Αντιμέτωπη ξανά με τον καρκίνο η Φώφη Γεννηματά

 

H Φώφη Γεννηματά το 2018 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και από την μάχη αυτή δεν βγήκε νικήτρια. Βγήκε θριαμβεύτρια. Η Φώφη Γεννηματά με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια έδωσε αυτή τη μοναχική -για όλους- μάχη και την κέρδισε. Πλέον, βρίσκεται δυστυχώς στην ίδια θέση, 13 χρόνια μετά.   

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Αντιμέτωπη ξανά με το «τέρας». Όμως τόσο οι δικοί της άνθρωποι όσο και οι συνεργάτες της είναι πεπεισμένοι πως το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Πως η Φώφη Γεννηματά θα βγει ξανά νικήτρια, μια θριαμβεύτρια της ζωής. 

Η είδηση «έσκασε» το απόγευμα της Τρίτης, 12.10.2021, όταν αρχικά έγινε γνωστό πως η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με συμπτώματα ειλεού.

Στην συνέχεια με ανακοίνωσή της η ίδια έκανε γνωστό πως αποσύρεται από την εκλογική κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, με τους συνυποψηφίους της, Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο να της εύχονται δημοσίως τα καλύτερα για την υγεία της.

Το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μεταφέρθηκε εσπευσμένα, στον Ευαγγελισμό.

 

Όταν η Φώφη Γεννηματά άνοιγε την καρδιά της για την μεγαλύτερη μάχη της ζωής της – μέχρι την επόμενη…

Η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για την μάχη της με τον καρκίνο. Πιο συγκεκριμένα, ήταν Ιούνιος του 2020, όταν η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη περιγράφοντας -αν αυτό μπορεί να γίνει σε κάποιον που δεν δίνει ο ίδιος αυτή τη μάχη- τις σκέψεις που περνάνε από το μυαλό όταν βρίσκεται κάποιος σε μια τέτοια δεινή θέση.

Και τα όσα είχε πει, ήταν συγκλονιστικά. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό», είχε πει τότε η Φώφη Γεννηματά.

Για να συνεχίσει: «Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα», συμπλήρωσε.

 

Η Φώφη Γεννηματά είχε φιλοξενηθεί το 2016 στην εκπομπή «Tatiana Live» και είχε μιλήσει στην Τατιάνα Στεφανίδου για τη μάχη με τον καρκίνο.

«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, δεν το βάζω εύκολα κάτω. Αυτή ήταν μία από τις δυσκολότερες μάχες στη ζωή μου. Είναι πολύ σκληρό για μία μάνα να σκέφτεται, ότι το παιδί της θα μεγαλώσει χωρίς την αγάπη της μάνας. Αυτή η αγάπη δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα και από κανέναν.

Επειδή εγώ ήμουν πολύ γεμάτη από τις αναμνήσεις και από τη ζωή με τους γονείς μου, δε μπορούσα να διανοηθώ ότι η μικρή μου που ήταν 2 χρονών δεν θα ζούσε όλα αυτά τα βιώματα, δεν θα έπαιρνε αυτά τα συναισθήματα. Στην αρχή με έκανε να καταρρέω, στη συνέχεια με πείσμωσε πάρα πολύ. Είπα όχι, εγώ θα είμαι εκεί. Έβαλα πρώτο στόχο να την πάω στο δημοτικό και τώρα το τελειώνει.

Είπα ότι θα είμαι εκεί, θα είμαι όποτε με χρειάζονται. Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ειδικά τώρα, που ο καρκίνος του μαστού έχει μετατραπεί περίπου σε μία χρόνια νόσο, είναι κρίμα μία γυναίκα να μην τα καταφέρει επειδή θα καταρρεύσει ψυχολογικά. Αυτό είναι το μήνυμά μου. Γι’ αυτό και μίλησα τότε, γιατί πρέπει να σπάσουμε το ταμπού που υπάρχει» είχε εξομολογηθεί στην Τατιάνα Στεφανίδου.

 

    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα που υπέστη
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας - Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»