«Έχω κάνει πάρα πολλές ακρότητες. Θεωρώ θαύμα ότι βρίσκομαι εδώ και μιλάμε»

 

 

Ο Γιάννης Στάνκογλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη και τα «Μεσάνυχτα». Ο ηθοποιός μίλησε για τις ακρότητες, στο παρελθόν του, τους γονείς του, τα παιδικά του χρόνια, την υποκριτική, οι καταγγελίες και για τα παιδιά του. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Για τους γονείς του και τα παιδικά χρόνια: «Είμαι παιδί δύο ερωτευμένων γονιών. Το θεωρώ φοβερό. Έχω μεγαλώσει με διηγήσεις αλλά κυρίως με τη σχέση τους. Πώς ο πατέρας μου που ήταν οικοδόμος και η μητέρα μου, που δούλευε σε κλωστοϋφαντουργείο κατάφεραν και συντήρησαν μια οικογένεια. Τώρα οι γονείς μου ζουν στον Έβρο… Έχουν τον κήπο τους εκεί, σκαλίζουν… Εγώ πάω κάθε δύο μήνες στο ΚΤΕΛ και παραλαμβάνω».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάνκογλου για Κιμούλη: «Πιστεύω ότι θα έχει 2η ευκαιρία» Τι είπε για Φιλιππίδη, Λιγνάδη;

 

«Όταν μπήκα στη δραματική σχολή δεν ήξερα αν ήθελα να γίνω ηθοποιός. Όταν ήμουν στο δημοτικό και στο γυμνάσιο είχα ως όνειρο να γίνω γεωπόνος. Μετά όμως έφτασα στο σημείο να μη ξέρω τι θέλω. Είχα κάνει όμως μικρός θέατρο, με πήγαινε ο πατέρας μου στην Κυψέλη».

Η υποκριτική και οι πολλές – και διαφορετικές- δουλειές: «Το ερέθισμα για να πάω στη Δραματική Σχολή ήταν κάποιοι φίλοι μου, που μου έλεγαν τι έκαναν εκείνοι στις δραματικές σχολές που πήγαιναν. Αυτό με εξιτάριζε πολύ γιατί εκείνο το διάστημα διάβαζα πολύ. 

Έχω δουλέψει σε οικοδομή, έχω κάνει προμόσιον σε προφυλακτικά και σερβιέτες, προμόσιον σε τσιγάρα, μπάρμαν… Δεν τα θυμάμαι όλα όσα έχω κάνει… Πώς τελικά έδωσα εξετάσεις για να μπω σε δραματική σχολή; Δώσαμε εξετάσεις με μια φίλη μου και περάσαμε και οι δύο. Δεν είχα πει στους γονείς μου ότι θα δώσω εξετάσεις. Τότε η φίλη μου συνάντησε τυχαία τη μητέρα μου και της έδωσε συγχαρητήρια, που πέρασα. Δεν τους το είχα πει γιατί ίσως να μου μιλούσαν και να με απέτρεπαν. Αφού με είδαν στο θέατρο, από τότε και μετά με περιμένουν κάθε καλοκαίρι».

 

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Στάνκογλου αναφέρθηκε στις ακρότητες του παρελθόντος: «Έχω κάνει πάρα πολλές ακρότητες στη ζωή μου. Θεωρώ θαύμα ότι βρίσκομαι εδώ και μιλάμε. Μεγάλωσα σε μια συνοικία στον Περισσό όπου υπήρχαν δυσκολίες στα σπίτια,… Και βία υπήρχε, όσο γλυκιά και αν ήταν η ζωή με ωραία παιχνίδια στην αλάνα».

Για το κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες στο θέατρο: «Έπεσαν τα φώτα στο θέατρο, γιατί το θέατρο έχει φώτα. Πιστεύω όμως ότι δεν ισχύει αυτό μόνο στο θέατρο. Μόνο θετικό το βλέπω ότι ξεκίνησε όλο αυτό το θέατρο. Με κάποια πέφτεις από τα σύννεφα, με κάποια όχι.

Μόνο σε ένα θετικό δρόμο μπορεί να βγάλει όλο αυτό. Νιώθω ότι υπάρχει ένα τέλος εποχής στα πράγματα. Ο καθένας είναι με ό,τι τρόπο το βλέπει. Δεν έχω έρθει προσωπικά κοντά σε κάτι τέτοιο, από όλα αυτά που ακούστηκαν. Αν ήμουν δίπλα, σίγουρα θα είχα αντιδράσει. Για κάποια έπεσα από τα σύννεφα, για κάποια άλλα όχι. Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με το θέατρο, κι έχουν πολύ μεγάλο ήθος και κάνουν τη δουλειά τους με υγεία».

Για τα παιδιά του: «Η κόρη μου εκφράζεται πιο πολύ στη μουσική, αν και έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις. Ο γιος μου όχι τόσο, γιατί είναι επτά ετών. Η κόρη μου δεν έχει δει τις «Άγριες Μέλισσες», η τηλεόραση δεν παίζει πολύ μέσα στο σπίτι μας. Ανοίγουμε κυρίως για ταινίες. Ήταν περίεργο για τη Φοίβη όλο αυτό, γιατί πολλοί συμμαθητές της έβλεπαν Μέλισσες και της έλεγαν πράγματα. Μιλάω πολύ με τα παιδιά μου  και τους εξηγώ ότι είναι μια κανονική δουλειά, όπως όλες οι άλλες δουλειές. Δεν θα είχα πρόβλημα αν ήθελαν να ασχοληθούν στο μέλλον με την υποκριτική».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»