Η πρώτη συνέντευξη της Έλενας Ράπτη μετά τον χωρισμό από τον Κίμωνα Μπάλλα

 

 

Λίγες ημέρες από την αποκάλυψη ότι η Έλενα Ράπτη και ο Κίμωνας Μπάλλας αποφάσισαν να χωρίσουν αθόρυβα, όπως ακριβώς παντρεύτηκαν, η βουλευτής δίνει την πρώτη της συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» και τη Νάντια Αδαμοπούλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Κυρία Ράπτη, πως είστε αυτήν την περίοδο;

Είμαι καλά και αισιόδοξη πως με λίγη ακόμη προσπάθεια θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και θα επιστρέψουμε πίσω στην καθημερινότητά μας και τις συνήθειες μας. Αντλώ εμπιστοσύνη και αισιοδοξία και από τη δύναμη του κόσμου, που στάθηκε όρθιος σε αυτή τη μεγάλη μάχη, αλλά και από την κυβέρνηση, που σε καιρούς με τόσες προκλήσεις ανταποκρίθηκε εξαιρετικά.

Πριν λίγο καιρό το φως της δημοσιότητας είδαν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμη και σε ανήλικους. Σας σόκαραν ή φτάνουν συχνά σε εσάς τέτοιου είδους καταγγελίες;

Το «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» αποτυπώνει μία θλιβερή στατιστική. Ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Στον ίδιο μέσο όρο κινείται και η χώρα μας. Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η σιωπή των θυμάτων. Σύμφωνα με στατιστικές, μόνο δύο στα 100 παιδιά τολμούν να μιλήσουν σε κάποιον για αυτήν τους την εμπειρία. Συνήθως μιλούν χρόνια αργότερα, όταν έχουν πλέον ενηλικιωθεί και νιώθουν πιο ασφαλή. Ακόμη, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μιλούν αφού ο θύτης έχει πεθάνει ή κρατούν κρυμμένο μέσα τους το μυστικό για όλη τους τη ζωή. Με σοκάρει κάθε περιστατικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης!

Πώς αντιδράσατε μαθαίνοντας τις αποκαλύψεις από το ελληνικό #ΜeΤoo;

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κίνημα που βρήκε στήριξη παντού. Όπως όλοι είδαμε, με σημείο εκκίνησης τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου» για εκατοντάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, με θύτες πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας. Δεν χρειάζεται νομίζω να μιλήσουμε για την προφανή του χρησιμότητα στις κοινωνίες. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.metoogreece.gr ως επίσημο εργαλείο υποβολής καταγγελιών. Παράλληλα, ανακοίνωσε θεσμικές παρεμβάσεις στη Βουλή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στον εργασιακό χώρο. Πρόκειται για μία έμπρακτη στήριξη αυτού του αγώνα και για ένα μήνυμα πως η πολιτεία έχει μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Έχετε βιώσει κάποια παρενόχληση ή bullying ως γυναίκα κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης σας με τα κοινά;

Όχι, δεν βρέθηκα ποτέ σε τέτοια θέση, παρόλο που στο ξεκίνημα της πολιτικής μου διαδρομής άδικα σχόλια με πίκραναν κάποιες φορές. Συνολικά θα σας έλεγα πως βρήκα στην πορεία μου εξαιρετικούς συναδέλφους.

Στην αρχή της καριέρας σας αισθανθήκατε ότι έπρεπε να παλέψετε διπλά, προκειμένου να αποδείξετε ότι δεν είστε μόνο μία όμορφη γυναίκα;

Ναι χρειάστηκε και διπλά και τριπλά λόγω του ότι ήμουν μία νέα γυναίκα στην πολιτική. Στην αρχή υπάρχει αμφισβήτηση και στη συνέχεια αποδοχή. Παλαιότερα πολλές γυναίκες συναντούσαν μία προκατάληψη και αντιμετώπιζαν κάποια κοινωνικά στερεότυπα. Αλλά με σκληρή δουλειά και επιμονή κερδίζονται η αναγνώριση και οι δύσκολες μάχες. Έχω δώσει πολλές από αυτές, χαμένες και κερδισμένες. Μπροστά με πήγαν και η ικανοποίηση από τις νίκες και τα μαθήματα από τις ήττες!

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για εσάς στην πολιτική σας διαδρομή;

Νομίζω πως ήταν το ξεκίνημα. Το διάστημα μέχρι να γνωρίσω την πολιτική, να αντεπεξέλθω στις ανάγκες των πολιτών, να κινηθώ με άνεση στα βουλευτικά μου καθήκοντα. Η μεγάλη πρόκληση ήταν να μοιράζω τον χρόνο της ημέρας μου στο νέο τρόπο ζωής και να διαπιστώνω πως ποτέ δεν φτάνει!

Η γυναίκα Έλενα Ράπτη βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της;

Ο ελεύθερος προσωπικός χρόνος είναι περιορισμένος λόγω των απαιτήσεων της πολιτικής, όμως επιδιώκω να τον μοιράζομαι με αγαπημένα μου πρόσωπα. Αυτό μου δίνει δύναμη και με αναπαύει!

Ποιο είναι το καθημερινό σας πρόγραμμα;

Γεμάτο θα το χαρακτήριζα. Πολιτικό γραφείο όταν είμαι στην Θεσσαλονίκη, Βουλή όταν είμαι στην Αθήνα. Επικοινωνία με υπουργεία και συναντήσεις με φορείς. Διαδικτυακές ομιλίες για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Προετοιμασία κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και μελέτη νομοσχεδίων.

Τι είναι αυτό που δεν παραλείπετε ποτέ προς όφελος της υγείας και της ευεξίας σας;

Τα έχω όλα στο μυαλό μου, τι είναι υγιεινό, συμβουλές καλής διατροφής, υποδείξεις για άσκηση, όνειρα για ταξίδια, μυστικά ευεξίας. Θα ήμουν ευχαριστημένη αν έκανα έστω και τα μισά! Δυστυχώς είναι τέτοιες οι ταχύτητες της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις μου που παραλείπω πολλά.

Τι ξεκουράζει την ψυχή και το μυαλό σας;

Με ξεκουράζει μία όμορφη κουβέντα κατανόησης και αποδοχής. Με αναπαύει η αγάπη των κοντινών μου ανθρώπων και με μαγεύει να κάνω όνειρα για το μέλλον.

Σας αγχώνει ο χρόνος;

Με τον χρόνο έχω μία διπλή σχέση. Μου φαίνεται λίγος όταν προσπαθώ να προλάβω χίλια πράγματα και ατελείωτος όταν περιμένω κάτι. Νιώθω πως εδώ και πολλά χρόνια μία τον κυνηγώ εγώ, μία αυτός εμένα. Επειδή ο χρόνος είναι μέγεθος που δεν αλλάζει, αλλάζω εγώ τη ζωή μου για να τα βρούμε. Όπως όλοι, προσπαθώ να χωρέσω μέσα του πολλά πράγματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Δειτε Επισης

Η απάντηση της θαυμάστριας σε αμαξίδιο που η Μadonna ζήτησε να σηκωθεί κατά τη διάρκεια συναυλίας της
Η Καίτη Γκρέυ έπέστρεψε στο σπίτι της μετά από έναν μήνα νοσηλείας στην Εντατική Μονάδα
«Χείμαρρος» η Κατερίνα Στικούδη για τα αρνητικά σχόλια για τα κιλά της: «Θα φοράω ό,τι θέλω παντού»
H σύζυγος του Στέλιου Ρόκκου, Λελέ Γκόφα, αγκαλιά με την κόρη του τραγουδιστή: «Και ναι ήρθε αυτή η στιγμή»
Νέος σάλος στη Δανία με το μυστικό ταξίδι του βασιλιά Frederik εκεί όπου ζει η φημολογούμενη ερωμένη του
Marseaux: «Πήγαινα πίσω από τη σκηνή, έκανα εμετό και έβγαινα ξανά»
Το ταξίδι της Άννας Μαρίας Βέλλη με τον σύντροφό της, Άκη Σβολάκη μετά τον σάλο με την κακοποίησή της
Η κοινή φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή με τον Βασίλη Μπισμπίκη μετά την περιπέτεια υγείας του
Η πρώτη ανάρτηση της Μαριλίτας Λαμπροπούλου μετά το χωρισμο της απο τον Γιάννη Νταλιάνη
Η κοινή φωτογραφία της Josephine με τον Νίνο μετά τα unfollow που πυροδότησαν τις φήμες για κρίση