Ο Σερβετάλης αποχώρησε από θέατρο, αρνούμενος να παίζει μόνο για εμβολιασμένους

 

 

Κοκκινοπούλου – Μπιμπίλας ραπίζουν τον Σερβετάλη: Ο καλοπληρωμένος συνάδελφος αφήνει άνεργους άλλους 20- «Ο μόνος ανεμβολίαστος και πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός» «Έχω σοκαριστεί. Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά» - Θέση για τα όσα συνέβησαν, πήρε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Ο Άρης Σερβετάλης, ισχυριζόμενος πως η Τέχνη είναι για όλους, αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», την οποία σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας, αντιδρώντας  με αυτή την κίνησή του στα νέα μέτρα κατά της πανδημίας. 

Έτσι, σταματούν οι παράστασεις του «Ρινόκερου» στο θέατρο Κιβωτός, καθώς ο Άρης Σερβετάλης, ο οποίος είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές και προτίμησε να αποχωρήσει. Ο παραγωγός σεβάστηκε την απόφασή του.

Ωστόσο, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο αν η παράσταση θα συνεχιστεί με άλλο πρωταγωνιστή ή αν θα σταματήσει τελείως.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, ισχύουν νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Σύμφωνα με αυτά, στα θέατρα και τους κινηματογράφους η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες από κορωνοϊό τους τελευταίους έξι μήνες.

   

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», στην οποία και πρωταγωνιστούσε, καθώς δεν δέχεται τον διαχωρισμό των θεατών σε εμβολιασμένους και μη.

Η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου είναι κι εκείνη ανάμεσα σε αυτούς που «ξέσπασαν» για την κίνηση του συναδέλφου της, καθώς τονίζει ότι η αποχώρησή του θα επηρεάσει σίγουρα και την υπόλοιπη παραγωγή, με αποτέλεσμα ίσως κάποιοι να χάσουν τις δουλειές τους.

Με μία ανάρτησή της στο Facebook, η ηθοποιός «έριξε τα πυρά της» στον Άρη Σερβετάλη, τονίζοντας πως είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς και αφήνοντας έτσι, αιχμές ότι ίσως δεν είχε πραγματικά ανάγκη την δουλειά, σε σύγκριση με άλλα άτομα της παραγωγής.

Στην ανάρτησή της έγραψε: «Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους. Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

Δείτε την ανάρτησή της:

 

Για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους κλήθηκε να μιλήσει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο γνωστός ηθοποιός σοκαρίστηκε όπως είπε, καθώς δεν περίμενε κάποιος συνάδελφός του να μη σκεφτεί τους υπόλοιπους συντελεστές και να κατεβάσει το έργο. «Το έμαθα και έχω σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πως κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δε μπορώ να συμφωνήσω» υποστήριξε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τον Άρη Σερβετάλη.

Και πρόσθεσε: «Μιλάω σαν Σπύρος Μπιμπίλας και όχι σαν πρόεδρος των ηθοποιών. Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά». 

 

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο instagram:

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη – πως να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό»  

 

 

Για τα όσα συνέβησαν με τον Άρη Σερβετάλη, πήρε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter έγραψε: «Ο καλός πράγματι ηθοποιός κ. Σερβετάλης δεν θέλει να εμβολιαστεί…οκ. Διαφωνεί με μία Κυβερνητική απόφαση...οκ. Είναι όμως αυτοί λόγοι να αφήνει ανέργους τους συναδέλφους του επειδή δεν περνάει, στη Χώρα, το δικό του; Πραγματικά κρίμα…».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο πατέρας του 19χρονου θύματος τοποθετήθηκε για την επιστοφή του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Έκανε ό,τι έκανε»
Δημήτρης Κόκοτας: «Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η προσπάθεια για αποσωλήνωση του»
H Φαίη Σκορδά αποκάλυψε όλη την δήλωσή του Δημήτρη Παπανώτα χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του
Οι αντιδράσεις για διαγραφή Παπανώτα: «Έγινε το αυτονόητο. Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά & ρατσιστικά σχόλια»
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πόσους followers έχασε μετά την ανακοίνωση ότι είναι υποψήφια με τη ΝΔ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Τα αρνητικά σχόλια για τις φωτογραφίες της Χριστίνα Μπόμπα χωρίς ρούχα και η αποστομωτική απάντησή της
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»