«Όταν δεν πάει καλά, χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. 2 φορές έχω πάει νοσοκομείο»

 

 

Ο Λάκης Λαζόπουλος επέλεξε για πολλά χρόνια να μην μιλάει για την προσωπική του ζωή και τα γεγονότα εκείνα της ζωής του που τον στιγμάτισαν. Προτίμησε να τα αποκαλύψει μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου... Oι επιστολές της γυναίκας του, που βρήκε μετά τον θάνατό της

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Ο ίδιος με διάθεση εξομολόγησης και αποκαλύψεων, αναφέρεται σε διάφορα αποσπάσματα του βιβλίου του αυτού, θυμάται τις δύσκολες μέρες που έζησε στο πλευρό της συζύγου του όταν ήταν άρρωστη και αποκαλύπτει πώς ο ίδιος αντιδρά στα δύσκολα. 

Διαβάστε τι ακριβώς είπε παρακάτω στο «DownTown» 

Το βιβλίο ξεκινάει με την ήμερα που σας ανακοινώνει ότι διακόπτεται η συνεργασία σας και ταυτόχρονα παίρνει τηλέφωνο η γυναίκα σας να σας πει ότι έχει καρκίνο. Πόσα κομβικά χτυπήματα μπορεί να θιαχειριστεί κάποιος ταυτόχρονα;

Από παιδί έχω μάθει να χειρίζομαι πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είχα μάθει τα δωμάτια να μην επικοινωνούν, ήταν χωριστά. Μεγαλώνοντας, με τα χρόνια έγινε ενιαίος ο χώρος και άρχισα να επηρεάζομαι. Μπορούσα να σηκώ­σω μεγάλο ψυχικό φορτίο, ανάλογο της φήμης μου. Αυτό έλεγα μέσα μου. Όμως δεν παραπονιέμαι, δεν ζητάω να με λυπηθεί κανείς.

Εσείς είστε ένας άνθρωπος λουσμένος στο φως, εκείνη προτιμούσε τη σκιά. Πόσο αντίθετοι χαρακτήρες ήσασταν;

Πολύ. Δεν το ήθελε ποτέ αυτό, ήθελε εμένα. Δεν με άφησε ούτε κι ενώ την άφησα - δεν μπορούσα να απομακρυνθώ. Ήμασταν σαν δύο ζώα και γυρνάγαμε στο ίδιο σημείο σαν να μας είχε οριοθετηθεί ένα γήπεδο για να παίζουμε.

Σας βοηθούσε αυτό; Το ότι είχε επιλέξει αυτή τη στάση ζωής;

Στη διαδρομή με βόλεψε κιόλας. Στην αρχή αντέδρασα πολύ έντονα. Είναι πολύ δύσκολο να ζεις σε μια σκιά, αλλά ήταν ο χαρακτήρας της. Δεν ήταν εκεί η δική μου σκιά, δεν χρησιμοποιούσε το όνομά μου, αλλά το δικό της -Παπαδο­πούλου-, και ως δικηγόρος. Μόνο στο νοσοκομείο δήλωνε το όνομά μου. Είναι η απόφαση ενός ανθρώπου που βλέπει ότι ο άλλος έχει την έφεση να χαθεί. Σαν το αμάξι που πρέπει να έχει ένα φρένο. Το φρένο ήταν εκείνη. Δεν ήταν όλοι για να καούμε στο τζάκι. Ξέρεις, στις αρχές, όταν δεν υπάρχουν οι άλλοι γύρω γύρω να σου τρώνε τα σωθικά, είναι αλλιώς. Τα πρώτα χρόνια από φοιτητές στη Νομική, την πρώτη δεκαετία πριν από την τηλεόραση, ήταν ωραία. Μετά που ξεκίνησα την τηλεόραση έφευγα από το πρωί και χανόμουν μετά, ήταν σαν να είμαι σε πόλεμο.

Θα ήταν αλλιώς η ζωή σας χωρίς την Τασούλα;

Πολύ αλλιώς - πραγματικά την αγάπησα. Δεν μπορώ, όμως, να πω ότι μου λείπει. Θα προτιμούσα να είχα έναν άνθρωπο που να παλεύω να τον βοηθήσω; Έφυγε την κατάλληλη στιγ­μή. Η Τασούλα μου κρατούσε το μέτρο και δεν με άφηνε να παρασυρθώ τελείως. Κι επειδή κι εκείνη ήταν ταπεινό άτομο και δεν ζήτησε ποτέ τίποτα, έκανε τη ζωή μας να έχει μια απλότητα και ένα απόλυτο μέτρο, το οποίο έμαθε και στην κόρη μας. Χωρίς την Τασούλα θα μπορούσα να το χάσω.

Στο βιβλίο αναφέρετε ότι δεν πήρατε ποτέ διαζύγιο και ότι υπήρχε πολλή απιστία.

Νομίζω πως είναι λάθος η λέξη «απιστία» έτσι κι αλλιώς. Από την ώρα που τελειώνει ο έρωτας, όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί να παραμείνει όμως ανοιχτός και ο γάμος γιατί ξεκινάει η διαδικασία της αγάπης. Είναι σαν να μαθαίνεις ότι έχεις ζάχαρο και δεν πρέπει να τρως γλυκά. Δεν σταματάς όμως και να ζεις. Τρως κάτι άλλο.

Διάβασα ακόμα ότι ερωτευθήκατε ένα άλλο πρόσωπο. Και στην προσπάθειά σας να μη φύγετε από την Τασού­λα σκοτώσατε αυτόν τον έρωτα. Μαζί με αυτόν όμως σκοτώσατε και τον έρωτα για την Τασούλα.

Έτσι είναι. Όταν ζεις κάτι πολύ ωραίο και είσαι αναγκασμένος να το σκοτώσεις, δεν θες να ζήσεις και το άλλο.

Στη μεγάλη πίεση της δουλειάς λέτε στο κείμενο ότι χτυ­πούσατε το κεφάλι σας στον τοίχο. Κυριολεκτικά;

Ναι, το συνηθίζω τα τελευταία χρόνια. Δύο φορές έχω πάει και στο νοσοκομείο γι' αυτό. Όταν κάτι δεν πάει καλά χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο, δεν θέλω να μιλήσω ή να βρίσω ή να ξεσπάσω. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου και γι' αυτό ο αδελφός μου έβαλε ένα φελιζόλ στο στούντιο. Έχω πρόβλημα με τους χρόνους αλλά τους πάλεψα πάρα πολύ. Το να κάνεις εκπο­μπή στην ώρα σου, live, θέλει τερατώδη προετοιμασία και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι δουλειά έχει με τον τρόπο που το κάνω εγώ.

Σε αυτή τη διαδικασία νιώσατε ότι χάσατε κομμάτια του εαυτού σας;

Όταν είσαι ζορισμένος και προσπαθείς να παράγεις γέλιο, δέχεσαι επίθεση και δεν πρέπει να μιλήσεις, είναι δύσκολο. Παρακολουθώ τον εαυτό μου σε κάτι πλάνα της εκπομπής που ξέρω τι έχω περάσει και λέω «α, εκεί με είχαν πάρει τηλέ­φωνο και μου είχαν πει αυτό» - εγώ στο παρά ένα μιλούσα στο τηλέφωνο, μια τρέλα. Στα μάτια μου υπάρχει όλη η ασθένεια της Τασούλας. Δεν μπορούσα να ξεφύγω. Η φάτσα μου έμενε πίσω στο πρόβλημα. Γιατί αν μένεις πίσω στο πρό­βλημα το κοινό καταλαβαίνει. Εγώ ως καλλιτέχνης ό,τι έχω μέσα μου το διαχέω. Αν δεν είμαι καλά, όπως και να κάνω το αστείο ωραίο θα είναι, αλλά θα καταλάβεις ότι κάτι έχω.

Κάποια στιγμή υπήρξε η μεταστροφή της κοινής γνώμης στο πρόσωπο σας. Πώς το αντιμετωπίσατε;

Ήταν δύσκολο, όχι μόνο με αυτά που γράφονται, αλλά και με αυτά που βιώνει κάποιος βάσει αυτών που γράφονται και κυρίως βάσει των κινήσεων που γίνονται για να σε στριμώξουν και δεν πρέπει να μιλήσεις. Γι' αυτά δεν είναι η ώρα να μιλήσω ακόμα.

Μέσα στο βιβλίο λέτε πως για τους άλλους «έφταιγα για όλα εγώ», «σκότωναν την εικόνα μου λίγο λίγο», «είμαι καταζητούμενος στη χώρα μου».

Φυσικά και νιώθω καταζητούμενος στη χώρα μου. Το «κα­ταζητούμενος» έχει την αστεία ερμηνεία ότι σε αναζητούν πολλοί. Έχει και μια άλλη έννοια, ότι ζούμε σε μια εποχή που όλα γίνονται από κάτω, μυστικά, να μην ακούγεται τίποτα - υπάρχει ένας «μη θόρυβος». Μπορώ λοιπόν να ξεχωρίσω αν είμαι καταζητούμενος, με τον τρόπο που έχουν επιλέξει να μου δείξουν ότι είμαι καταζητούμενος.

 

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος για την κυκλοφορία του νέο του βιβλίου με τίτλο «Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και είναι σαν ένα γράμμα αφιερωμένο στη σύζυγό του, Τασούλα, που έφυγε νικημένη από τον καρκίνο.

Ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε με συγκίνηση για τις επιστολές της που βρήκε και διάβασε μετά τον θάνατό της, αλλά και για την άγνωστη στήριξη στον αδελφό του Ανδρέα Μικρούτσικου, Θάνο Μικρούτσικο.

Η άγνωστη επιθυμία της Τασούλας

«Ο θάνατος της συζύγου μου ήταν η αφορμή για να γράψω το βιβλίο και η ανάγκη μου να γνωρίσω τον άνθρωπο της ζωής μου στους άλλους ανθρώπους. Να μπορώ μέσα από αυτό να εξηγήσω πώς σκεφτόμουν, πώς δρούσα και ποια τα αισθήματα ενός ανθρώπου που ζει μια περίοδο φωτεινή για τους άλλους και κλείνει η πόρτα και βρίσκεσαι…», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ο τίτλος του βιβλίου προέκυψε αφότου πήρε μια επιστολή και ενημερώθηκε πως η Τασούλα του, είχε ως επιθυμία να πάνε τα φορέματά τις στις φυλακισμένες γυναίκες του Κορυδαλλού.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε στη συνέχεια και για την απόφασή του να αναφερθεί μέσα στο βιβλίο του στο τεστ DNA που είχε κάνει: «Λέω μέσα στο βιβλίο μου, ότι υπήρχε ένα ντουλάπι του πατέρα μου με πράγματά του και μέσα από αυτά τον ανακάλυψα. Στη ζωή μου ήρθε και αυτό το δεύτερο σοκ που είδα τα γράμματα που είχε αφήσει και μετά από αυτό, είπα ότι “κάτι έπρεπε να βγάλεις μπρος τα έξω” και επειδή είχα μια έντονη στιγμή μαζί της, ένιωθα ότι απαντούσα σε εκείνη. Όλο το βιβλίο είναι ένα γράμμα σε ένα άνθρωπο που έχει φύγει και που του λέω και αυτά που εγώ δεν πρόλαβα να του πω».

Οι επιστολές που διάβασε μετά τον θάνατό της

Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο με τη μάχη της γυναίκας του με τον καρκίνο ανέφερε: «Το βιβλίο λέει τα πράγματα με το όνομά τους, μέσα από τη δική μου ματιά, όμως. Οι γιατροί πάλεψαν δίπλα στην Τασούλα. Έχω χάσει τρεις ανθρώπους, συγγενείς μου από λάθη. Όταν σου τυχαίνει ένα άσχημο πράγμα, δεν χρειάζεται να έρθουν όλα τα σαρκοβόρα πάνω να φάνε».

Και έπειτα αποκάλυψε πως βρήκε τις επιστολές της γυναίκας του, που τον οδήγησαν στο να γράψει και το βιβλίο του: «Τις επιστολές που μου έγραφε η γυναίκα μου, τις βρήκα μετά τον θάνατό της. Έμεινα κλεισμένος στο γραφείο μου για 18 μέρες. Διάβαζα και έκλαιγα», αποκάλυψε.

Η στήριξη στον Θάνο Μικρούτσικο

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και μίλησε με συγκίνηση για τη στήριξη και τη βοήθεια του Λάκη Λαζόπουλου στον αδελφό του, Θάνο Μικρούτσικο.

«Ο Λάκης βοήθησε πολύ τον Θάνο. Ήταν καλοί συνεργάτες όταν ο Θάνος ήταν καλά. Όταν αρρώστησε όμως, με την εμπειρία του ο Λάκης τον πήγε στους καλύτερους γιατρούς στην Ευρώπη και ήταν μέρος του εφαλτηρίου στο οποίο πάτησε ο Θάνος για να είναι δυναμικός μέχρι τέλος, με όλη τη συμπαράσταση του Λάκη σε ιατρικό και ανθρώπινο επίπεδο. Η αρρώστια, όμως, ήταν αμείλικτη και παρόλο που οδηγήθηκε στις αυθεντίες της Ευρώπης, δυστυχώς η αρρώστια ήταν τέτοια και χάσαμε και τον Θάνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Η αρρώστια είναι αμείλικτη», είπε με συγκίνηση ο Λάκης Λαζόπουλος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Δανάη Μπάρκα: «Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο…Τραγικό!»
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια
Η Βασιλική Τρουφάκου αποκάλυψε το φύλο του μωρού που περιμένει στο baby shower party