Δύο χρόνια χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Συγκλονίζει η κόρη του

 

 

«Είναι που τα έκανες εσύ να μοιάζουν όλα τόσο όμορφα και χαλαρά; Το φως σου λείπει και με τρομάζουν όσα σκοτώνουν τη μνήμη σου... Για εσένα που δεν μπορώ να αγγίξω, κι όλα τα υπόλοιπα που δεν με αγγίζουν πια… Μπαμπά δυο χρόνια πάνε που γλίτωσες…»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Δύο χρόνια από τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος το 2019 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο. 

Χτες, πριν από δυο χρόνια ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησε την τελευταία του πνοή στα 63 του χρόνια στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Άφησε πίσω του σπουδαίο έργο με τα τραγούδια του να θυμίζουν πώς υπήρξε μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο στη τέχνης.

Ήταν ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου του 2019 όταν τραγουδοποιός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη στη διάρκεια της νύχτας οπού και διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθήσαν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία άρχισε να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Επίσης, είχε συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά. 

 Η κόρη του αξέχαστου ερμηνευτή συγκινεί στη νέα της ανάρτηση στο facebook για την απώλεια του πατέρα της. Συγκεκριμένα, η Μαρία Κλάρα έγραψε…

«Δυο χρόνια κι αντί να συνηθίζεται γίνεται όλο και χειρότερο. Πέρασαν δυο χρόνια κι οι άνθρωποι μου φαίνονται πιο σκληροί από ποτέ. Οργή, κακία κι υστερία… Είναι που τα έκανες εσύ να μοιάζουν όλα τόσο όμορφα και χαλαρά;

Είναι που πρέπει να εξαθλιωθούμε τελείως πριν την αλλαγή; Το φως σου λείπει και με τρομάζουν όσα σκοτώνουν τη μνήμη σου.

Γιατί κανένα καθεστώς δεν σε επέβαλε στα πράγματα ποτέ, όπως συνηθίζεται… Ήταν το κοινό που σε διάλεγε, κι εσύ που διάλεγες τη μουσική. Μπαμπα μου, κοιτάζω τον θυμωμένο κόσμο και ψάχνω να βρω αυτό, το κοινό που αγάπησες. Τον κόσμο που γι αυτόν έγραψες, τραγούδησες και δημιούργησες. Που γι αυτόν γυρνούσαμε όλη την Ελλάδα. Μα δε τον βρίσκω πουθενά.

Ψάχνω να βρω κάτι όμορφο που να μπορώ να σε βλέπω εκεί, μα είναι όλα λίγα. Πάνε δυο χρόνια μπαμπάκα μου που έχω να ακούσω τη βελούδινη φωνή σου… κουκλίτσα μου, αστέρι μου, Μαρακι…. Το χειρότερο όμως είναι, πως δυο χρόνια τώρα η μουσική με ταράζει. Για εσένα που δεν μπορώ να αγγίξω, κι όλα τα υπόλοιπα που δεν με αγγίζουν πια… Μπαμπά δυο χρόνια πάνε που γλίτωσες…»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη μετά την απώλεια 30 κιλών: «Ξαναπήρα τα 10. Ήμουν 125»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς