Τα δημόσια μηνύματα για τις εφιαλτικές πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα

 

 

Εφιαλτικά είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ελλάδα αφού βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να καταστρέφονται μπροστά στα μάτια τους από την πύρινη λαίλαπα.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Οι φωτιές σε Αττική, Εύβοια, Ηλία, Λακωνία είναι τεράστιες, με τις πυροσβεστικές αρχές, τους εθελοντές αλλά και απλούς κατοίκους να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για τις θέσουν εντός ελέγχου. Όσο οι άνεμοι δυναμώνουν τόσο η κατάσταση δυσχεραίνεται. 

Τα βλέμματα όλων των Ελλήνων και όχι μόνο είναι στραμμένα στους πυρόπληκτους, αφού οι δραματικές εικόνες των σπιτιών που καίγονται είναι γροθιά στο στομάχι. Οι πολίτες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις και ελπίζουν σε ένα θαύμα, μια βροχή, που θα σταματήσει την απόλυτη τραγωδία που λαμβάνει χώρα εν μέσω του καλοκαιριού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Κατερίνα Στεφανίδη:

«Φαίνεται κάποιοι να πιστεύουν ότι αν δεν αναρτήσεις για τις φωτιές δεν σε ενδιαφέρουν ενώ αν αναρτήσεις είσαι ισάξιος πυροσβέστη» 

 

Σταματίνα Τσιμτσιλή:

«Ο ουρανός έχει γίνει γκρι και παντού μυρίζει καμμένη γη. Υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να μιλήσεις και τι να πεις. Απλά νιώθεις ένα κόμπο στο λαιμό να φράζει την αναπνοή σου. Πότε και που θα σταματήσει άραγε αυτή η καταστροφή; Η μισή Ελλάδα καίγεται και η άλλη μισή παρακολουθεί θυμωμένη και φοβισμένη. Γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Ως πότε άραγε απλά θα μετράμε απώλειες;

Ζωές που χάνονται τόσο άδικα, οικογένειες που ξεκληρίζονται, σπίτια που παραδίνονται στις φλόγες και μαζί τους καίγονται αναμνήσεις και ολόκληρες περιουσίες. Θυμάμαι μια κάτοικο στο Μάτι μου είχε πει κυνικά:

«Κάηκαν οι αναμνήσεις μου. Δεν έχω ούτε φωτογραφίες από το γάμο μου και την βάπτιση των παιδιών μου. Σα να χάθηκε όλη η ζωή που έχω ζήσει μέχρι τώρα. Περίεργο συναίσθημα. Ο,τι με συνδέει με το παρελθόν βρίσκεται στις στάχτες που σκόρπισαν παντού. Το μέλλον δεν το σκέφτομαι. Προσπαθώ να δω που θα κοιμηθώ το βράδυ. Τουλάχιστον ζει η οικογένεια μου. Οι γείτονες μας δεν τα κατάφεραν.» 

 

Δανάη Μπάρκα:

«Ρε παιδιά ! Είναι ντροπή να πεθαίνει ο τόπος μας, να πεθαίνουν ψυχές, να καρδιοχτυπάμε για τους συνανθρώπους μας και κάποιοι να ανεβάζουν κοκτειλ, περίεργα πιάτα και ξέγνοιαστες στιγμές. Να τις ζήσεις, ΦΥΣΙΚΑ, αλλά μην τις ανεβάζεις έστω τώρα. Τώρα βοηθά με ό,τι τρόπο μπορείς ή αλλιώς σώπασε.

Ας φερθούμε όπως θα θέλαμε να μας φέρονται, κι ο κόσμος θα αλλάξει. Όλοι έχουμε ανάγκη τις διακοπές και τους φίλους μας ειδικά αν δουλεύουμε ασταμάτητα τον χειμώνα ΟΜΩΣ περισσότερη ανάγκη έχουμε και μας έχουν οι συνάνθρωποι μας που ζουν την φρίκη, και τα ζώα μας.»

 

 Κάτια Ζυγούλη:

«Δε ξέρω γιατί συμβαίνει όλο αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα το ξαναφτιάξουμε. Όλοι μαζί. Να πηγαίνουν όλα τα σχολεία για αναδάσωση. Κάθε μέρα. Τι να την κάνουν τη μόρφωση αν δεν υπάρχει ζωή γύρω τους; Δε ξέρω ποιοι είναι οι τύποι με τα γκαζάκια και εικασίες δε θέλω να κάνω. Ξέρω όμως ότι όλο και κάτι έχουμε στο σπίτι μας που πραγματικά μπορούμε να προσφέρουμε σε ανθρώπους που έχασαν τα πάντα. Ας είμαστε όλοι μαζί. Ας μη ξεχάσουμε τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα όταν σβήσουν οι τελευταίες σπίθες. Πριν τρία χρόνια είχε φωνάξει όλη η Ελλάδα, “Ποτέ ξανά”. Και να που συμβαίνει ξανά και ξανά και ξανά. Όμως θα το ξαναφτιάξουμε»

 

  

 

Κώστας Τσουρός:

«Όλοι εσείς οι “celebrities” που “ξεσπάτε” επειδή ο κόσμος που κάνει διακοπές ανεβάζει φωτογραφίες αυτές τις μέρες, σταματήστε πια να ζείτε μες την υποκρισία! Δε θα σβήσουν οι φωτιές αν δεν ανεβάσουν φωτογραφίες όσοι βρίσκονται σε διακοπές. Έλεος πια… Όλα για τα likes» 

 

 Τζένη Μπότση:

«Πονάει η ψυχή μου…. Και σκίζεται όταν σκέφτεται ότι δυστυχώς δεν θα έχεις μνήμες από το δάσος που ζούσες και που έκανες βόλτες μέχρι χτες…. Σου υπόσχομαι όμως ότι θα κινήσω γη και ουρανό και θα στο ξανακάνω όπως ήταν.

Για εσένα, για τους φίλους σου που μεγαλώνατε στον ίδιο δρόμο και τώρα θα δεν θα είστε πια γείτονες, για όλα τα παιδιά του κόσμου, για τη μητέρα μου που περνούσε εκεί τα καλοκαίρια της…. Έτσι λοιπόν θα φυτέψεις το πρώτο σου δέντρο ….και θα το καμαρώνεις να μεγαλωνει όπως καμαρώνω κι εγώ εσένα»  

 

Σάκης Τανιμανίδης:

«Τα λόγια είναι περιττά για ότι συμβαίνει στη χώρα μας αυτές τις μέρες. Μένει μόνο ένα τεράστιο “ΓΙΑΤΙ”. Καλό θα είναι όμως να μείνουν τουλάχιστον και τα προφανή μαθήματα που μας έδωσε αυτή η μαύρη κατάσταση… (Βίντεο από το φέρι την ώρα που απομακρύνεται από την Εύβοια.)»

 

 

Κάτια Ταραμπανκό:

«Όλοι μαζί για τους Ήρωες που μάχονται με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα μας. Καλησπέρα σας. Δεν θα μακρηγορήσω. Θα ήθελα αν μου επιτρέπεται να προτείνω σήμερα 7/8 στις 22:00 το βράδυ να σωπάσουμε για 1 λεπτό, να κλείσουμε κινητό, να αφήσουμε για λίγο στην άκρη ότι κάνουμε, και να επικεντρωθούμε με την ψυχή μας, το μυαλό μας, την καρδιά μας, και όλο μας το Είναι στους Ήρωες μας!

Στους συνανθρώπους μας που μάχονται κυριολεκτικά με τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα μας!

Στους Πυροσβέστες και στους Εθελοντές, στους συνανθρώπους που στέλνουν βοήθεια, προμήθειες από όλα τα μέρη της Ελλάδας μας!

Να επικεντρωθούμε για 1 λεπτό μονάχα να καταλαγιάσει αυτή η καταραμένη φωτιά, να βρέξει μια στάλα, να γίνει κάτι ώστε να σωθεί μια ανάσα οξυγόνου, ένα όμορφο ελάφι, ένα κουνέλι, μια κουκουβάγια, ένα πουλί, η ΖΩΗ και η ΦΥΣΗ μας γενικά .

Σήμερα 7/8 στις 22:00, 1 λεπτο από τον χρόνο σου . Και που ξέρεις; Αφού κάτω εδώ δεν ακουγόμαστε ίσως ακουστούμε κάπου ψηλά και γίνει ένα θαύμα! Και αν δεν γίνει να είσαι σίγουρος, οι Άνθρωποι αυτοί μια στάλα δύναμης από εμάς όλους θα την πάρουν. Σας ευχαριστώ πολύ!»

 

Δέσποινα Βανδή:

«Είναι εικόνες που δε βρίσκεις λέξεις να πεις…το ευχαριστώ είναι λίγο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη που νιώθω για την προσφορά αυτών των ανθρώπων όπου η γενναιότητα της ψυχής τους υπερβαίνει την ανθρώπινη τους διάσταση…

Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας δεν πρέπει να ξεχαστεί όταν θα έρθει η επόμενη μέρα…»

 Έλενα Ασημακοπούλου:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και τη στήριξή σας 4 μέρες τώρα… Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης… Δεν έχω καταφέρει να γυρίσω στο σπίτι μας ακόμα… δεν έχουμε νερό και η κατάσταση είναι αποπνικτική… Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλους τους ανθρώπους, πυροσβέστες και εθελοντές, που κατάφεραν και σταμάτησαν τη φωτιά λίγο πριν τον οικισμό μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλενα Ασημακοπούλου - Μπρούνο Τσιρίλο: «Αφήσαμε το σπίτι μας και φύγαμε. Οι κόποι μιας ζωής σε δυο βαλίτσες»

 

Λυπάμαι απεριόριστα για όλους όσους έχασαν τις περιουσίες τους τόσο άδικα. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα υπάρξει τιμωρία σε όσους προκάλεσαν τόσο πόνο και καταστροφή» έγραψε στην ανάρτησή της η Έλενα Ασημακοπούλου.

 

  

Λένα Μαντά:

«Επέστρεψα! Είμαι σπίτι μου, ευγνώμων, γιατί δεν πήρα την θανατερή πίκρα να δω τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη, όπως συνέβη σε παρά πολλούς συνανθρώπους μου. Πάνω απ’ όλα όμως, είμαι ευτυχισμένη γιατί αγκάλιασα ξανά τον γιο μου @nextdoor_superhero και την κόρη μου @maria_manta_zz… Έφυγα αφήνοντας πίσω δυο παιδιά να μάχονται… Ναι, καμαρώνω…Αλλά έχασα δυο ζωές χθες. Δεν είχα ανάσα…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με είχατε έννοια. Ομότεχνοι μου πρόσφεραν το σπίτι τους να μείνω, φίλοι, συγγενείς, βιβλιοπώλες από Ελλάδα και Κύπρο τηλεφωνούσαν, έστελναν μηνύματα, προσπαθούσαν να μου δώσουν κουράγιο. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω την @claire.theodorou που έφυγε εσπευσμένα από τις διακοπές στην Τζια για να είναι κοντά μου, που με φιλοξένησε και μου πρόσφερε… τι ακριβώς, μόνο εγώ το ξέρω…

Είμαι καλά! Όταν όλα τελείωσαν καλά, μόνο καλά έχω δικαίωμα να είμαι. Με την σκέψη όμως σε αυτούς που έχασαν την περιουσία τους στην φωτιά αφ’ ενός και στα χιλιάδες στρέμματα δάσους που χάθηκαν, στα ζώα που βασανίστηκαν ή και κάηκαν… Δεν είναι ώρα ακόμα να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα… Ας τελειώσουμε οριστικά και κάτι θέλω να πω κι εγώ… Όχι τώρα όμως…

ΥΓ. Μην ξεχάσω! Ευχαριστώ και την κουμπάρα μου @thaliapsarra που λειτουργούσε ως… ανταποκρίτρια! Εκείνοι ενημέρωνε πολλούς που ήθελαν να μάθουν χωρίς να με επιβαρύνουν! Διάλεξα αυτή την φωτογραφία που έχω αγαπήσει ιδιαίτερα. Είναι ο γιος μου στο όχημα της @ethekap καθώς φεύγει με την ομάδα…» 

Σίσσυς Χρηστίδου: 

«Σήμερα, από το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στη Μύτη στο Ποσείδι, παρακολουθούσαμε τους πυροσωρείτες από τις πυρκαγιές της Εύβοιας. …της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!!! …της ΕΥΒΟΙΑΣ!!!»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»