Ένοχος o ο R. Kelly για trafficking και σεξουαλική κακοποίηση γυναικών & ανηλίκων

 

Κάποτε ήταν ο τραγουδιστής που τρέλανε τον πλανήτη με το «I Believe I Can Fly», σήμερα είναι ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και ανηλίκων αγοριών. Η δίκη του Brooklyn - Τα βασανιστήρια των θυμάτων

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Βαριά καταδίκη για τον τον Ρόμπερτ Σιλβέστερ Κέλλυ, γνωστό στο ευρύ κοινό ως R. Kelly, ο οποίος λατρεύτηκε από ολόκληρο τον πλανήτη, ειδικά χάρη στο τραγούδι του «I Believe I Can Fly». 

Ο 54χρονος ράπερ - ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τον Οκτώβριο του 2019 και χωρίς τη δυνατότητα να πληρώσει εγγύηση για την αποφυλάκισή του πριν τη δίκη- αντιμετωπίζει ποινή μέχρι και 100 χρόνων κάθειρξης, μετά από μία δίκη που κράτησε έξι εβδομάδες (ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2021) και στην οποία κατέθεσαν 50 διαφορετικοί μάρτυρες για εννιά υποθέσεις ανάμεσά τους το sex trafficking, η σεξουαλική κακοποίηση γυναικών αλλά και η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. 

Η δίκη του Brooklyn

Οι ένορκοι της δίκης του R.Kelly στο Brooklyn- επτά άνδρες και πέντε γυναίκες- έκριναν ένοχο τον R. Kelly για κακουργήματα σε μια επιχείρηση που έστησε ο ίδιος επί σειρά ετών και στην οποία με τη βοήθεια υπαλλήλων και συνεργατών του, ο ράπερ προσέγγιζε νεαρά κορίτσια με σκοπό την ικανοποίηση των σεξουαλικών του ορέξεων.

Οι άνθρωποι που βοηθούσαν τον R.Kelly (σωματοφύλακες, μάντζερς) ταξίδευαν με τον ράπερ από τα τέλη του 1999 και τον συνόδευαν σε συναυλίες ενώ δουλειά τους ήταν να βρίσκουν κορίτσια και αγόρια που στρατολογούνταν να ακολουθούν πιστά τον ράπερ και να υποτάσσονται στις σεξουαλικές του φαντασιώσεις.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, ο τραγουδιστής του I Believe I Can Fly, απαιτούσε από τα θύματά του να ακολουθούν μια σειρά κανόνων ενώ δεν μπορούσαν καν να βγουν από το δωμάτιό τους χωρίς άδεια, δεν μπορούσαν να φάνε ή να πάνε στην τουαλέτα χωρίς να ζητήσουν άδεια και οι κοπέλες δεν μπορούσαν να κοιτάξουν άλλους άντρες πλην του Kelly.

Τα βασανιστήρια των θυμάτων

Στην καταδίκη του Kelly αναφέρεται πως ο ράπερ ερχόταν σε επαφή με άτομα κάτω των 18 ετών ενώ ανάμεσα στα αδικήματά του είναι και η παιδική πορνογραφία μιας και ο 54χρονος απαιτούσε από τα θύματά του να του στέλνουν φωτογραφίες τους.

Ο R.Kelly με την εγκληματική εταιρία που είχε δημιουργήσει τα τελευταία 20 χρόνια, φρόντιζε να καλύπτει τα ίχνη του, να αναγκάζει τα θύματα να γράφουν γράμματα στα οποία αναλάμβαναν την ευθύνη για την κακοποίησή τους, να απειλεί ακόμα και τις οικογένειες των θυμάτων και να εκβιάζει όσους ήθελαν να μιλήσουν. Δεν είναι τυχαίο πως οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο, δεν αποκάλυψαν τα αληθινά τους ονόματα για να μην τύχουν επιθέσεων από το οργανωμένο έγκλημα που στήριζε τον ράπερ ή από τους φανατικούς θαυμαστές τους.

Σύμφωνα με το NPR, ο δικηγόρος του ράπερ, Deveraux Cannick, υποστήριξε πως τα θύματα έλεγαν ψέματα ενώ ο ίδιος ο 54χρονος υποστήριξε μέχρι τέλους πως είναι αθώος.

Αυτή είναι η δεύτερη δίκη του R. Kelly μιας και υπήρξε μια πρώτη το 2008 με αφορμή τις κατηγορίες για παιδική πορνογραφία.

Ο τραγουδιστής έχει ανάλογες δίκες μπροστά του και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Μινεσότα και το Ιλινόις ενώ αναμένεται η αντίδραση από τις μεγάλες μουσικές πλατφόρμες για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν από εδώ και εμπρός τη μουσική του ράπερ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Γαλάτεια Βασιλειάδη για Γιώργο Παπαδόπουλο: «Ζήλευα, τον έπαιρνα σε βιντεοκλήσεις στο ξενοδοχείο του»
Γιώργος Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο την άποψή του για τον γάμο των ομόφυλων»
Η είδηση του θανάτου του Βασιλιά Κάρολου και η οργισμένη διάψευση από το Λονδίνο
Οι YouTubers που ήταν μαζί του TikToker, Tzane περιγράφουν την στιγμή της τραγωδίας: «Πέθανε ακαριαία»
#Sun και #TMZ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη βόλτα της Kate Middleton με τον William
Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Είπα "όχι μωρέ, γιατί;" στην πρόταση γάμου που μου έκανε η σύντροφός μου»
Στάθης Σχίζα: «Είμαι έτοιμος για μια νέα σχέση. Έβαλα οριστική τελεία στην προηγουμένη»
Ορφέας Παπαδόπουλος: «Έφτασα σε ένα χείλος, δεν ήθελα να χαρίσω την ψυχική μου ηρεμία & γαλήνη σε κανέναν
Άλκηστις Ζιρώ – Γιώργος Λέντζας: Ποζάρουν μαζί στην πρώτη τους κοινή φωτογραφία
Χρύσα Ρώπα: «Δεν υπήρξα ποτέ ευτυχισμένη στη ζωή μου»