Η ανάμνηση του πατέρα της και η έντονη ενόχλησή στην ερώτηση για το τεστ DNA

 

Περίπου 40 ημέρες μετά την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη και όσο η επικαιρότητα με τη διαθήκη τρέχει με νέες εξελίξεις, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε για όλα στην εκπομπή «Open Weekend». «Η χειρότερη ανάμνηση που έχω είναι ο πατέρας μου νεκρός στο κρεβάτι του» - H μακροσκελής επιστολή του Νίκου Κουρή μετά το άνοιγμα της διαθήκης «Δεν θα διεκδικήσω κανένα περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

«Η πιο έντονη ανάμνηση που έχω από τον πατέρα μου είναι όταν τον είδα νεκρό στο κρεβάτι του. Αναμνήσεις του πατέρα μου έχω άπειρες, αλλά αυτή ήταν η πιο έντονη, πριν σαράντα ημέρες. Μεγάλη στιγμή για μένα ήταν όταν ο μπαμπάς ήρθε στο Καραϊσκάκη και ένας ολόκληρος λαός τον χαιρέταγε, τραγουδώντας. Ήταν 70.000 κόσμος. Οι μέρες μετά τον θάνατό του είναι… καλές, τι να πω. Όπως όλων των ανθρώπων που χάνουν τους γονείς τους, υπάρχει μια θλίψη αλλά και μια γλύκα όταν τον σκέφτομαι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ο πατέρας μου ήταν ο μεγαλύτερος φαν της συγγραφικής μου ιδιότητας. Ήταν παθιασμένος με μένα. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλο βιβλίο, αλλά θα πρέπει να είμαι ήρεμη και ήσυχη. Δεν έχω χρόνο και ηρεμία αυτή την περίοδο. Δεν μας μάλωνε ποτέ, ήταν πολύ δημοκρατικός. Ήταν ένας πάτερ φαμίλιας. Πάντα ανακατευόταν στην οικογένεια, με τον καλό τρόπο, ήθελε να συμμετέχει σε όλα. Ζήσαμε πολύ ωραία μπροστά του. Ζήσαμε όμως και μυθιστορηματικές στιγμές με τη χούντα. Στην εξορία μας πήρε μαζί του. Μια συνεχής μετακίνηση κοντά στη μαμά και στον μπαμπά. 

Ο πατέρας μου ήταν κατάκοιτος δέκα χρόνια, δεν τα έχασα με το που πέθανε. Εγώ έχω αναλάβει την ευθύνη όλης της οικογένειας. Εκείνος ήταν κατάκοιτος. Δεν υπήρχε έλλειψη ασφάλειας. Δεν ήμασταν ποτέ άνθρωποι του πλούτου. Δεν μεγαλώσαμε στη χλιδή, είμαστε απλή οικογένεια. Έτσι νιώθαμε πάντα. Δεν ήμασταν κάτι το εξαιρετικό.

Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ψύχραιμη, δεν στεναχωριέμαι. Είναι πολύ ενοχλητικό αυτό που συμβαίνει αλλά να σου πω την αλήθεια δεν τα παρακολουθώ, δεν βλέπω τηλεόραση. Μαθαίνω από τους φίλους μου κάποια πράγματα, αλλά δεν θέλω να ξέρω κιόλας. Όλα τα χειρίζονται οι δικηγόροι μου. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα. Όταν μιλάς για αυτά τα πράγματα, ερεθίζεις τον δημοσιογράφο να ρωτάει κι άλλα πράγματα… Δεν θα απαντήσω για το τεστ DNA, θα απαντήσει ο κ. Λυκουρέζος» απάντησε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

 

Μετά την άρνηση της Μαργαρίτας, ο Νίκος Κουρής έγραψε μια μακροσκελή επιστολή σχετικά με τη διαθήκη του μουσικοσυνθέτη, η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Ο Νίκος Κουρής/Θεοδωράκης στην επιστολή του, τονίζει ότι δεν θα διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία, ξεκαθαρίζοντας ότι το DNA δεν το ζητά για κληρονομικούς λόγους.

«Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διεκδικώ ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη», αναφέρει αρχικά ο Νίκος Κουρής Θεοδωράκης στην επιστολή του.

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον. Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα έπεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας», συνεχίζει.

Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια