Ψάχνουν ηθοποιό να αντικαταστήσει τον Σερβετάλη - Οι αντιδράσεις συνεχίζονται

 

«Ο κάθε πνευματικός άνθρωπος συναντά εμπόδια στο δρόμο του, όπως ο Χριστός σταυρώθηκε στο τίμιο ξύλο, εγώ σταυρώνομαι στο τίμιο Twitter» Έτσι τρόλαραν οι «Ράδιο Αρβύλα» την αποχώρηση του Σερβετάλη από τον «Ρινόκερο» – Το μήνυμα του Κανάκη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Ο Άρης Σερβετάλης πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» ύστερα από την επιβολή των νέων μέτρων να μπαίνουν στα θέατρα μόνο οι εμβολιασμένοι.

Από την πρώτη στιγμή προκλήθηκαν αντιδράσεις, κάποιοι ξέσπασαν κατά του ηθοποιού, ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που υποστήριξαν την απόφασή του να μη θέλει να παίζει μόνο για μια μερίδα κόσμου. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Οι  συντελεστές της παράστασης συναντήθηκαν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου όπου και αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά τις προγραμματισμένες παραστάσεις

Δες παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση:

«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «Ρινόκερος» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.

Παρ’ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας , ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών. Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση. Η ομάδα του «Ρινόκερου».

Σύμφωνα με την εκπομπή  «Happy Day» και το ρεπορταζ της Τίνας Μεσσαροπούλου, η παραγωγή που είχε εκφράσει την πρόθεσή της να αποζημιώσει τους ηθοποιούς, έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί ο ηθοποιός που θα αντικαταστήσει τον Άρη Σερβετάλη προκειμένου η παράσταση “Ρινόκερος” να συνεχιστεί κανονικά.

 

Το συγκεκριμένο θέμα δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα». Το βράδυ της Τετάρτης, ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του ετοίμασαν ένα επικό βίντεο, τρολάροντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την απόφαση του Άρη Σερβετάλη.

Εκτός από τις… δηλώσεις του ηθοποιού έδειξαν και ένα βίντεο με τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, ο οποίος τάσσεται υπέρ του εμβολίου. Ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στο τέλος του αποσπάσματος, δίνοντας σαφές μήνυμα: «Ελλάδα 2021, όταν για θέματα ιατρικής και επιστήμης, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας τοποθετείται πιο σωστά από τον ηθοποιό».

 

Οι δηλώσεις των συναδέρφων του συνεχίζονται

Ο Αναστάσης Ροΐλός σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα με «πρωταγωνιστή» τον Άρη Σερβετάλη, είπε ότι «Η απάντηση του Σερβετάλη με έχει καλύψει, μη δημιουργούμε διχασμούς», ενώ ο Κωνσταντίνος Μπιμπής σημείωσε σχετικά ότι «Ο Σερβετάλης ενημέρωσε εγκαίρως, οφείλει η παραγωγή να αποζημιώσει τους ηθοποιούς».

Σε διαφορετικό κλίμα οι δηλώσεις της Ξένιας Καλογεροπούλου, που αναφερόμενη στο θέμα είπε ότι «Το βρίσκω απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Σερβετάλης. Πώς στήθηκε μια ολόκληρη παράσταση με επικεφαλής έναν ανεμβολίαστο;», ενώ ο Γιώργος Κωνσταντίνου είπε ότι «Εγώ σε ανάλογη περίπτωση έχω μείνει και έχω παίξει δωρεάν».

Από την πλευρά της η Μαρία Αντουλινάκη είπε ότι «Είναι επιλογή του Σερβετάλη, εγώ δε συμφωνώ».

«Ο παραγωγός του Σερβετάλη θα συνεχίσει να πληρώνει τους ηθοποιούς. Άρη, σε παρακαλώ να γυρίσεις πίσω», σχολίασε σχετικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

 Ο Γιάννης Στάνκογλου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Ο Άρης Σερβετάλης προφανώς έδωσε την απάντησή του ο ίδιος. Προφανώς είχε ειδοποιήσει για κάτι τέτοιο. Εγώ καταλαβαίνω πολλούς ηθοποιούς που θα μείνουν χωρίς δουλειά για το επόμενο διάστημα, αλλά από την άλλη θα έπρεπε να είχε γίνει ένας προγραμματισμός εφόσον ο Άρης δεν μπορεί να μπορεί κάποιος άλλος».

«Κατά τη γνώμη μου, ουδείς αναντικατάστατος. Αυτό συμβαίνει και στην Αγγλία και στην Αμερική, άμα δεν μπορεί ένας ηθοποιός προετοιμάζεται κάποιος άλλος», λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στάνκογλου.

 

Με αφορμή την απόφαση που πήρε ο Άρης Σερβετάλης να εγκαταλείψει την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε, ο Γρηγόρης Βαλτινός σχολίασε σχετικά στο «Πρωινό»:

«Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας πόλεμος, όλη η ανθρωπότητα κυνηγά έναν αόρατο εχθρό. Είναι σαν να σου λέει ο άλλος «Κοίταξε να δεις, επειδή στην πρώτη γραμμή πέφτουν σφαίρες, πήγαινε εσύ, εγώ θα μείνω πίσω και όταν καθαρίσει το τοπίο θα έρθω κι εγώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι μπαίνουν στην διαδικασία της δοκιμής γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή και κάποιοι δεν μπαίνουν. Θες από εγωισμό, θες από ναρκισσισμό, θες από ότι «εγώ δεν θέλω να αρρωστήσω»; Μα ούτε εγώ θέλω να αρρωστήσω».

«Είμαι από αυτούς που έδωσαν μάχη για να γίνουν οι χώροι των θεάτρων αμιγώς για εμβολιασμένους. Κάποιος που μπαίνει σε έναν δημόσιο χώρο πρέπει να νιώθει ασφαλής. Δεν μπορεί να έχει φυλακιστεί δύο χρόνια κάπου, να έχει χάσει τη δουλειά του, να μην μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του και να πάει να κάτσει δίπλα σε κάποιον, ο οποίος έχει διάφορες θεωρίες και να κολλήσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο έναν πολτό και να πούμε μπείτε όλοι μαζί μέσα, μπάτε σκύλοι αλέστε. Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι νωρίτερα, θα είχαμε ξεμπερδέψει σε έναν μήνα, αυτό είναι σίγουρο», ανέφερε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο πατέρας του 19χρονου θύματος τοποθετήθηκε για την επιστοφή του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Έκανε ό,τι έκανε»
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Δημήτρης Κόκοτας: «Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η προσπάθεια για αποσωλήνωση του»
H Φαίη Σκορδά αποκάλυψε όλη την δήλωσή του Δημήτρη Παπανώτα χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του
Οι αντιδράσεις για διαγραφή Παπανώτα: «Έγινε το αυτονόητο. Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά & ρατσιστικά σχόλια»
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πόσους followers έχασε μετά την ανακοίνωση ότι είναι υποψήφια με τη ΝΔ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega