην Κύπρο, είδε από πολύ νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Και όχι μόνο εκείνος αλλά και τα αδέλφια του, η μεγαλύτερη από εκείνον Ξένια και οι μικρότεροι Κρίστοφερ και Ραφαέλος-Αντώνης.

Πριν από το «Μπρούσκο» ο Ανδρέας είχε ήδη διανύσει πολλά... χιλιόμετρα τηλεοπτικού αέρα της κυπριακής τηλεόρασης. Και μόνο από την εμφάνιση και νίκη του στο «The Dream Show-The Theater», ο Ανδρέας πήρε πολλά... μαθήματα για τον κατά τα άλλα αστραφτερό κόσμο της τηλεόρασης και γενικότερα της showbiz.

 

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ανδρέας έγινε πλουσιότερος κατά 200.000 ευρώ και είχε συμβόλαιο με τον Alpha να πρωταγωνιστήσει σε κάποιο σίριαλ του καναλιού. Πράγματι έτσι έγινε, μόνο που η νεανική σειρά «Στους 31 δρόμους» με συμπρωταγωνίστρια τη Σοφία Καρβέλα δεν πήγε καθόλου καλά.

 

Η συνέχεια όμως έχει μόνο επιτυχίες. «Αλλού ξημρωμένοι» «Ασπρα μπαλόνια» και το «Μπρούσκο» που αλλάζει τα δεδομένα στον τηλεοπτικό χάρτη και από τότε ο δρόμος της επιτυχίας ανοίγει… Η συνέχεια γνωστή...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Ο Αλέξης Γεωργούλης πέρασε την Καθαρά Δευτέρα στο μπαλκόνι της Δανάης Μπάρκα
Η Καίτη Γκρέυ έπέστρεψε στο σπίτι της μετά από έναν μήνα νοσηλείας στην Εντατική Μονάδα
«Χείμαρρος» η Κατερίνα Στικούδη για τα αρνητικά σχόλια για τα κιλά της: «Θα φοράω ό,τι θέλω παντού»
H σύζυγος του Στέλιου Ρόκκου, Λελέ Γκόφα, αγκαλιά με την κόρη του τραγουδιστή: «Και ναι ήρθε αυτή η στιγμή»
Νέος σάλος στη Δανία με το μυστικό ταξίδι του βασιλιά Frederik εκεί όπου ζει η φημολογούμενη ερωμένη του
Marseaux: «Πήγαινα πίσω από τη σκηνή, έκανα εμετό και έβγαινα ξανά»
Το ταξίδι της Άννας Μαρίας Βέλλη με τον σύντροφό της, Άκη Σβολάκη μετά τον σάλο με την κακοποίησή της
Η κοινή φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή με τον Βασίλη Μπισμπίκη μετά την περιπέτεια υγείας του
Η πρώτη ανάρτηση της Μαριλίτας Λαμπροπούλου μετά το χωρισμο της απο τον Γιάννη Νταλιάνη
Η κοινή φωτογραφία της Josephine με τον Νίνο μετά τα unfollow που πυροδότησαν τις φήμες για κρίση