Τι απαντά η πλευρά Φιλιππίδη για την παραπομπή σε δίκη για βιασμό και απόπειρες

 

 

Η απάντηση του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη - Σπύρος Μπιμπίλας: «Θλίβομαι για την κατάληξη του»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Όπως έγινε γνωστό, ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τρία κακουργήματα. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα του, υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση, και στέλνει τον ηθοποιό στο «σκαμνί».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραπέμπεται σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες o Φιλιππίδης

 

Ειδικότερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βιασμό το 2008 και για δύο απόπειρες το 2010 και το 2014. Και στις τρεις περιπτώσεις, ο ηθοποιός είχε συναντηθεί με τις γυναίκες για δουλειά. Οι καταγγέλλουσες που κατέθεσαν είπαν ακριβώς αυτά που είχαν υποστηρίξει εξ’ αρχής, με τον Εισαγγελέα να κρίνει τα λεγόμενά τους αληθή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, με την οποία «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Η απάντηση του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη

«Στο βούλευμα δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, παρά μόνο οι αφηγήσεις των καταγγελλουσών, που τις επαναλαμβάνουν ως μάρτυρες οικεία πρόσωπα», δήλωσε στο «Mega Καλημέρα» ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

  

  

Την απόφαση για παραπομπή του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη με την κατηγορία για δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμού σχολίασε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας σήμερα το πρωί στην «Super Κατερίνα».

«Αισθάνομαι βαθιά θλίψη για όλα αυτά που έχουν συμβεί. Θλίβομαι για την κατάληξη που έχει ο Πέτρος Φιλιππίδης…Ασφαλώς είναι κάτι δύσκολο και για εκείνον, και για μας και για τα κορίτσια που έχουν υποστεί κακοποίηση. Πιο πολύ θλίβομαι για τα κορίτσια που θα αναγκαστούν να ξαναζήσουν αυτά που έχουν ζήσει. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για τους ανθρώπους που θα αναγκαστούν να ξαναζήσουν όσα ήθελαν να σβηστούν από τη μνήμη τους.

Τα κορίτσια αυτά δε το κάνουν για να γίνουν διάσημες. Κανείς δεν ξέρει το όνομά τος, κανείς δεν έχει δει τα πρόσωπά τους, δεν έχουν λοιπόν να περιμένουν κάτι από αυτό. Είναι λάθος να λέμε ότι τα κορίτσια αυτά το κάνουν για να κερδίσουν κάτι. Αν είχαν τέτοιο σκοπό θα είχαν βγει στα κανάλια, θα είχαν μιλήσει κάπου, αυτές δεν έχουν βγει πουθενά. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας άνθρωπος της ζωής μου, έχει παίξει ρόλο στην καριέρα μου, σε στιγμές προσωπικές, είχαμε δεθεί πάρα πολύ, ποτέ δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσε να φτάσει σε ακραίες καταστάσεις.

Κακές συμπεριφορές ξέραμε και για άλλους αλλά το είχαμε περάσει όλοι σαν το φυσιολογικό ότι δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά στη δουλειά μας από ανθρώπους που έχουν εξουσία. Αυτό απεδείχθη ότι ήταν μεγάλο λάθος και θα έπρεπε να έχουμε συγκρατήσει όλοι ανθρώπους όπως τον Πέτρο να μη φτάσουν σε ακρότητες»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα: «Ανταποκρίνεται ο οργανισμός του»
Παύλος Χαϊκάλης για Μάνο Ιωάννου: «Υπερασπίζεται τον φίλο του και το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο»
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Άντζελας μετά την αποχώρηση από το #J2US: «Ακόμα πενθώ, δεν πάω πουθενά»
Η ανάρτησή της Κατερίνας Βρανά για τα γενέθλια της: «Η μέρα που σχεδόν πέθανα. 7 χρόνια επιβίωσης»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: «Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»