24 χρόνια από τον τραγικό θάνατό της Lady Diana, της πριγκίπισσας της καρδιάς

 

Οι εικόνες από το τροχαίο, τα μηνύματα θλίψης και το hashtag #Diana24 - Οι 7 θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατό της

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ήταν ξημερώματα της 31ης Αυγούστου του 1997, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τον σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγιέτ συγκρούεται στην τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι. 

Τότε, ο Φαγιέτ, αλλά και ο οδηγός του οχήματος βρίσκουν ακαριαίο θάνατο, ενώ η Νταϊάνα τραυματίζεται πολύ σοβαρά. 

Στο σημείο έχουν φτάσει ήδη παπαράτσι, που απαθανατίζουν τις τραγικές στιγμές, με την πριγκίπισσα να τους λέει –όπως έγινε γνωστό αργότερα- «Αφήστε με ήσυχη». 

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν, καθώς πάθαινε απανωτά καρδιακά επεισόδια, ωστόσο τελικά λίγες ώρες μετά η πριγκίπισσα έφυγε από τη ζωή.

 

Οι 7 θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατό της:

Η πριγκίπισσα Diana ήταν έγκυος

Αυτό σύμφωνα με τον Mohamed al-Fayed ήταν η αιτία της δολοφονίας της. Η πριγκίπισσα είχε μείνει έγκυος στο παιδί του γιου του, Dodi, και η εξέλιξη αυτή ήταν δυσάρεστη και μη αποδεκτή για το παλάτι. Ο Fayed είχε πει ότι η βασιλική οικογένεια «δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ένας Αιγύπτιος μουσουλμάνος θα μπορούσε να είναι ο πατριός του μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας», και έτσι σχεδίασε να τη σκοτώσει.

 

Η Diana πίστευε πως θα τη σκότωνε το κατεστημένο

Ο κύριος παράγοντας πίσω από όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν όλα αυτά τα χρόνια, είναι το γεγονός πως η ίδια η Diana πίστευε ότι επρόκειτο να σκοτωθεί. Στο γράμμα που είχε ο butler της Diana, Paul Burrell, για λόγους ασφαλείας, η πριγκίπισσα έγραφε: «Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα τον Οκτώβριο και λαχταρώ κάποιον να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να παραμείνω δυνατή και να κρατήσω το κεφάλι μου ψηλά. Αυτή η συγκεκριμένη φάση στη ζωή μου είναι η πιο επικίνδυνη. [...] σχεδιάζει «ατύχημα» στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στο φρένο και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για τον Κάρολο να παντρευτεί».

 

Οι παπαράτσι προκάλεσαν σκόπιμα το αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Οι φωτογράφοι κατηγορήθηκαν επανειλημμένα - και συνεχίζουν να κατηγορούνται - για τον θάνατο της Νταϊάνα. Η ιστορία είχε μία βάση εν μέρει επειδή αντανακλούσε μια ανησυχία που είχε η Νταϊάνα σε όλη της τη ζωή, ότι το συχνά επίμονο ενδιαφέρον για αυτήν της προκαλούσε κακό.

Ο οδηγός Henri Paul προκάλεσε σκόπιμα τη συντριβή

Ο Henri Paul ήταν επικεφαλής ασφαλείας στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι. Αλλά οι συνομωσιολόγοι πιστεύουν ότι πληρωνόταν τουλάχιστον από έναν άλλο οργανισμό, τις υπηρεσίες ασφαλείας στη Γαλλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο ή και τα δύο.

Υπήρχε πρόβλημα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Diana

Μια ακόμη θεωρία συνομωσίας και ίσως η πιο βασική, αναφέρει πως το πρόβλημα στο οποίο επέβαινε η Diana είχε βλάβη. Οι συνομωσιολόγοι ισχυρίζονται πως η διαδρομή του ήταν αποκλεισμένη, ότι πήγαινε με ασυνήθιστη γρήγορη ταχύτητα και πως εν τέλει κάτι είχε παραβιαστεί στο αυτοκίνητο προκειμένου να προκληθεί ατύχημα.

 

Οι λάμψεις και τα οχήματα στον δρόμο

Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι έβλεπαν λάμψεις καθώς το αυτοκίνητο κατευθυνόταν στο τούνελ όπου θα γινόταν η σύγκρουση - φλας που μάλιστα ενοχοποιήθηκαν για το ίδιο το ατύχημα. Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν ότι πολλοί άνθρωποι ανέφεραν διαφορετικά φλας, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από διαφορετικά μέρη.

Η ιατρική φροντίδα της Diana υπονομεύθηκε σκόπιμα

Μια ακόμη θεωρία αναφέρει πως οι συνομωσιολόγοι  πιστεύουν πως οι γιατροί επέτρεψαν στη Diana να πεθάνει σκόπιμα. Με το να μην της συμπεριφέρονται με τον κατάλληλο τρόπο και σταματώντας τη από την ανάρρωσή της.

 

24 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που η πριγκίπισσα με τα θλιμμένα μάτια έφυγε από τη ζωή και οι θεωρίες αυτές δεν θα πάψουν ποτέ να κυκλοφορούν και να πιστεύονται από τους ανθρώπους που την αγάπησαν.

Στο twitter έχει δημιουργηθεί το hashtag #Diana24, στο οποίο άνθρωποι από όλον τον κόσμο αποθεώνουν την αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα: «Ανταποκρίνεται ο οργανισμός του»
Παύλος Χαϊκάλης για Μάνο Ιωάννου: «Υπερασπίζεται τον φίλο του και το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Άντζελας μετά την αποχώρηση από το #J2US: «Ακόμα πενθώ, δεν πάω πουθενά»
Η ανάρτησή της Κατερίνας Βρανά για τα γενέθλια της: «Η μέρα που σχεδόν πέθανα. 7 χρόνια επιβίωσης»
Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: «Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»
Μικρούτσικος, Κορινθίου, Τσάβαλου, Μπάρμπα, Καινούργιου ξεσπούν για την χυδαία επίθεση στην Μελέτη
Κατερίνα Στανίση: «Έφυγα κι από το σπίτι μου & πήγα να μείνω με την μητέρα μου. Είναι δύσκολο, αλλά συνηθίζεται»
Κοραλία Καράντη: «Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου. Το βλέμμα τους είναι απόλυτα διαθέσιμο»
O Αlec Baldwin έσπασε το κινητό παρεμβατικής γυναίκας που τον παρενοχλούσε προκαλώντας τον επίμονα