Οι απίθανες δικαιολογίες του Μένιου Φουρθιώτη στην απολογία του - Έπαθε αμνησία

 

 

 

Δεν... θυμάται αν πήρε τηλέφωνο τους δύο που πυροβόλησαν στο σπίτι του - Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται συνολικά για εννέα αδικήματα 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Μετά τις απολογίες που έδωσαν το Μεγάλο Σάββατο, ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του κρατούνται ως ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων, με το κατηγορητήριο να αναφέρει ότι ήταν σκηνοθετημένη η επίθεση έξω από το σπίτι του τηλεπαρουσιαστή.

Και οι τρεις με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα οδηγήθηκαν στη φυλακή με το σκεπτικό ότι σε βάρος τους προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής. Τόσο για τον παρουσιαστή όσο και για τους δύο άλλους άνδρες, που βαρύνονται επιπλέον και για τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε αναφέρει πως αν αφεθούν ελεύθεροι «θα διαπράξουν νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα».

Ο Μένιος Φουρθιώτης, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, στον οποίο αποδίδεται πως σχεδίασε δύο επιθέσεις έξω από το σπίτι του με σκοπό να καταφέρει να επιστρέψει σε καθεστώς αστυνομικής φρούρησης, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, με τις απαντήσεις του για την φύλαξή του να προκαλούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

«Φρουρούμαι μέχρι σήμερα, απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος. Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώπιον του ανακριτή.

Εντύπωση προκάλεσε και ο ισχυρισμός Φουρθιώτη ότι παρότι απευθύνθηκε σε εταιρείες security, εκείνες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή του "φοβούμενοι το ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει».

Γι'αυτό, όπως είπε απευθύνθηκε «σε άτομα που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεών του», προσλαμβάνοντας αρχικά τον έναν και κατόπιν τον δεύτερο συγκατηγορούμενό του με τους οποίους συμφώνησε να τον συνοδεύουν «σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν το χώρο της οικίας μου και εσωτερικά και εξωτερικά. Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές, είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές».

 

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε ερωτήσεις από τον δικαστικό λειτουργό για συγκεκριμένο sms που εστάλη προς έναν εκ των συγκατηγορουμένων του την ώρα που έγινε το περιστατικό με τους αστυνομικούς. Όπως απάντησε ο Μένιος Φουρθιώτης, δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο τηλέφωνο καθώς «είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό».

Ανακριτής: Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01.55 στον συγκατηγορούμενο σας με περιεχόμενο «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω»;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν έστειλα αυτό το μήνυμα.

Ανακριτής: Στις 16.4. 2021 και ώρα 01.00 όταν συνέβη το περιστατικό των πυροβολισμών στους αστυνομικούς εσείς απασχολούσατε στη φύλαξή σας ήδη τους συγκατηγορούμενούς σας;

Κατηγορούμενος: Εγώ σίγουρα μιλούσα με τον (..) με τον οποίο είχα περισσότερη οικειότητα και τον πίεζα να έρθει γιατί φοβόμουν ,αλλά πάντως νομίζω ότι δεν είχαν αναλάβει ακόμη καθήκοντα φύλαξής μου. Μάλιστα, θυμάμαι ότι λόγω των πυροβολισμών στους αστυνομικούς είχα τρομοκρατηθεί και είχα καλέσει και τους δικηγόρους μου.

Ανακριτής: Στο περιστατικό των πυροβολισμών στην οικία σας στις 16.04.2021 και ώρα 22:11 απασχολούσατε τους ανωτέρω;

Κατηγορούμενος: Σίγουρα δεν είχαν ξεκινήσει ή αν είχε ξεκινήσει η φύλαξη θα είχε ξεκινήσει περιμετρικά της οικίας- και πάλι σας λέω δεν το θυμάμαι με βεβαιότητα. Εγώ το βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (….), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο (αναφέρει το όνομα του προσώπου με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο) την Αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένος.

Ανακριτής: Καλέσατε επίσης τους συγκατηγορουμένους σας;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι.

Ανακριτής: Γνωρίζετε που ήταν οι συγκατηγορούμενοι σας εκείνη τη στιγμή;

Απάντηση: Όχι δεν το γνωρίζω. 

«Ο Φουρθιώτης ήταν πολύ φορτικός και μας ενοχλούσε διαρκώς»

Στις δικές τους απολογίες οι δύο θεωρούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων που φέρονται να άνοιξαν πυρ σε βάρος των αστυνομικών, αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους σε όσα τους αποδίδονται.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, που ανέλαβε αρχικά τη φύλαξη του παρουσιαστή, ανέφερε πως η συμφωνία που έκαναν για την φύλαξη ήταν «αρχικά ημέρα παρά ημέρα, αλλά το τελευταίο δεκαήμερο πριν τη σύλληψή μου είχε γίνει ιδιαίτερα φορτικός και μάλιστα δεχόμουν κλήσεις και από τη γραμματέα του και από διάφορα τρίτα πρόσωπα».

Ανακριτής: Στις 22:10 της 16ης Απριλίου, το βράδυ που έγιναν οι πυροβολισμοί, δεν σας κάλεσε ο Φουρθιώτης;

Απάντηση: Δεν νομίζω να με κάλεσε αλλιώς θα είχα γυρίσει πίσω. Κάθε φορά που συνέβαινε το οτιδήποτε με καλούσε και μας πίεζε και μας έβριζε και καλά γιατί δεν ήμασταν εκεί να τον προστατεύσουμε. Την τελευταία φορά που πήγα με το αμάξι πάνω ήμουν μόνος μου, ήταν λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή μου, δεν θυμάμαι όμως ημερομηνία. Ο Φουρθιώτης ήταν πολύ φορτικός και μας ενοχλούσε διαρκώς…  

«Ο Φουρθιώτης έστειλε το μήνυμα»

Ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε ότι το μήνυμα «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω» που έλαβε τη νύχτα των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών είχε αποστολέα τον Φουρθιώτη και υποστήριξε πως ήταν ένα από τα πολλά μηνύματα που του έστελνε ο παρουσιαστής. «Εγώ σίγουρα εκείνη τη νύχτα ήμουν σπίτι και κοιμόμουν και το μήνυμα το είδα το πρωί» είπε αρνούμενος επίσης πως έχει σχέση είτε με τους πυροβολισμούς είτε με την έκρηξη έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είπε στον ανακριτή πως δεν έχει σχέση με τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών, αναφέροντας πως η μηχανή του, που κατά τη δικογραφία είναι αυτή που ενεπλάκη στο περιστατικό, ήταν χαλασμένη και δεν μπορούσε να κινηθεί. Αρνήθηκε επίσης κάθε σχέση του και με τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή, τονίζοντας πως δέχθηκε να εργαστεί για τη φύλαξή του καθώς του υποσχέθηκε ένα δελεαστικό ποσό πληρωμής. Τέλος ισχυρίστηκε πως το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον παρουσιαστή πέντε ώρες πριν το περιστατικό με τους αστυνομικούς αφορούσε τη συνοδεία της ημέρας ή της επομένης και τίποτε άλλο. 

Μόνος του στο κελί στην καλύτερη πτέρυγα! Ζητάει κολόνιες, σαμπουάν, κρουασάν βουτύρου και αμυγδαλόγαλα

Ο γνωστός παρουσιαστής προσπαθεί όλες αυτές τις ημέρες να κάνει όσο καλύτερη μπορεί τη διαβίωσή του μέσα στις φυλακές και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολλά αυτά που ζητά καθημερινά… 

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, o Mένιος Φουρθιώτης, βρίσκεται στην ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών που όχι μόνο είναι η καλύτερη αλλά είναι  και πτέρυγα υψηλής προστασίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνος του στο κελί του χωρίς την παρουσία άλλων κρατούμενων.

Τρώει το φαγητό του αλεσμένο. Πρόσφατα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής, προκειμένου να κάνει ειδικές και συγκεκριμένες εξετάσεις. Είναι κάτι που ζήτησε ο ίδιος για διεκδικήσει ειδική διατροφή  καθώς όπως είπε έχει περάσει στο παρελθόν νευρική ανορεξία. Σε δυο ημέρες θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και ανάλογα με αυτά, οι γιατροί θα του δώσουν τη σωστή διατροφή για εκείνον.

Ο Μένιος ζητάει πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανάμεσα σε αυτά ήταν να περάσει στο κελί του κάποια πράγματα που δεν επιτρέπονται. Συγκεκριμένα ζήτησε κολόνιες, σαμπουάν και κουβέρτες. Άλλο ένα πράγμα που ζητάει επίμονα είναι να μιλάει συνέχεια με τον δικηγόρο του για να κανονίζει τις δουλειές του.

Ζητά να τους αγοράζουν κρουασάν βουτύρου, σπανακόπιτες, αμυγδαλόγαλα για το πρωϊνό του, καθώς και ειδικό μέλι του βουνού, βρώμη και ακτινίδια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λέει στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι ακολουθεί ειδική διατροφή και δεν πρέπει να του φέρνουν καφέδες, κρεατικά ή άλλα φαγώσιμα που δεν μπορεί να φάει. Λέει μάλιστα ορισμένες φορές ότι έτσι θα… τον σκοτώσουν για να μη μιλήσει.

Αλγεινή εντύπωση, πέραν τον υπερβολικών απαιτήσεων που έχει, είναι οι απειλές σε βάρος της διοίκησης των φυλακών και των εργαζόμενων ότι θα κάνει μηνύσεις και ότι θα πάρει φίλους του πολιτικούς, υπουργούς και βουλευτές για να κανονίσουν τα περί της διαμονής του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει ζητήσει επίσης να πάει να κάνει μεροκάματα στη ΣΤ πτέρυγα σε θέση… γραφιά. Να γράφει τις παραγγελίες των κρατουμένων για διάφορα προϊόντα που θέλουν καθώς και τις αιτήσεις που κάνουν προς τη φυλακή ή άλλους φορείς. Μια θέση που, όμως, δεν είναι κενή αυτή την ώρα. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
«Βόμβα» από στενό φίλο του Harry: «Το παλάτι είπε ψέματα για τον καρκίνο της Kate Middleton»
Ο άγριος τσακωμός Chiara Ferragni και Fedez στο πάρτι γενεθλίων της κόρης τους και η μετακόμιση
H Christina Applegate για τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου»