«Τους ευαίσθητους, τους τρυφερούς ανθρώπους αυτή η σάπια κοινωνία, τους τιμωρεί»

 

Ακρίτα, Μποφίλιου, Βαλλιανάτος, ΡεβενιώτηΑρναούτη & πλήθος κόσμου στα social media αποχαιρετούν την εμβληματική φιγούρα του «Δήμητρα της Λέσβου» «Ο πληγωμένος άγγελος που καθότανε κάτω από τον ήλιο στην εκκλησιά της Παναγιάς της Γοργόνας»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έκανε γνωστή μια δυσάρεστη είδηση για την εξέλιξη της υπόθεσης της εξαφάνισης του «Δημήτρα της Λέσβου», όπως κατονόμασε ο ίδιος την αγνοουμένη καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε είναι νεκρή και αναγνωρίστηκε η σορός της από τον αδελφό της. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έγραψε τα άσχημα μαντάτα στο προφίλ του στο facebook, θίγοντας ταυτόχρονα και όσα βίωσε ο Δημητράκης, όπως της άρεσε να την λένε.

«Το νεκρό από τη σύγκρουση και εγκατάλειψη στο δρόμο σώμα, αναγνωρίστηκε από τον αδελφό της. Ο αδελφός της αναγνώρισε νεκρό, το σώμα που δεν αναγνώρισε ποτέ ζωντανό. Δημήτρη την έλεγαν, έκαναν μια ζωή λάθος το φύλο. Όλα έγιναν για να αναγνωριστεί το φύλο μόνο όταν το σώμα παρέδωσε. RIP Δημητράκη», έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, ήδη η Δημήτρης έχει αναγνωρίσει τη σορό.

 

Η Πάολα Ρεβενιώτη, μία από τις παλαιότερες εμβληματικές μορφές στο χώρο του ελληνικού ΛΟΑΤ κινήματος, που γνώριζε προσωπικά τη «Δήμητρα της Λέσβου», μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό της, έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook:

 «Δυστυχώς η κοινωνία μάλλον τα κατάφερε να εξοντώσει την Δήμητρα. Είμαι πολύ συντετριμμένη αν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο διοικητής του Silver alert, σίγουρα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και από την οικογένεια και για την ολιγωρία της αστυνομίας για την τύχη αυτού του γλυκύτατου ανθρώπου. Δεν μπορώ να συνέλθω από την στεναχώρια μου».

Συγκλονιστικό ήταν δε το δεύτερο μήνυμά της, με αλήθειες που πονάνε για την νοοτροπία και τη συμπεριφορά της κοινωνίας στη διαφορετικότητα.

«Και έτσι μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών θα βάλει ο αδελφός της τα γυναικεία φορέματα που αγαπούσε η Δήμητρα και τα αγόραζε από ένα ιταλικό περιοδικό, θα ξεκολλήσει και τον γυμνό Ιησού από τον τοίχο του σπιτιού της που αγαπούσε πολύ, το χωριό θα βυθιστεί για λίγο στην ενοχή του, θα αναλογιστούν μερικοί πώς φέρθηκαν σε έναν συχωριανό τους που γνώριζαν από μικρό παιδί, σίγουρα θα πάνε στην κηδεία, και η σακούλα σκουπιδιών με τα ρούχα τα γυναικεία θα καταλήξει στην χωματερή, όπως και η ζωή της.

Και το σπίτι της που είναι στο κέντρο του χωριού από το άλλο καλοκαίρι θα δέχεται τουρίστες σαν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Aλλά εμείς οι ξένοι θα την θυμόμαστε σαν τον πληγωμένο άγγελο που καθότανε κάτω από τον ήλιο στην εκκλησια της Παναγιας της Γοργόνας».

 

Ένα απόσπασμα από ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, η Έλενα Ακρίτα στον «Δημήτρα της Λέσβου» που αγνοείται από τις 6 Απριλίου και είναι νεκρή.

Συγκεκριμένα η γνωστή δημοσιογράφος γράφει στην ανάρτησή της τα εξής:

«Ναὶ ἀγαπημένη μου,

ἐμεῖς γι᾿ αὐτὰ τὰ λίγα κι ἁπλὰ πράγματα πολεμᾶμε

Γιὰ νά ῾χουμε ἕναν ἔρωτα ποὺ νὰ μὴ μᾶς τὸν λερώνουν

ἕνα τραγούδι ποὺ νὰ μποροῦμε νὰ τραγουδᾶμε

Ὅμως αὐτοὶ σπᾶνε τὶς πόρτες μας

πατᾶνε πάνω στὸν ἔρωτά μας.

Πρὶν ποῦμε τὸ τραγούδι μας

μᾶς σκοτώνουν.

Μᾶς φοβοῦνται καὶ μᾶς σκοτώνουν.

μᾶς φοβοῦνται, ἀγάπη μου

καὶ ὅταν μᾶς σκοτώνουν,

νεκροὺς μᾶς φοβοῦνται πιὸ πολύ.»

Τάσος Λειβαδίτης, αποσπάσματα

 

Την ίδια ώρα η Νατάσα Μποφίλιου, η οποία συχνά τοποθετείται στα social media για θέματα της επικαιρότητας, δημοσίευσε ένα κείμενο για τη Δήμητρα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η τραγουδίστρια μίλησε έξω από τα δόντια, γράφοντας:

«Τους ευαίσθητους, τους τρυφερούς, τους διαφορετικούς ανθρώπους αυτή η σάπια ως το κόκκαλο κοινωνία, τους τιμωρεί.Τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς, περίγελο, στην καλύτερη περίπτωση ως αόρατους.

Είναι δυνατόν να μην παλεύεις κάθε μέρα να την αλλάξεις; Είναι δυνατόν να την συντηρείς; Να μην αγωνίζεσαι για να την ξαναφτιάξεις από την αρχή; Στο όνομα της Δήμητρας και της κάθε Δήμητρας. Υποσχέσου να μην σταματήσεις να το προσπαθείς ποτέ».

 

Μεταξύ άλλων, και η Μίνα Αρναούτη, η οποία ζει τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο, ανέβασε μία φωτογραφία του «Δήμητρα της Λέσβου» από την τελευταία φορά που εμφανίστηκε μπροστά της.

«Οι άνθρωποι είναι τέρατα… Η τελευταία φορά που είδα τη Δήμητρα να κάνει την βόλτα της στο ηλιοβασίλεμα, στη Σκάλα Συκαμίας, ντυμένη στα λευκά. Καλό ταξίδι ψυχούλα..» έγραψε χαρακτηριστικά η Μίνα Αρναούτη.

 

«Δεν της άξιζε τέτοιο τέλος», δεν πείραξε ποτέ κανέναν

Με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί για τη τύχη της Δημήτρη, από τότε που κινητοποιήθηκε η υπηρεσία Silver Alert, να είναι συγκεχυμένες και να μην έχει υπάρξει τίποτα χειροπιαστό, πολλοί φίλοι που την αγαπούσαν για το ελεύθερο πνεύμα της, τις ιδέες της, την κοσμοθεωρία της και το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της, -ανεξαρτήτως αν της είχαν σφίξει το χέρι- ήδη εκφράζουν τη θλίψη τους για την θλιβερή αυτή είδηση με μηνύματα στα social media.

 

Δες το ντομκιμαντέρ για την ζωή του

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»