«Αγαπώ το σώμα μου, τις ραγάδες μου, την κυτταρίτιδά μου! Είμαι γυναίκα!»

 

 

Οι αποστομωτικές απαντήσεις Φουρέιρα, Μελέτη, Σολωμού, Συνατσάκη, Δούκα, του Παύλου του #MasterChefGR, του Θωμά Ζάρμπα, της  «Dove» & της «Veet» για το βίντεο της Λατινοπούλου - Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, μετά τις προκλητικές δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου, πολιτευτή της ΝΔ. Άφωνη η Φαίη Σκορδά με την Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Πιστεύεις ότι έτσι θα κάνεις καριέρα;» Οι απαντήσεις της

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Όλα ξεκίνησαν, όταν η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μέσα από ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ξέσπασε κατά της μόδας, που θέλει τις γυναίκες να δημοσιεύουν φωτογραφίες, δείχνοντας τις ραγάδες, την κυτταρίτιδα, της πανάδες και τα αξύριστα πόδια τους. Ακόμα, υποστήριξε ότι είναι λάθος οι γυναίκες να φορούν φαρδιά ρούχα, καθώς όλα αυτά είναι αποκρουστικά.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ ότι υπάρχει μια τάση στα social media την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο ασχολίαστη διότι καταστρέφεται η κοινωνία μας, η κοσμοθεωρία μας και γενικότερα όσα έχουμε μάθει. Πρόκειται για τις περιβόητες φωτογραφίες γυναικών οι οποίες αναδεικνύουν τα τριχωτά σημεία του σώματός τους. Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν. Τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους.

Και αναρωτιέμαι στους άντρες προφανώς μπορεί να μην αρέσουν αλλά και να αρέσουν ας αφήσουμε λίγο έξω το θέμα των ανδρών. Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα. Αισθάνομαι ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιου είδους φωτογραφίες. Που είμαι γυναίκα. Δε μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι, εγώ γιατί να το βλέπω;

Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο και πολύ ωραίο και πάρα πολύ φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι άσχημο. Και βλέπουμε από την άλλη τους άντρες ολοένα και περισσότερο να γέρνουν προς τη γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού, βάφονται, φοράνε ολοένα και περισσότερα γυναικεία ρούχα και γενικότερα κάνουν πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν οι γυναίκες. Από την άλλη, οι γυναίκες γέρνουν προς τους άντρες. Μένουν αξύριστες.

Προβάλλουν το ότι είναι αξύριστες. Ντύνονται με oversized ρούχα και πολλές φορές ανδρικά ρούχα και όλο αυτό θέλουν να δείξουν ότι είναι φυσιολογικό. Δεν είναι. Και δεν είναι όχι μόνο φυσιολογικό, είναι αποκρουστικό και για τις γυναίκες και για τους άντρες.

Ε λοιπόν, μια νοσηρή μειοψηφία δε θα καταφέρει να αλλάξει στην πλειοψηφία τα πρότυπα ομορφιάς ούτε το φυσιολογικό που έχουμε μάθει εώς τώρα όλοι μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε και αυτοί οι άνθρωποι που μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να ξανασκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη διότι σε καμία περίπτωση αυτό που αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη είναι εποχή των σπηλαίων γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μια γυναίκα δεν περιποιούνταν τον εαυτό της»

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά από αυτή την ανάρτηση έχει ξεσπάσει κύμα αντιδράσεων κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου στα social media.

 

Η έμμεση απάντηση της Ελένης Φουρέιρα στην Αφροδίτη Λατινοπούλου

Τόσο οι χρήστες του διαδικτύου όσο και πρόσωπα του χώρου της showbiz τοποθετήθηκαν δημόσια κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου και των απόψεών της, τονίζοντας ότι η κάθε γυναίκα πρέπει να αγαπάει το σώμα της με τις ατέλειές του. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελένη Φουρέιρα αποφάσισε να πάρει θέση και να υποστηρίξει το δικαίωμα όλων των γυναικών να κάνουν ό,τι θέλουν με τη ζωή και το σώμα τους.

Η γνωστή τραγουδίστρια, που αυτή την περίοδο «σαρώνει» με το νέο hit «Μπορεί» στο οποίο συνεργάζεται με το Mad Clip, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια αρετουσάριστη φωτογραφία της με μαγιό και έγραψε: «Αγαπώ το σώμα μου! Αγαπώ τις ραγάδες μου. Αγαπώ την κυτταρίτιδά μου. Είμαι γυναίκα!»

Τι είπε η Μαίρη Συνατσάκη για το βίντεο της Λατινοπούλου

Η Μαίρη Συνατσάκη έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εμφάνισης και σεβασμού της διαφορετικότητας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή τη φορά όμως, η γνώμη της είναι πως δεν θα πρέπει να αναπαράγεται ένα βίντεο σαν αυτό της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

«Μου το έχετε στείλει άπειροι το βίντεο της κυρίας που γίνεται έξαλλη με τις τρίχες άλλων γυναικών. Δεν το ποστάρω και δεν βάζω το λινκ, γιατί εγώ προσωπικά δεν θέλω να αναπαράγω τέτοιου είδους σκοταδιστικές απόψεις. Πιστεύω ότι ήθελε να γίνει viral. Πιστεύω ότι τα εννοεί, αλλά θεωρώ πως ήθελε έξτρα προσοχή. Προτείνω να μην της τη χαρίσουμε» γράφει σε ένα από τα insta story που ανήρτησε για το θέμα.

«Αυτό το βίντεο είναι το απόλυτο παράδειγμα τού πώς μοιάζει ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός. Και ξέρετε κάτι; Δεν έχει νόημα να βγούμε όλοι και να την κράξουμε. Τη συμπονώ. Μεγάλωσε όπως όλοι μας σε μια κοινωνία εξαιρετικά προβληματική στο πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με βάση το φύλο τους. Αυτό έμαθε. Αυτό αναπαράγει», συνεχίζει.

Η Μαίρη Συνατσάκη συνεχίζει λέγοντας: «Αν δεν της κάνουμε το χατήρι του virality μπορεί να είναι καλύτερα. Δεν ξέρω. Είναι οι πρώτες μου σκέψεις. Όσο λιγότερο φως δίνουμε στις σκοτεινές απόψεις, τόσο πιο πολύ θα χάνονται στις σκιές τους. Μέχρι κάποτε να εκλείψουν».

 

 

Η οργισμένη ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη

Η παρουσιάστρια ανέβασε δύο φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει χωρίς μακιγιάζ και δείχνει τις ατέλειες που έχει το πρόσωπό της.

Συγκεκριμένα, η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε στο Instagramτα εξής: «Λατινοπούλου, άκου κάτι… Οι πανάδες που αποκαλείς “αντιαισθητικές” λέγονται επιστημονικά μελάγχρωση και έχουν παθολογικά αίτια, συχνά νόσου, ή τις αποκτά μια γυναίκα δώρο από την εγκυμοσύνη. Βγαίνουν παντού. Εμένα βγήκαν στο κούτελο και στο άνω χείλος. Κοινώς όταν με δει ο ήλιος, ναι έχω μουστάκι. Αλλά μάντεψε. Εμένα δεν με ενοχλούν τελικά, ούτε τον άντρα μου…»

«Κάτι τύπισσες σαν εσένα ενοχλούν. Δεν άκουσα τι λες στο βίντεο σου. Σταμάτησα όταν άκουσα να λες πώς φωτογραφίζουμε κάποιες γυναίκες “ό,τι αντιαισθητικό έχουμε πάνω μας”. Πάρε λοιπόν τις αντιαισθητικές πανάδες μου. Ορόσημο από τη γέννηση της κόρης μου». 

 

 

Η Μαρία Σολωμού αποφάσισε να δημοσιεύσει μια σειρά από αρετουσάριστες φωτογραφίες μιλώντας ανοιχτά για τις ατέλειές της.

«Μέσα σ όλη αυτήν την ινσταγκραμική φρενίτιδα και την αγωνία του ιδανικού ρετούς ένιωσα την ανάγκη να ανεβάσω κάποιες πραγματικές φωτογραφίες ,όχι για να το παίξω έξυπνη – έχουμε πολλούς τέτοιους έτσι κι αλλιώς-αλλά για την απομυθοποίηση του πράγματος ….. βαριέμαι αυτήν την κρυφή ενοχή της ατέλειας !

 Έχω ραγάδες απ τα 13 μου ,κυτταρίτιδα απ τα 18 και έσχατως απέκτησα και επιδερμική χαλάρωση….. και ας κάνω 5 φορές την βδομάδα γυμναστική και ας κάνω διατροφές και αποτοξινώσεις και ας έχω δοκιμάσει από λεμφικά μασάζ ,μέχρι scrubs , dry brush και κρέμες …..και ας μην έχω το δικαίωμα να παραπονεθώ για τίποτα απ όλα αυτά γιατί η απάντηση «εσύ μη μιλάς» είναι ομόφωνη …..

Καλοκαιράκι προ των πυλών ,θα φορεθούν τα καινούρια μαγιουδάκια, θα γίνουμε σοκολατί, θα ποζάρουμε με σκέρτσο για να έρθει στο τέλος το απαραίτητο ρετούς να τελειοποιήσει το ποστ μας!!! . Δεν αποτελώ εξαίρεση, …….η ανακάλυψη της κατάλληλης σκιάς και ώρας για το κλικ της επιτυχίας είναι πλέον ειδικότης μου!!! Να σας πω όμως και κάτι…;;;

 Ας μην κοροϊδευόμαστε κανείς δεν είναι όπως στις φωτογραφίες, ΚΑΝΕΙΣ!!! Δεν υπάρχει τέλειο…αυτό που υπάρχει είναι ο φοβερός @nikzik ,ο κατάλληλος φωτισμός και η σωστή γωνία ,χωρίς make up ,χωρίς ρετούς …τόσο απλά

Γιατί ένα ωραίο σώμα μπορεί να έχει ατέλειες ,και να σας πω και κάτι; Δεν πειράζει!!…. καθόλου δεν πειράζει….» έγραψε στη λεζάντα των φωτογραφιών της η Μαρία Σολωμού. 

 

Έμμεση ήταν και η τοποθέτηση της Ζέτας Δούκα στο θέμα.

Η ηθοποιός αναδημοσίευσε μια ανάρτηση, όπου έγραφε: «Ας μη δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που δεν έχουν κάτι να πουν. Ας μην ασχολούμαστε με τρίχες».

Κατά διαβολική σύμπτωση, λίγη ώρα νωρίτερα και πριν πάρει τις διαστάσεις που έλαβε η δημοσίευση της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η Ζέτα Δούκα είχε κάνει μια ανάρτηση για το θέμα της εμφάνισης και του γυναικείου σώματος. «Αυτό είναι το σώμα μου. Ένα σώμα που έχει παχύνει, αδυνατίσει, βασανιστεί, αρρωστήσει από ανορεξία, γεννήσει τη Θάλεια, έχει χειρουργηθεί, μπαίνει σε κλιμακτήριο, αλλάζει, προσπαθεί να διατηρείται υγιές και δυνατό», έγραψε μεταξύ άλλων.

 

 

Το σατιρικό βίντεο του Ζάρμπα για τη Λατινοπούλου

Ανάμεσα στις χιλιάδες αντιδράσεις στα social media ξεχώρισε και ένα σαρκαστικό, σατιρικό βίντεο του Θωμά Ζάρμπα, ενός κωμικού Stand Up, ο οποίος στηλιτεύει χωρίς να γίνεται προσβλητικός τα όσα διατύπωσε η Λατινοπούλου στην επίμαχη ανάρτηση.

 

Ο Παύλος του Master Chef απάντησε μέσω ενός βίντεο:

 

 

Η Άννα Μαρία Βέλλη, αντιδρώντας στις δηλώσεις της, δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram μια φωτογραφία με την αξύριστη μασχάλη της, σημειώνοντας: «Δική μου τοποθέτηση σε μεσαιωνική τοποθέτηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Κάτι βρωμάει και δεν είναι η μασχάλη μου». 

 Hχηρή απάντηση στην πολιτεύτρια της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου η οποία χαρακτήρισε «αποκρουστικές» τις γυναίκες με τρίχες, ραγάδες και κυτταρίτιδα δίνει και η «Dove».

«Στο δικό σου σώμα και τη δική σου ομορφιά δεν υπάρχουν “πρέπει” και επιταγές. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ» αναφέρει η γνωστή εταιρεία προϊόντων προσωπικής φροντίδας και προσθέτει:

«Με τρίχες, χωρίς τρίχες, με ερεθισμούς, με σημάδια. Με κυτταρίτιδα, με ραγάδες, με περισσότερα ή με λιγότερα κιλά.

Γυμνασμένη, αγύμναστη. Δεν έχει σημασία. Δικό σου σώμα, δική σου επιλογή».

 

Και η «Veet»:

 

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό» και μίλησε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα για το περιβόητο βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. Η 30χρονης πολιτευτής της ΝΔ εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να υποστηρίξει όσα ανέφερε, με τις απαντήσεις της να μην καλύπτουν τους παρουσιαστές και τους τόνους να ανεβαίνουν. 

Αρχικά, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανέφερε γιατί αποφάσισε να δημοσιεύσει το εν λόγω βίντεο: «Όλο αυτό ξεκίνησε από την κόρη της Καμάλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι βλέπουμε να προβάλλονται αυτές οι εικόνες… Θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής. Αν έλεγα αυτή τη στιγμή ότι έχω μετανιώσει γι’ αυτό το βίντεο δεν θα ήταν αλήθεια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, αν το γυρνούσα ξανά, θα ήμουν πιο επεξηγηματική γιατί έχουν παρερμηνευθεί τα λόγια μου. Αυτό που με ενοχλεί ότι εστιάζουμε σε τέτοιες εικόνες από τις γυναίκες, ενώ οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες σε αυτή τη ζωή και αυτό είναι που θα πρέπει να προβάλλουμε. 

Είμαστε σε μια δημοκρατία και ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψή μου, ότι δεν μου αρέσει μία τέτοια εικόνα από την γυναίκα. Η κάθε γυναίκα δίνει μία προσωπική μάχη και αυτό θα πρέπει να αναδεικνύουμε μέσα από τα social media. Είπα ότι δεν είναι ωραίο να προβάλλουμε αυτό το πρότυπο, γιατί υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουν οι γυναίκες. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Αυτό με ενοχλεί εμένα. Το ότι μια γυναίκα το μόνο που θέλει να δείξει είναι η τριχωτή μασχάλη ή κάποια ατέλεια στο σώμα της θεωρώ ότι είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται σε μια φωτογραφία η κοιλία κι άλλο να ζουμάρεται και να φαίνεται μόνο η κοιλιά».

Τότε, η Φαίη Σκορδά τη διέκοψε και εκνευρισμένη είπε: «Σε παρακαλώ, δηλαδή πραγματικά… Σου είπε κάποιος να λες αυτά τα πράγματα, γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα κάνεις καριέρα; Σου είπε κάποιος ότι με το να λες αυτά τα πράγματα θα γίνεις γνωστή; Τα πιστεύεις στα αλήθεια αυτά που λες;»

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου επέμεινε στην άποψή της, ενώ αποκάλυψε ότι δέχτηκε απειλές ακόμα και για τη ζωή της: «Δεν τα λέω σε καμία περίπτωση αυτά για την καριέρα μου. Έχω ανεβάσει πάρα πολλά βίντεο. Το ότι μια γυναίκα έχει να δείξει περισσότερα από μια μασχάλη το πιστεύω. Μία εικόνα που βλέπω στο Instagram επηρεάζει τις νέες γενιές και αποπροσανατολίζει από τις ουσιαστικές μάχες και τους ουσιαστικούς αγώνες που δίνει μια γυναίκα.

Δεν επέβαλα κάτι, απλά είπα την προσωπική μου άποψη. Εκφράστηκα ελέυθερα. Από την άλλη δέχθηκα bullying και απειλές για τη ζωή μου. Και εγώ και η οικογένειά μου. Εγώ σε αυτό το βίντεο δεν εκφράστηκα χυδαία. Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κανέναν. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν σωστά αυτά που είπα και θεωρούν ότι έθιξα τις ατέλειες στο σώμα τους, είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Αλλά δεν ήταν αυτό το νόημα του βίντεο, γιατί και εγώ έχω ραγάδες και κυτταρίτιδα. Καταλαβαίνω ότι με το βίντεό μου προκάλεσα ένα σοκ. Το έκανα γιατί σε κάποια θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Είπα "όχι μωρέ, γιατί;" στην πρόταση γάμου που μου έκανε η σύντροφός μου»
Στάθης Σχίζα: «Είμαι έτοιμος για μια νέα σχέση. Έβαλα οριστική τελεία στην προηγουμένη»
Ορφέας Παπαδόπουλος: «Έφτασα σε ένα χείλος, δεν ήθελα να χαρίσω την ψυχική μου ηρεμία & γαλήνη σε κανέναν
Άλκηστις Ζιρώ – Γιώργος Λέντζας: Ποζάρουν μαζί στην πρώτη τους κοινή φωτογραφία
Χρύσα Ρώπα: «Δεν υπήρξα ποτέ ευτυχισμένη στη ζωή μου»
Δημήτρης Καμπόλης: «To σπίτι μας πήρε φωτιά, έχασα την μάνα μου από τις αναθυμιάσεις»
Η εντυπωσιακή μεταμφίεση της Πάολας με την κόρη της στο καρναβάλι της Χαλκιδικής
Ο ημίγυμνος απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε υπαίθριο τζακούζι, με θέα το δάσος
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ακούω αυτά τα πράγματα με την 12χρονη θέλω να πάω να “σπάσω” το δικαστήριο»
Άνδρη Θεοδότου: «Στην οικογένεια δεν μιλάμε για τo '74. Είναι σαν να προσπαθούν να ξεχάσουν το τι έζησαν»