«Δεν είναι εντάξει να κακοποιείς, να βιάζεις και να σκοτώνεις μια γυναίκα»

 

Η Έλλη Τρίγγου ξέσπασε σε συνέντευξή της αναφερόμενη στο ελληνικό #metoo και στις δολοφονίες γυναικών που διαδέχονται η μία την άλλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

«Το κίνημα #metoo είναι η απολύτως φυσική εξέλιξη ως απάντηση στα εγκλήματα που διαπράττει η ανθρωπότητα εις βάρος των γυναικών εδώ και χιλιάδες χρόνια. Λέξεις όπως πατριαρχία, μισογυνισμός, γυναικοκτονία, έμφυλη βία απασχολούν τη ζωή μας. Γιατί τώρα; Γιατί έφτασε επιτέλους η στιγμή που ο συλλογικός νους είναι σε θέση να αντιληφθεί την –καθόλου αυτονόητη τελικά- αλήθεια.

Ότι δηλαδή δεν είναι εντάξει να κακοποιείς ψυχολογικά, σωματικά ή σεξουαλικά μια γυναίκα επειδή είναι γυναίκα. Δεν είναι εντάξει να βιάζεις ομαδικά μια γυναίκα και μετά να την πετάς στα βράχια. Δεν είναι εντάξει να σκοτώνεις τη γυναίκα σου πάνω στον καβγά και μετά να σκηνοθετείς ψεύτικες ληστείες. Δεν είναι εντάξει να σκοτώνεις την κοπέλα σου κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Δεν είναι εντάξει να απαγάγεις, να βιάζεις και να εκδίδεις μια γυναίκα παρά τη θέλησή της.

Τίποτα από όλο αυτά δεν είναι εντάξει και για κάθε γυναίκα που βρίσκει τη δύναμη να σπάσει τη σιωπή της, αυτή η δύναμη υπερπολλαπλασιάζεται, φτάνει πολύ μακριά και δημιουργεί μια φωνή τόσο δυνατή που σκεπάζει κάθε άλλον ήχο. Κάθε αμφισβήτηση, κάθε αδιαφορία, κάθε συγκάλυψη, κάθε “κακιά στιγμή”. Καμία άλλη κακιά στιγμή, καμία γυναίκα μόνη από εδώ και στο εξής.

Κανένα κακοποιημένο παιδί, κανένας δολοφονημένος ομοφυλόφιλος, κανένας πνιγμένος μετανάστης, καμία Ελένη, καμία Καρολάιν, καμία Γαρυφαλλιά, κανένας Ζακ, κανένας Τζορτζ, κανένας Σάμιουελ, κανένας Βαγγέλης, καμία Δήμητρα. Η λίστα των μαρτύρων είναι ατελείωτη και ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Είναι ευθύνη όλων μας. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», δήλωσε η Έλλη Τρίγγου στο περιοδικό «Gala».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»