Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του Bill Cosby - Αρνείται θεραπεία

 

Επιμένει στην αθωότητά του ο 83χρονος ηθοποιός, που έχει εκτίσει ήδη 3 χρόνια από τη 10ετή κάθειρξη που του επιβλήθηκε για σεξουαλική επίθεση - Αρνείται ακόμα τη θεραπεία για «σεξουαλικά αρπακτικά»!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Η επιτροπή αποφυλάκισης της Πενσιλβάνια απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους που υπέβαλε ο Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 10 ετών για σεξουαλική επίθεση, επισημαίνοντας την άρνησή του να συμμετάσχει σε πρόγραμμα θεραπείας για δράστες βίαιων σεξουαλικών αδικημάτων.

Η Λόρα Τρίστερ, εκπρόσωπος του πολιτειακού συμβουλίου αποφυλάκισης, επιβεβαίωσε την απόφαση η οποία ελήφθη στις 11 Μαΐου και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό εχθές, Πέμπτη, από την Νικόλ Γ. Έγκαν, συγγραφέα του βιβλίου «Chasing Cosby», στη σελίδα της στο Facebook.

Ο εκπρόσωπος του 83χρονου κωμικού Άντριου Γουάιατ δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν κάτι το αναμενόμενο για τον πελάτη του: «Το ξέραμε ότι θα απέρριπταν το αίτημά του. Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι αν δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα, θα λάμβανε αρνητική απάντηση. Από την πρώτη στιγμή επιμένει στην αθωότητά του».

Ο Κόσμπι είχε το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για υπό όρους αποφυλάκιση στις 25 Σεπτεμβρίου, καθώς συμπληρώνεται το ελάχιστο όριο της ποινής κάθειρξης 3-10 ετών που του επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο ηλικιωμένος κωμικός, που ήταν παλαιότερα γνωστός με το παρατσούκλι «ο μπαμπάς της Αμερικής», βρέθηκε ένοχος πριν από τρία χρόνια για τον βιασμό της Άντρια Κόνσταντ, πρώην φίλης του στο «Temple University», το 2004. Έκτοτε εκτίει την ποινή του σε φυλακή που βρίσκεται σε προάστιο της Φιλαδέλφειας.

Η Τρίστερ επισήμανε ότι η επιτροπή δεν θα εξετάσει ξανά αίτημα αποφυλάκισης του Κόσμπι εάν δεν ολοκληρώσει προηγουμένως το πρόγραμμα θεραπείας για σεξουαλικά αρπακτικά, ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί στους ακριβείς λόγους απόρριψης του αιτήματος και στη διαγωγή του Κόσμπι στη φυλακή, σημειώνοντας ότι είναι πληροφορίες που δεν αφορούν το ευρύ κοινό. Ένα άλλο εμπόδιο που στέκεται στο δρόμο του ηθοποιού προς την ελευθερία, σύμφωνα με την «Guardian», είναι μια αρνητική εισήγηση από την πολιτειακή σωφρονιστική υπηρεσία. Όπως εξήγησε η Τρίστερ, στον 83χρονο έχει δοθεί η συμβουλή να καταρτίσει ένα «σχέδιο αποφυλάκισης υπό όρους» που θα του επιτρέψει να βγει από τη φυλακή πριν από τη συμπλήρωση 10 ετών, δηλ. του ανώτατου ορίου της ποινής του.

Ο Κόσμπι εμφανίστηκε ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου του Πενσιλβάνια τον περασμένο Δεκέμβρη αναφορικά με την άσκηση έφεσης για την υπόθεσή του. Η απόφαση του δικαστηρίου εκκρεμεί.

Ο Γουάιατ πάντως δήλωσε ότι η ψυχολογία του πελάτη του μέσα στη φυλακή είναι αρκετά καλή. «Διατηρεί τις ελπίδες του και την ψυχραιμία του», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Ο πατέρας του 19χρονου θύματος τοποθετήθηκε για την επιστοφή του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Έκανε ό,τι έκανε»
Δημήτρης Κόκοτας: «Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η προσπάθεια για αποσωλήνωση του»
H Φαίη Σκορδά αποκάλυψε όλη την δήλωσή του Δημήτρη Παπανώτα χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του
Οι αντιδράσεις για διαγραφή Παπανώτα: «Έγινε το αυτονόητο. Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά & ρατσιστικά σχόλια»
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πόσους followers έχασε μετά την ανακοίνωση ότι είναι υποψήφια με τη ΝΔ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Τα αρνητικά σχόλια για τις φωτογραφίες της Χριστίνα Μπόμπα χωρίς ρούχα και η αποστομωτική απάντησή της
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»