Η κατακραυγή στο Τwitter, η οργή των συναδέρφων του και η απάντηση Άρη Σερβετάλη

 

Πώς ο ταλαντούχος ηθοποιός, ο κινηματογραφικός «Άγιος Νεκτάριος» «ο άνθρωπος του Θεού» κατάφερε να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων με την απόφασή του να αποχωρήσει από την θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» «Βρήκε τελικά τον δρόμο του Θεού, μόνο που είναι σίγουρο ότι ακόμη και ο Θεός δεν θα ήθελε να μείνουν άνεργοι τόσοι άνθρωποι»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

«Τα πρόσωπα έφυγαν, χάθηκαν έγιναν δημόσιες μονάδες σε μια αγέλη που αυξάνεται...Από 15\10 ένας Ρινόκερος στην Πειραιώς...»

Τάδε έφη Άρης Σερβετάλης πριν από πέντε εβδομάδες στην ανάρτηση που έκανε για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο πασίγνωστο θεατρικό του Ευγένιου Ιονέσκο.

 

Μόνο που από την Δευτέρα το βράδυ έγινε και ο ίδιος αρνητικός πρωταγωνιστής με την απόφασή του να αποχωρήσει από τον θίασο και την παράσταση, επειδή η είσοδος θα επιτρεπόταν μόνο σε εμβολιασμένους.

Κάπως έτσι ο κινηματογραφικός «Άγιος Νεκτάριος» ή «ο άνθρωπος του Θεού» «άδειασε» τους συμπρωταγωνιστές του, τους ταξιθέτες, τις καθαρίστριες και εν γένει όλους όσους εργάζονταν στην συγκεκριμένη παραγωγή στην ανεργία.

Κάτι που ηχεί τουλάχιστον λυπηρό για τον εξαιρετικό ηθοποιό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει έρθει πολύ κοντά στην θρησκεία, ξορκίζοντας το παρελθόν του.

 

 

Ένα παρελθόν που δεν έχει καμία σχέση με τον σημερινό του βίο, ο οποίος άλλαξε από την στιγμή που συνάντησε έναν μοναχό οποίος έγινε ο πνευματικός του.

Αρνητής του εμβολίου και ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε είκοσι άτομα επέλεξε να τους «κρεμάσει» επειδή η τέχνη είναι για όλους, κάτι με το οποίο δεν διαφωνεί κανείς.

Οι αντιδράσεις των συναδέλφων του για τον καλοπληρωμένο ηθοποιό ήταν έντονες, ειδικά από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι η παραγωγή του πρότεινε να συνεχιστούν οι παραστάσεις μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου και μετά να κατέβει, δεσμευόμενη να εξοφλήσει άπαντες μέχρι το τέλος της θεατρικής σεζόν.

Δεν είχε όμως δικαίωμα λένε πολλοί συνάδελφοί του να μην σκεφτεί ότι αφήνει τόσο κόσμο άνεργο με την απόφαση αυτή, ειδικά από την στιγμή που έχει έρθει τόσο κοντά με τον Θεό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Με αφορμή την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, να αποχωρήσει από την παράσταση «Το Πρωινό» επικοινώνησε με τον ηγούμενο και φίλο του ηθοποιού.

Ο ηγούμενος ανέφερε: «Ο καθένας έχει το δικό του σκεπτικό, τη δική του γνώμη, τις δικές του πεποιθήσεις… Εντάξει…, είναι ελεύθερος».

Και επισήμανε: «Η δημοκρατία εκφράζεται διά πολλών τρόπων. Αν δεν έχουμε δημοκρατία, εσείς το ξέρετε».

Μετά τις δηλώσεις του ηγούμενου, ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε στον αέρα: «Ουσιαστικά λέει ότι δεν έχουμε δημοκρατία».

 

Οι δηλώσεις των συναδέρφων του

Από την Φαίη Κοκκινοπούλου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, μέχρι τον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Θάνο Μπίρκο που έπαιζε μαζί του στον «Ρινόκερο» στηλίτευσαν την επιλογή του.

«Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους. Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

 
 
«Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται».
 

 

Στην Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε για την αντίδραση του συναδέλφου του.

«Στο Άγιο Όρος υπάρχει ένας αποκλεισμός εδώ και αιώνες που απαγορεύει στις γυναίκες να εισέλθουν σε έδαφος της πατρίδας μας. Δεν είδα ποτέ καμία δήλωση που να λέει ότι “εγώ δεν θα ξαναπάω μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός των γυναικών”. Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει  και κρίνεται γι’ αυτά που πράττει» είπε αρχικά ο Χάρης Τζωρτζάκης.

«Α λα καρτ όμως δικαιώματα και α λα καρτ αντίδραση για την ελευθερία δεν υπάρχει» κατέληξε ο Χάρης Τζωρτζάκης για τον Άρη Σερβετάλη.

 

«Το έμαθα και έχω σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πως κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δε μπορώ να συμφωνήσω» υποστήριξε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τον Άρη Σερβετάλη.

Και πρόσθεσε: «Μιλάω σαν Σπύρος Μπιμπίλας και όχι σαν πρόεδρος των ηθοποιών. Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά». 

 

 

«Ο καλός πράγματι ηθοποιός κ. Σερβετάλης δεν θέλει να εμβολιαστεί…οκ. Διαφωνεί με μία Κυβερνητική απόφαση...οκ. Είναι όμως αυτοί λόγοι να αφήνει ανέργους τους συναδέλφους του επειδή δεν περνάει, στη Χώρα, το δικό του; Πραγματικά κρίμα…».

 

 

«Κάποιοι έχουν μπερδέψει το «μονόπρακτο» με τον «μονόλογο» με αποτέλεσμα να διασπείρουν fake news ότι ο Άρης Σερβετάλης έπαιζε μόνος του και όχι μαζί με άλλους 8 ηθοποιούς τους οποίους άφησε άνεργους μαζί με τους συντελεστές και τεχνικούς της παράστασης «Ρινόκερος».

Ευχαριστώ την Stamatina Tsimtsili που διάβασε το διευκρινιστικό μήνυμα που της έστειλα σχετικά στον αέρα της εκπομπής “Happy Day”, αλλά και την Φαίη Κοκκινοπούλου διότι από την δική της ανάρτηση ενημερώθηκα για το συμβάν.

Προτείνω σε όσους θεατρικούς παραγωγούς δεν το έχουν κάνει ήδη, να δηλώσουν αν οι ηθοποιοί στον θίασο και οι εργαζόμενοι στους χώρους τους είναι εμβολιασμένοι/Covid Free γιατί ενδέχεται να είναι σημαντικός παράγοντας για το κοινό που επιλέγει ποιες παραστάσεις θα στηρίξει την δεδομένη στιγμή, με 100+ νεκρούς την ημέρα από την πανδημία».

 

 «Η Τέχνη είναι για όλους. Είναι ανεμβολίαστος ο Άρης Σερβετάλης; Είναι δικαίωμα του καθενός να μη το κάνει. Μόνος του παίζει στην παράσταση; Μάλλον είναι αναγκαίο, αν έχω κάτι και σε κολλήσω; Εγώ εμβολιάστηκα και θα κάνω το τρίτο, γιατί αυτό θεώρησα ότι είναι το σωστό» σχολίασε στην εκπομπή «Love It» ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

 

 

«Μπράβο στον Άρη Σερβετάλη. Χρειάζονται άνθρωποι επαναστάτες στη γενιά μας. Είναι πάρα πολύ άδικο να γίνεται κοινωνικός διαχωρισμός», είπε αρχικά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου πρόσθεσε στη συνέχεια: «Δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση των ειδικών, παρ’ όλα αυτά ένας καλλιτέχνης οφείλει να υπερασπίζεται το κοινό του».απάντησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

 

Νίκος Αναδιώτης: «Εγώ βλέπω τον πρώτο άνθρωπο που δεν θέλει να διχάσει, αλλά θέλει να ενώσει. Δεν ξέρω αν μπορώ να γίνω αντιληπτός από όλους», είπε αρχικά ο Νίκος Αναδιώτης.

Ο Νίκος Αναδιώτης είπε στη συνέχεια: «Προφανώς και δεν θα γίνει, αλλά η δική μου οπτική αυτό βλέπει, ότι ένας πρωταγωνιστής, ο μόνος, προς ώρας, δεν θέλει να διχάσει το κοινό».

«Το θεατρικό κοινό που θέλει να παρακολουθήσει τη δική του παράσταση και προτιμάει να αποχωρήσει. Από μένα, έπαινο παίρνει»

 

«Για αυτό σε θαύμαζα, σε θαυμάζω και χαίρομαι όταν τυχαία σε συναντώ στη βόλτα σου με τον σκύλο σου εδώ στη γειτονιά, νιώθω ότι είναι η τυχερή μου μέρα μόνο και μόνο που αντιλαμβάνομαι τη συμπαγή σου αύρα και την ενέργεια σου.

Είσαι αυτό που πρέπει να είναι ο καθένας μας. Ηθικός, ακέραιος, δοτικός, δημιουργός, γαλήνιος πατέρας και αδερφός που φέρει την ελπίδα. Σε ευχαριστώ που υπάρχεις». 

 

«Αγαπώ και εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη και τον ξέρουμε όλοι ότι κάνει επιτυχία και αυτό είναι σημαντικό για την απόφαση που πήρε. Έχω δηλώσει και εγώ ότι δεν μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμούς. Στο λεωφορείο, στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο μπορούν να μπαίνουν όλοι, γιατί δεν μπορούν να μπουν στο θέατρο.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από τον κόσμο. Αυτά τα μέτρα που δεν είναι μέτρα και βγάζουμε έξω αυτούς που δεν είναι πελάτες μας, δημιουργούν τη σύγχυση στο κοινό. Αν το μέτρο έχει καμπύλες, τότε κάποιοι θα κρυφτούν στις καμπύλες» υπογράμμισε ο ηθοποιός παίρνοντας και εκείνος το μέρος του Άρη Σερβετάλη.

 

«Θα σας πω κάτι. Τον Άρη τον αγαπώ και τον εκτιμώ πάρα πολύ. Είμαστε χρόνια φίλοι και δε θα μπορούσα από τη στιγμή που δεν έχω μιλήσει μαζί του να πω τη γνώμη μου γι’ αυτό το θέμα και να τη μάθει από την τηλεόραση» ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

«Οπότε θα μου επιτρέψετε να μη σας απαντήσω σε αυτό. Για μένα δεν είναι ο εμβολιασμένος απέναντι από τον ανεμβολίαστο, ούτε ο ανεμβολίαστος απέναντι στον εμβολιασμένο. Ίσως αυτό που μας έχει μπερδέψει οι υπερβολικές και ακραίες απόψεις είτε τον μεν, είτε τον δε. Και όλα αυτά μας έχουν κάνει ξαφνικά απέναντι ο ένας στον άλλο και θα έπρεπε να το σταματήσουμε αυτό…» κατέληξε ο Βασίλης Χαραλαμποπουλος.

«Εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη, δεν ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει», δήλωσε ο Φάνης Μουρατίδης, ενώ η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είπε ότι ο καθένας θα κριθεί.

«Ομολογώ ότι ο Άρης Σερβετάλης έχει μπερδέψει την πραγματικότητα με το θέατρο. Καταλαβαίνω ότι στο θέατρο, το συγκεκριμένο έργο και ο Ιονέσκο είχε προβλέψει πολλά πράγματα και πιθανώς ως ήρωας του έργου αρνείται να μεταμορφωθεί σε παχύδερμο» είπε ο Δημήτρης Πιατάς.

«Μόνο που αυτό είναι θέατρο, είναι ψέματα. Η πραγματικότητα είναι 100 νεκροί κάθε μέρα. Είμαι αντίθετος και κάθετος με τις αποφάσεις του Σερβετάλη» κατέληξε ο Δημήτρης Πιατάς, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης».

Ούτε και ο Χάρης Ρώμας συμφωνεί με τις αποφάσεις του ηθοποιού και δήλωσε υπέρ του εμβολιασμού

 

Η Βάνα Μπάρμπα όχι μόνο δεν είναι αντίθετη αλλά θαύμαζε το θάρρος του να το κάνει. «Δεν θα μπω στο παιχνίδι εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι. Η τέχνη είναι πάνω από την πολιτική. Είμαι ενάντια στο μέτρο στο ποιοι θεατές θα μπουν μέσα και ποιοι όχι. Πώς μπαίνουν στα λεωοφρεία εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι; Εγώ θα έλεγα μπράβο του για το θάρρος και την παρρησία που έδειξε», δήλωσε στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

«Όχι άλλο διχασμό, το θέατρο υποφέρει γιατί στο σούπερ μάρκετ όλοι; Γιατί η τροφή είναι ζωτικής σημασίας και η πνευματική τροφή κύριοι όπως το θέατρο, είναι πιο σημαντική σε περιόδους σαν αυτές, που περνάμε, έλεος. Αφήστε την τέχνη ελεύθερη», έγραψε αρχικά στο facebook.

 

«Θεωρώ ότι η αποχώρησή του είναι απαράδεκτη. Ζούμε επικίνδυνους καιρούς, συν ότι ζούμε οικονομικά δύσκολους καιρούς. Δε μπορείς να παρατάς μία παράσταση και να αφήνεις τους ηθοποιούς χωρίς δουλειά κι έναν εργοδότη που θα πληρώσει γιατί όπως ξέρετε πολύ καλά, υπάρχουν τα τριμηνιαία και τα εξαμηνιαία συμβόλαια και χωρίς έσοδα ένας εργοδότης θα συνεχίσει να πληρώνει κάποιους ηθοποιούς» είπε αρχικά ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

«Και όλα αυτά γιατί δεν θέλεις να εμβολιαστείς. Για μένα είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά και εντελώς αντιεπαγγελματική. Όταν ηγείσαι ενός θιάσου πρέπει να ηγείσαι πραγματικά και όχι να φέρεσαι εγωιστικά και να κάνεις μόνο αυτό που περνάει μέσα από το κεφάλι σου ή μέσα από αυτό που θέλεις εσύ να κάνεις.

Αλλιώς θα κλείναμε όλοι τα θέατρά μας σε μία μέρα αδιαθεσίας θα λέγαμε “δεν είμαι καλά, να φύγει το κοινό, φύγετε οι ηθοποιοί, δεν μου αρέσει αυτό που κάνω”. Το θεωρώ τελείως απαράδεχτο και σας ομολογώ ότι εγώ θα κάνω και το τρίτο εμβόλιο και περιμένω και το τέταρτο, αν βγει. Πραγματικά πρέπει να σωθούμε από αυτή τη μάστιγα. Δεν έχει δικαίωμα κανείς για κανένα λόγο να κλείνει ένα θέατρο επειδή απλά δεν θέλει να εμβολιαστεί ή απλά δεν θέλει να μπαίνουνε ανεμβολίαστοι.

Αν επιτρέψουμε να μπουν ανεμβολίαστοι, να είστε σίγουροι ότι δεν θα έρθουν οι εμβολιασμένοι» κατέληξε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

 

«Πρέπει να σεβόμαστε το πιο ιερό πράγμα στο θέατρο που είναι το κοινό. Το κοινό είναι αυτό που πληρώνει και θέλει να δει μια παράσταση. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος από τη θέση στην οποία βρίσκεται, που μπορεί να είναι μια θέση πιο άνετη από τη θέση των τεχνικών ή των υπολοίπων συντελεστών μιας δουλειάς που βιοπορίζονται μέσα από αυτό», είπε αρχικά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου είπε στη συνέχεια: «Και επειδή συνήθως οι πρωταγωνιστές αμείβονται έτσι με ποσοστά, οπότε λόγω της ποσοστιαίας επιτυχίας θεωρώ ότι έχει βγάλει κάποια χρήματα από αυτή την επιτυχία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έπρεπε να σκεφτεί ότι όλοι αυτοί οι υπόλοιποι γύρω γύρω βιοπορίζονται μέσα από αυτό. Θα χρεωθεί στο λαιμό του ανθρώπους που ξαφνικά θα βρεθούν στο δρόμο».

«Αν ήμουν εγώ παραγωγός θα είχα μαζί του κάποιο συμφωνητικό που δεν θα του επέτρεπε να κατεβάσει ανά πάσα ώρα και στιγμή την παράσταση. Ελπίζω να υπάρχει αυτό όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί αν αποφασίσει να το κάνει, θα πρέπει να αποζημιώσει ο ίδιος τον υπόλοιπο θίασο», πρόσθεσε επίσης ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

 

Πιο σκληρός απ’ όλους; Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με ένα ποστ που δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω: «Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μη χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη– πως να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της».

  

Στην συνέχεια αναφέρεται στις ευαισθησίες του Σερβετάλη.

«Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις.

Οι συνάδερφοι σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις».

Σταμάτησαν τώρα από έναν ηθοποιό με ειδικό ερμηνευτικό βάρος που αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων σύμφωνα με τους συναδέλφους του.

Γιατί όσο ταλαντούχος και να είσαι όταν αποφασίζεις να κάνεις lockdown σε ένα θέατρο όπου είσαι το πρώτο βιολί, επειδή τα πιστεύω σου αντιτίθενται στη λογική μιας πρωτόγνωρης πανδημίας, τότε μάλλον κάπου έχεις κάνει λάθος.

Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη και ο πάλαι ποτέ νεαρός που αγαπήσαμε στο «Είσαι το ταίρι μου» ως Λάζαρο ωρίμασε, ξόρκισε όπως έχει πει τους προσωπικούς του δαίμονες αφού πρώτα αναζήτησε εφήμερες ηδονές.

Βρήκε τελικά τον δρόμο του Θεού, μόνο που είναι σίγουρο ότι ακόμη και ο Θεός δεν θα ήθελε να μείνουν άνεργοι τόσοι άνθρωποι, επειδή ένα τέκνο του επέλεξε να βαδίσει το μονοπάτι του, αλλά δεν κατάλαβε ότι αυτή την φορά πήρε λάθος στροφή.

​​

Στην αρχή της πανδημίας ο Άρης Σερβετάλης που έχει εκφράσει ανοιχτά την πίστη του στο Θεό αρκετές φορές, είχε μιλήσει δημόσια για τη Θεία Κοινωνία λέγοντας πως έχει την ανάγκη να κοινωνεί, παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων.

«Αν ήταν να κοινωνώ με πλαστικά κουταλάκια, θα έπαιρνα μαζί μου και Θεία Κοινωνία να τη βάλω στην κατάψυξη. Η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού, υπάρχει μια πνευματική διάσταση σε αυτό το μυστήριο που υπερβαίνει τον φυσικό κόσμο. Προσωπικά έχω την ανάγκη της Θείας Κοινωνίας όπως κάποιος άλλος χρειάζεται το φαγητό, πεινάω πνευματικά. Με στηρίζει, είναι η πνευματική τροφή μου. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν να το κατανοήσουν όλοι αυτό, αλλά θα ήθελα να το σέβονται», είχε πει χαρακτηριστικά ο Αρης Σερβετάλης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Βήμα.

Σε άλλη συνέντευξή του στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο Άρης Σερβετάλης, είχε πει για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού: «Είμαι πολύ επιφυλακτικός, επειδή διαφημίζεται σαν σωτήρας και νομίζω πως θα είμαι από τους τελευταίους που θα το κάνουν».

Δες παρακάτω όσα έγραψε στο instagram ο Γιάννης Σερβετάλης

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα», γράφει συγκεκριμένα ο Άρης Σερβετάλης, ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση αρκετών συναδέλφων του, αλλά και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε άλλο σημείο, προσθέτει: «Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους. (…) Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Άρης Σερβετάλης.

 

 

Κατακραυγή στο twitter μετά την αποχώρησή του από παράσταση λόγω εμβολίου

 

  

  

  

  

  

  

  

 

   

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα: «Ανταποκρίνεται ο οργανισμός του»
Παύλος Χαϊκάλης για Μάνο Ιωάννου: «Υπερασπίζεται τον φίλο του και το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Άντζελας μετά την αποχώρηση από το #J2US: «Ακόμα πενθώ, δεν πάω πουθενά»
Η ανάρτησή της Κατερίνας Βρανά για τα γενέθλια της: «Η μέρα που σχεδόν πέθανα. 7 χρόνια επιβίωσης»
Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: «Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»
Μικρούτσικος, Κορινθίου, Τσάβαλου, Μπάρμπα, Καινούργιου ξεσπούν για την χυδαία επίθεση στην Μελέτη
Κατερίνα Στανίση: «Έφυγα κι από το σπίτι μου & πήγα να μείνω με την μητέρα μου. Είναι δύσκολο, αλλά συνηθίζεται»
Κοραλία Καράντη: «Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου. Το βλέμμα τους είναι απόλυτα διαθέσιμο»
O Αlec Baldwin έσπασε το κινητό παρεμβατικής γυναίκας που τον παρενοχλούσε προκαλώντας τον επίμονα