ΟΧΙ από το δικαστικό συμβούλιο στην έφεση – Πρόσω ολοταχώς για τη δίκη Λιγνάδη;

 

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και η υποβολή της εισαγγελικής πρότασης προς το δικαστικό συμβούλιο και η παραπομπή ή μη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών - Η άπαντηση του Αλέξη Κούγια - Έκπληκτη η Σκορδά με τις δηλώσεις της Άννας Φόνσου για τον Λιγνάδη - Η καθημερινότητα στις φυλακές, τα επισκεπτήρια και η παράσταση με τον Φιλιππίδη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

  

«Όχι» είπε το δικαστικό συμβούλιο στην έφεση που είχε υποβληθεί κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης από τον Φεβρουάριο του 2021, δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

Το δικαστικό συμβούλιο συντάχθηκε με την άποψη της ανακρίτριας ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, με αποτέλεσμα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον ηθοποιό να είναι οι 18 μήνες.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας είχε κρίνει ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζητούσε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης προς το δικαστικό συμβούλιο και την παραπομπή ή μη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης τις επόμενες ημέρες. Αυτό γνωστοποιεί ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωση του.

O κ. Κούγιας κάνει λόγο για παράνομη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη και επαναλαμβάνει ότι ο εντολέας του είναι αθώος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Όπως είναι γνωστό, το Δικαστικό Συμβούλιο, που εξέτασε την έφεση του κου Εισαγγελέα Εφετών κατά της αποφάσεως του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε δικαιώσει τη νομική άποψη του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της 19ης Τακτικής Ανακριτού κας Μπάκα περί του ότι και από απόψεως στοιχείων, αλλά και δικονομικά δεν δικαιολογείτο νέα προσωρινή κράτηση, λόγω δύο νέων κωμικών στο περιεχόμενο κατηγοριών περί δήθεν διαπράξεως βιασμών από τον εντολέα μας, επίλεκτο ηθοποιό και σκηνοθέτη κο Δημήτριο Λιγνάδη, επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο και με ανώτερους Δικαστές τις απόψεις του εντολέως μας και της κας Ανακρίτριας και το μόνο, το οποίο ανεδείχθη είναι ότι χωρίς καμία νομική και ουσιαστική αιτιολογία είδαμε τη συνέχεια μιας απαράδεκτης νομικά και δικονομικά εισαγγελικής προσπάθειας (η εισαγγελική αρχή είναι αδιαίρετη) να εξοντωθεί ο εντολέας μας και να συνεχιστεί η χωρίς αξιόπιστα στοιχεία προσωρινή του κράτηση.

Όπως είναι γνωστό, ήδη από τις διάφορες τοποθετήσεις του κου Αλεξίου Κούγια, εις βάρος του εντολέως μας έχει ασκηθεί μια παράνομη – άκυρη ποινική δίωξη, χωρίς ποτέ, όπως απαιτεί ο νόμος, να κληθεί σε προκαταρκτική εξέταση και, αφού του δοθούν όλα τα στοιχεία, να δώσει εξηγήσεις και έχει εκδοθεί ένα απαράδεκτο ουσιαστικά και νομικά ένταλμα συλλήψεως, βάσει του οποίου παράνομα συνελήφθη και κρατείται.

Όπως είναι γνωστό, ο εντολέας μας κρατείται προσωρινά παρά το ότι με ιδιαίτερα αξιόπιστους μάρτυρες (υπουργούς, εκδότες, δικαστές, επιστήμονες, έγγραφα) κονιορτοποίησε τις κατασκευασμένες εις βάρος του κατηγορίες από εντελώς αναξιόπιστους δήθεν βιασθέντες, τους οποίους έχει μηνύσει και μέχρι σήμερα σεβόμενος την κρίση της κας Ανακρίτριας δεν προσέφυγε κατά του εντάλματος της προσωρινής κρατήσεώς του σε κανένα ανώτερο δικαστικό όργανο.

Μετά τη δικονομική και ουσιαστική δικαίωσή μας τις επόμενες αμέσως ημέρες ο αθώος εντολέας μας θα προσφύγει ενώπιον του αρμοδίου Δικαστικού Συμβουλίου και θα ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κρατήσεως με ή χωρίς περιοριστικούς όρους».

Για την αίτηση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει τι συμβαίνει με την κράτησή του στις φυλακές, στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα, «Το Πρωινό».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου μεταξύ άλλων, μίλησε για τη διαδικασία που ακολουθείται και ανάμεσα σε αυτά που είπε, μια φράση του προκάλεσε την απορία της παρουσιάστριας, η οποία προσπάθησε να αποσαφηνίσει αυτό που άκουσε, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται προσωρινά, γιατί αρχικά κατηγορήθηκε για δύο φερόμενους βιασμούς. Είναι παγκόσμια πρωτοφανής πρωτοτυπία ο βιασμός άντρα από άντρα», είπε μεταξύ πολλών άλλων ο Αλέξης Κούγιας», με τη Φαίη Σκορδά να τον διακόπτει για να τον ρωτήσει τι εννοεί, αλλά τον ίδιο να μη δίνει απάντηση.

 

Δηλώσεις στο «Πρωινό» σχετικά με την «κάθαρση» στον καλλιτεχνικό χώρο έκανε η Άννα Φόνσου.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Ισίδωρο Φίκαρη, σημείωσε πως «αδυναμίες δεν έχουν μόνο οι ηθοποιοί, έχουν και οι δικηγόροι. Οι ηθοποιοί φαίνεται πως τα έξω αν έχουν αδυναμία. Τουλάχιστον για τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη, πιστεύω ότι ήταν άρρωστη η αδυναμία τους.

Ο Λιγνάδης ήταν φίλος μου, ο Πέτρος όχι. Έπεσα από τα σύννεφα. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι χρησιμοποίησε τη θέση του για να… Τρομερό! Δεν έχω πάει στη φυλακή να τον δω, δεν μας επιτρέπουν. Αν πάω, θα στιγματιστώ από τους συναδέλφους. Εγώ θέλω να πάω γιατί αυτοί οι άνθρωποι θα το έχουν μετανιώσει. Δεν χρειάζεται να τους κρεμάσουμε. Αυτό που έκαναν δεν ήταν ό,τι καλύτερο αλλά θα το πει η δικαιοσύνη. Αν τους καταδικάσουν πολλά χρόνια, θα στενοχωρηθούμε αλλά θα λέμε ότι έτσι έπρεπε».

«Σωστές οι δηλώσεις της Άννας Φόνσου» είπε ο Γιώργος Λιάγκας μετά την προβολή του βίντεο, με τη Φαίη Σκορδά να αναρωτιέται σε αυστηρό τόνο: «Έχει καταλάβει γιατί κατηγορείται ο Λιγνάδης; Δεν έχει καταλάβει. Νομίζω ότι δεν έχει καταλάβει για τι κατηγορείται. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Υπάρχει η λέξη ανήλικο μέσα στις κατηγορίες; Δεν έχει να κάνει με τη φιλία της, δεν έχει καταλάβει, δεν έχει ενημερωθεί σωστά. Άσε όλα τα άλλα, αλλά το “δεν ήταν ό,τι καλύτερο”; Δεν είμαι έξαλλη, πιστεύω όμως πως για τον Λιγνάδη αυτό το κομμάτι δεν θα το έχει ακούσει».

 

Δύο μήνες μετά την προφυλάκισή του, ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει εγκληματιστεί με το περιβάλλον των φυλακών και προαυλίζεται κυρίως με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Όπως μετέφερε στο «Πρωινό» ο Τάσος Τεργιάκης, ο ηθοποιός δέχεται επισκεπτήρια από τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, ενώ ο γιος του έχει πάει ελάχιστες φορές να δει τον πατέρα του.

Όσον αφορά στην περιβόητη θεατρική παράσταση, την οποία ετοίμαζε ο Δημήτρης Λιγνάδης και είχε προτείνει να συμμετάσχει και ο Πέτρος Φιλιππίδης; Ο δημοσιογράφος σημείωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 πως ο διευθυντής των φυλακών Τρίπολης, κ. Αντώνης Τσουρέκης είχε την ιδέα για την παράσταση για τα 200 χρόνια ανεξαρτητοποίησης της Ελλάδας. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν θετικός στο να βοηθήσει μαζί με μία ομάδα 8 -10 ατόμων, ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης που μπήκε αργότερα στις φυλακές ήταν αρνητικός.

«Τώρα αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου» σχολίασε η Φαίη Σκορδά. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»