Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύτηκε κοινό θνητό και έχασε την Βασιλεία

 

 

Η πριγκίπισσα Μάκο μαζί με τη βασιλική της ιδιότητα γύρισε την πλάτη και στο γαμήλιο δώρο των 150 εκατ. γεν (1,36 εκατ. δολάρια) 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Η 29χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, πριγκίπισσα Μάκο παντρεύτηκε με κοινό θνητό, τον συνομήλικό της, δικηγόρο Κέι Κομούρο, χάνοντας έτσι μια για πάντα τη βασιλική της ιδιότητα. 

 

Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν την ιδιότητά τους μετά το γάμο με έναν «κοινό θνητό», κάτι που δεν προβλέπεται για τα αρσενικά μέλη.

 

 

Επίσης, η γαλαζοαίματη από την «Χώρα των Χρυσανθέμων» παρέλειψε να τελέσει αρραβώνα με τις δύο παραδοσιακές τελετές του αυτοκρατορικού οίκου, την τελετή, δηλαδή, «Nosai no Gi» κατά την οποία οι δύο οικογένειες ανταλλάσσουν δώρα και την τελετή «Choken no Gi», όπου το ζευγάρι συναντά επίσημα τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα, πριν την τέλεση του γάμου του. 

 

 

Ακόμη, η πριγκίπισσα Μάκο απέρριψε το γαμήλιο δώρο των 150 εκατ. γεν (1,36 εκατ. δολάρια) που είθισται να δίνει εφάπαξ η κυβέρνηση στις πριγκίπισσες που παντρεύονται κοινό θνητό, αφού με τον γάμο τους χάνουν τον τίτλο τους και όσα προνόμια απορρέουν από αυτόν. 

 

Με την κίνησή της αυτή, η «αντάρτισσα» πριγκίπισσα Μάκο, «γύρισε την πλάτη» στην παράδοση χρόνων και είναι η πρώτη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας που το κάνει στην μεταπολεμική Ιαπωνία.​

​Τα ψυχολογικά προβλήματα της πριγκίπισσας Μάκο 

Η έντονη κριτική που έχει δεχθεί η πριγκίπισσα για την επιλογή του συντρόφου της και το γεγονός ότι είναι κοινός θνητός, της έχει προκαλέσει διαταραχή μετατραυματικού στρες, πράγμα που έχει ανακοινωθεί και επισήμως. Ταμπλόιντ εφημερίδες έχουν γράψει πολλές φορές για οικονομικά ζητήματα που έχουν προκύψει. Η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου, που οργανώνει τις ζωές των μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας, έχει ανακοινώσει ότι η πριγκίπισσα Μάκο πάσχει από μια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD). Αιτία για τα ψυχολογικά προβλήματα της πριγκίπισσας αποτελεί η κριτική που έχει δεχτεί από τα media για την επιλογή να αρραβωνιαστεί έναν «κοινό θνητό».   

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»