Η εμπνεύστρια του σποτ για το «συνέδριο γονιμότητας» Κία Παπαδοπούλου απαντά

 

 

 

H Kία Παπαδοπούλου που έγραψε το βιωματικό κείμενο για το βίντεο της γονιμότητας απαντά μετά τον σάλο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Η Κία Παπαδοπούλου είναι η δημοσιογράφος που εμπνεύστηκε και έγραψε το κείμενο για το προωθητικό βίντεο του πολυσυζητημένου συνεδρίου Γονιμότητας που τελικά ακυρώθηκε.  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσουνάμι καταγγελιών από κυρίες της showbiz κατά του «συνεδρίου γονιμότητας» - Αναβάλλεται επ' αόριστον μετά τη θύελλα αντιδράσεων για το σποτ

 

Η Κία Παπαδοπούλου, απάντησε με ένα κείμενό της στα social media, ενώ μίλησε μαζί και η Σίσσυ Χρηστίδου, στο «Έλα Χαμογέλα». Η Σίσσυ είπε πως η Κία της μίλησε για την δική της εμπειρία που την ενένπνευσε να φτιάξει αυτό το βίντεο ενώ συμπλήρωσε πως έκλαιγε συνέχεια και πως είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

 

Δες την απάντηση της Κίας Παπαδοπούλου:

«Έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός.

Πέρασες στο πανεπιστήμιο

Έπιασες μια καλή δουλειά

Γνώρισες τον άντρα τον ονείρων σου και ξαφνικά… μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα.

«Φωνές: Άντε τι κάθεσαι! Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;»

Τι έκανα λάθος;

Τίποτα δεν έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες.

Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ!

Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!»

«Κία Παπαδοπούλου

Αυτό το κείμενο έχει την δίκη μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ’ αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα. Γιατί η δίκη μου οικογένεια έχει έναν υπέροχο αδέσποτο σκύλο και όχι παιδιά όπως θα «έπρεπε».

Αυτές τις ερωτήσεις, που έχω βάλει ως ερινύες στο σποτ, τις έχω δεχτεί άπειρες φορές στη ζωή μου… η ειρωνεία είναι ότι τις έχω δεχτεί και από ανθρώπους που σήμερα σηκώνουν το δάχτυλο και με καταδικάζουν που τις έγραψα. Θέλετε να μου πείτε πως μόλις μια γυναίκα περάσει τα 40 ΔΕΝ είναι η πρώτη ερώτηση που της κάνουν; Ακόμα και στην τηλεόραση.

Μου ζητήθηκε να γράψω το κείμενο για ένα κοινωνικό μνμ με θέμα την γυναικεία υπογονιμότητα. Αυτή είναι η δουλειά μου, είμαι δημοσιογράφος και έχω γράψει παρά πολλά κείμενα μετά από έρευνα. Τα ιατρικά δεδομένα μιλούν ξεκάθαρα πως η έλλειψη γνώσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους της γυναικείας υπογονιμότητας. Δυστυχώς δεν μπορώ να ανατρέψω τα ιατρικά δεδομένα.

Ακόμα και εγώ η ίδια αν είχα την γνώση που έχω σήμερα θα τα είχα κάνει όλα αλλιώς. Από πότε όμως είναι κακό να ενημερώνεται κάποιος όπως τονίζει το σποτ;

Στο κοινωνικό μήνυμα έχω τονίσει δυο λέξεις «ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κάνει λάθος!» και φυσικά «ΑΝ ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια…». Μπορεί να ονειρεύεσαι κάτι άλλο στη ζωή σου. Απλά ενημερώσου! Αυτό τονίζει το μνμ, να διώξεις τις ενοχές που σου φορτώνουν οι άλλοι και φυσικά να ενημερωθείς σωστά! Προσπαθήστε να βλέπετε και να κρίνεται σωστά ακόμα κι αν υπάρχει πολύ σκοτάδι!»

 

Η δημοσιογράφος που όπως δήλωσε έχει βιώσει όλα αυτά που έγραψε καθώς «είναι δέκα χρόνια παντρεμένη χωρίς παιδί» μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για το πώς εμπνεύστηκε το βίντεο, ενώ ζήτησε συγγνώμη σε όσους προσέβαλε…

Η ίδια μίλησε για τις αντιδράσεις, όπως είπε της ζητήθηκε από την αρμόδια επιτροπή, τους ανθρώπους του συνεδρίου να γράψει ένα κείμενο «για ένα κοινωνικό μήνυμα για την γυναικεία υπογονιμότητα. «Στο ιατρικό κομμάτι η γυναικεία υπογονιμότητα αντιμετωπίζεται από τους γυναικολόγους ιατρικά, η ανδρική από τους ουρολόγους. Οι άνθρωποι του συνεδρίου είχαν στις προθέσεις τους να κάνουν κι ένα ανδρικό συνέδριο. Εμένα μου ανατέθηκε να γράψω ένα κείμενο. Πήρα σαφείς κατευθύνσεις το βίντεο πρέπει να αφορά την γυναικεία υπογονιμότητα και πήρα ιατρικά δεδομένα από τους ανθρώπους αυτούς, που τόνιζαν κάποια πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν, όπως η ενημέρωση», ανέφερε.

«Τα ιατρικά δεδομένα έλεγαν ότι ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η έλλειψη ενημέρωσης. Μου τόνισαν ότι πρέπει να είναι αιχμηρό και να τονίζει την ενημέρωση. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αυτές που ακολουθούνται σε όλα τα ποστάκια κοινωνικού μηνύματος. Γράφτηκε το κείμενο, διαβάστηκε το είδαν οι αρμόδιοι άνθρωποι της επιτροπής, ακολουθήθηκε η διαδικασία με έγκριση από όλους τους φορείς. Ξεκίνησε να προβάλλεται από 1/6 μέχρι που ξεκίνησε ο σάλος από τα σόσιαλ μίντια, πρόσθεσε.

«Αυτό είναι μια ομαδική δουλειά. Δεν θέλω να αποποιηθώ την ευθύνη. Είναι ένα κείμενο που δίνει μια κατεύθυνση. Στεναχωρήθηκα πολύ. Κατανοώ να ένιωσε κάποιος άσχημα, αλλά ο στόχος του κοινωνικού μηνύματος δεν επετεύχθη. Είμαι κι εγώ μέρος του προβλήματος, αυτό που ήθελα να περάσει από το μήνυμα δεν πέρασε. Δεν υπήρχε κακή πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν άνθρωπο. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε μια αστοχία και ζητώ συγγνώμη. Αυτό που ήθελα να περάσω δεν επετεύχθη.», σημείωσε.

«Τα έχω βιώσει στο πετσί μου. Ήθελα να κάνω ένα σποτ που να καταδικάζει αυτές τις αντιλήψεις. Μακάρι κάποια γυναίκα να μην έχει βρεθεί στη θέση μου. Από τα 30-35 είναι πάρα πολλές οι ερωτήσεις. Από το οικογενειακό περιβάλλον, τον περίγυρό σου. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Φυσικά και πιστεύω στην αυτοδιάθεση. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι πρέπει να έχεις και τη γνώση και φυσικά μετά να κάνεις τις επιλογές σου. Αυτό ήθελα να πετύχω, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε», ανέφερε φανερά φορτισμένη.

«Με στεναχώρησε γιατί σε αυτό το κείμενο είχε κι ένα κομμάτι κατάθεση ψυχής. Στεναχωρήθηκα που έφερα σε δύσκολη θέση γυναίκες που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με εμένα. Δεν ξέρουμε επίσης τι θα είχε ειπωθεί, δεν ολοκληρώθηκε το συνέδριο», τόνισε η Κία Παπαδοπούλου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη μετά την απώλεια 30 κιλών: «Ξαναπήρα τα 10. Ήμουν 125»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς