Η Βόρεια Ήπειρος, η Αλβανία, οι σπουδές & ο γάμος - Ο Μάστορας «Ενώπιος Ενωπίω»

 

Η άγνωστη ιστορία πίσω από το όνομα του συγκροτήματος «Μέλισσες», Νταλάρας, Παπαρίζου, Τάμτα, Πρωτοψάλτη, Rita Wilson και Πύρρος Δήμας για τον Χρήστο Μάστορα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε ο Χρήστος Μάστορας ο οποίος συνάντησε τον Νίκο Χατζηνικολάου σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για την καταγωγή του από χωριό στην βόρεια Ήπειρο, αλλά και για τις σχέσεις Ελλήνων – Αλβανών

«Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες. “Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκινημένος αποχώρησε ο Χρήστος Μάστορας από τη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη 

 

Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε στα  media ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποια ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες», είπε ο Χρήστος Μάστορας.

Και πρόσθεσε: «Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση», είπε ο Χρήστος Μάστορας.

«Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική ήταν όταν άγγιξα την κιθάρα του πατέρα μου μόλις ενός έτους. Ο πατέρας μου ήταν μεταλλειολόγος του Πολυτεχνείου, είχε φτιάξει μόνος του την κιθάρα. Στο σπίτι μου όταν ήμουν μικρός έκαναν συνέχεια πάρτι», είπε για την πρώτη του επαφή με τη μουσική.

Και συνέχισε δηλώνοντας: «Όταν πήγαινα δευτέρα δημοτικού με έγραψαν οι γονείς μου στο πιάνο. Οι γονείς μου δεν ξέρανε μέχρι να φτάσω τρίτη λυκείου ότι εγώ τραγουδάω. Ενώ ντρεπόμουν να τραγουδάω κάποια στιγμή σε μια γιορτή του σχολείου πηγαίνω και τραγουδάω μπροστά σε όλους το Imagine».

Ο Πύρρος Δήμας δήλωσε: «Με τον Χρήστο μοιραζόμαστε κοινό πόνο και κοινή πορεία. Βουρκώνω όταν τον ακούω να τραγουδά «Στης Δερόπολης τον Κάμπο». Τον αγαπάμε, είναι δικός μας παιδί».

Ποια είναι η γνώμη της Νατάσας Θεοδωρίδου για τον Χρήστο Μάστορα; «Το κύριο χαρακτηριστικό του, είναι ότι είναι ταπεινός. Είναι τόσο ταπεινός και έχει τόσο μεγάλο ταλέντο».

«Η Νατάσα Θεοδωρίδου είναι η μεγαλύτερη λαϊκή τραγουδλιστρια της γενιάς της», είπε ο τραγουδιστής αποκαλύπτοντας πως της έκανε πρόταση γάμου σε κάποια βραβεία στην Κύπρο.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον τραγουδιστή για την προσωπική του ζωή αλλά και το εάν πρόκειται να τον δούμε σύντομα γαμπρό:

«Δεν σκέφτομαι τον γάμο στο άμεσο μέλλον γιατί πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος άνθρωπος. Δεν υπάρχει για την ώρα. Είμαι όμως παραδοσιακός τύπος. Θα ήθελα παιδάκια, δηλαδή μια κορούλα θα την ήθελα κάποια στιγμή», δήλωσε ο Χρήστος Μάστορας. 

Ο Χρήστος Μάστορας μίλησε και για τις σπουδές του στο ΤΕΙ Οινολογίας τις οποίες δεν ολοκλήρωσε ποτέ: «Πήγα δέκα φορές και νομίζω πως δεν με κέρδισε η Ακαδημαϊκή μόρφωση, δυστυχώς», αποκάλυψε καλεσμένος στη Late Night εκπομπή του ANT1.

Πώς βγήκε το όνομα «Μέλισσες»

«Όταν ξεκινήσαμε τις «Μέλισσες», τον πρώτο μας δίσκο τον κάναμε με δικά μας έξοδα. Το όνομα βγήκε όταν πίναμε ρακόμελα στο Θησείο και ενώ εκείνη την ώρα περνούσε ένας πλανόδιος πωλητή μελιού, στη μία μπύρα που είχε στο τραπέζι έπεσε μέσα μια μέλισσα. Έτσι βγήκε το όνομα».

Τάμτα: «Το βασικότερο που μας ενώνει με τον Χρήστο είναι η φιλία μας. Μας συνδέει η αγάπη για την μουσική».

Και ο Χρήστος Μάστορας είπε για την Έλενα Παπαρίζου και την Τάμτα: «Η Παπαρίζου είναι οδοστρωτήρα, ενώ η Τάμτα είναι πιο διακριτική και σιωπηρή».

Και συνέχισε: «Κάθε χρόνο αισθάνομαι ότι ξεκινώ τώρα την πορεία μου».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε πως στην άλλη άκρη της… οθόνης βρίσκεται ο Γιώργος Νταλάρας! «Αυτό τώρα ήταν… κύριε Νταλάρα, τα σέβη μου» αναφώνησε με ενθουσιασμό ο Χρήστος Μάστορας.

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τραγουδιστή: «Θέλω κοντά μου νέους ανθρώπους. Είναι σεμνός, είναι καλλιεργημένος. Κάνει μπαμ ότι είναι καλό παιδί».

«Με συγκινεί για όλα αυτά που έχει πει! Κύριε Νταλάρα, θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλα και θέλω να σας πω ότι αν όλοι οι υπόλοιποι νέοι τραγουδιστές είμαστε καϊκάκια και καραβάκια, εσείς είστε μια πυξίδα σε μια θάλασσα που λέγεται μουσική και σας ευχαριστούμε που μας δείχνετε τον δρόμο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μάστορας.

Τι παράξενο του έχει κάνει θαυμαστής του;

«Θαυμάστρια μου είχε αφήσει σουτιέν της πάνω στη μηχανή», σχολίασε ο τραγουδιστής.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για τον Χρήστο Μάστορα: «Νέος, ωραίος, ταλαντούχος, ευγενής που δεν διστάζει να πει την γνώμη του. Έχει πολλά να δώσει».

Και ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την Πρωτοψάλτη, «ασταμάτητη, αναβλύζει ενέργεια».

Η Rita Wilson αναφέρθηκε στη φιλία της με τον τραγουδιστή: «Η πρώτη μας γνωριμία ήταν μέσω zoom. Όταν άκουσα για πρώτη φορά την φωνή του την ερωτεύτηκα αμέσως γιατί έχει ψυχή».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Δανάη Μπάρκα: «Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο…Τραγικό!»
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια