O Μίκης είχε αφήσει 5 διαθήκες - Τεστ DNA ζητά ο Νίκος Κουρής από την Μαργαρίτα

 

 

Εξώδικη πρόσκληση απέστειλε ο Νίκος Κουρής στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, καλώντας την κόρη του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, να επισκεφτούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου μέσω της διαδικασίας του τεστ DNA να διαπιστωθεί εάν είναι αδέλφια. Διαψεύδει ο δικηγόρος της Μαργαρίτας ότι ο Νίκος Κουρής αναφέρεται ως γιος του στη διαθήκη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Σε απόσπασμα της εξώδικης πρόσκλησης, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «T-Live» του Alpha, ο Νίκος Κουρής καλεί τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Προκειμένου να εξακριβωθεί η βιολογική συγγένεια μεταξύ υμών και εμού, σας καλώ να προσέλθετε στα διαπιστευμένα εργαστήρια δικανικής γενετικής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δειγματοληψία βιολογικού υλικού (παρειακό επίχρισμα) από τον πραγματογνώμονα γενετιστή, δόκτορα Φιτσιάλο Γεώργιο, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, τη διενέργεια δηλαδή του τεστ DNA αδελφών, θα αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αν είμαι ή όχι εκ πατρός αδελφός σας και κατά συνέπεια θα εξακριβωθεί αν είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη του Γεωργίου».  

Ο ίδιος ο γενετιστής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι τα αποτελέσματα ενός τέτοιου τεστ βγαίνουν σε περίπου πέντε εργάσιμες ημέρες. Το σημαντικό ραντεβού στο εργαστήριο δικανικής γενετικής στη Γλυφάδα κλείστηκε για τις 25 Οκτωβρίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Πέντε οι διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε κάνει 5 διαθήκες, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει πέντε διαθήκες, καθώς μετά το 2015 είχαν συμβεί γεγονότα που τον έκαναν να αλλάξει την τελευταία του βούληση.

Οπως είπε το συγγενικό περιβάλλον του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό, το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν πάρει τα αντίγραφα της διαθήκης και έτσι θα γνωστοποιηθεί τι ορίζει με την τελευταία βούλησή του ο εμβληματικός μουσικοσυνθέτης.

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα της διαθήκης έρχεται στη σκιά των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, του άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη.

Μάλιστα, το Πρωτοδικείο με προσωρινή διαταγή, που εκδόθηκε στις 30/9/21, απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης» με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, έως ότου εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

 

Τι απαντά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη εν όψει του ανοίγματος της διαθήκης του πατέρα της.

 

Μετά την αποκάλυψη για τις πέντε διαθήκες που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης πριν από τον θάνατό του, το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου, ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κ. Βασίλης Παναγιωτακόπουλος μίλησε στο «Happy Day» και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Η πρώτη διαθήκη είναι από το 2011, ενώ η τελευταία συντάχθηκε λίγο πριν τον θάνατό του. Σε αυτές λαμβάνει πρόνοια για το έργο του που ήθελε να μείνει ζωντανό. Ήταν μία αγωνία, όχι πραγματική γιατί το έργο του είναι ζωντανό», δήλωσε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, με το άνοιγμα της διαθήκης δε θα υπάρξει καμία έκπληξη.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα παραστεί στο γραφείο του γενετιστή κ. Φιτσιάλου για το test DNA, ο κ. Παναγιωτακόπουλος απάντησε: «Το στηρίζει σε ένα επαίσχυντο κείμενο που παρουσίασε στο δικαστήριο. Αν της το επιτρέψουν οι δυσκολίες της, γιατί ασχολείται με το έργο του κ. Θεοδωράκη» και τόνισε ότι ο κ. Κουρής δεν αναφέρεται στη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη ως γιος του. «Η θεία δεν ξέρω που στηρίζεται και είπε ότι ο κ. Κουρής είναι γιος του Μίκη. Σε κάτι διηγήσεις κάποιων ανθρώπων… Δεν ξέρω…».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη
Αιφνίδια αποχώρηση βόμβα της Πρωθιέρειας του Mega - H συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη ολοκληρώνεται