Το αντίο στην φλογερή κοκκινομάλλα Milva που μάγεψε τον πλανήτη

 

 

 

Η κορυφαία Ιταλίδα αλλά και διεθνής τραγουδίστρια έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών - Οι μεγάλες επιτυχίες της και το τελευταίο μήνυμα - Η Μilva του Μικρούτσικου, του Θεοδωράκη, του Μπρεχτ, του Μπέριο, του Μορικόνε του Βαγγέλη Παπαθανασίου δεν μένει πια εδώ!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Είναι καλοκαίρι του 1994. Το Ηρώδειο είναι κατάμεστο και το κοινό περιμένει με ανυπομονησία να απολαύσει ζωντανά την επί σκηνής σύμπραξη δύο σπουδαίων καλλιτεχνών. Οι πρώτες νότες του πιάνου σπάνε τη σιωπή και μια αιθέρια φιγούρα, με μακριά κατακόκκινα μαλλιά και υπέροχη φωνή τραγούδα σε σπαστά ελληνικά «Θάλασσα μάνα αρμύρα μου εσύ, γαλάζια μοίρα…» προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού.

 

Είναι η Μίλβα, η διάσημη Ιταλίδα ντίβα με τον δικό μας, σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, που παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της πρόσφατης δισκογραφικής συνεργασίας τους η οποία μάγεψε όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το διεθνές ακροατήριο.

 

Εκείνη έλαμπε μέσα στο κόκκινο μακρύ φόρεμά της και στροβιλιζόταν αέρινα στη σκηνή σαν ενθουσιασμένο μικρό κορίτσι που βίωνε μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

 

Αυτή ήταν η Μίλβα, η κορυφαία Ιταλίδα αλλά και διεθνής παράλληλα ερμηνεύτρια που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Μια γυναίκα γεμάτη πάθος, ενθουσιασμό και ταλέντο που είχε μια μοναδική ικανότητα να μεταλλάσσεται ανάλογα με τις εκάστοτε καλλιτεχνικές ανάγκες και να μεταμορφώνεται από τραγική οπερατική ηρωίδα σε λαμπερή πρωταγωνίστρια μιούζικαλ, κι από επιβλητική ντίβα της σκηνής σε ένα ασυγκράτητο, επίμονο κορίτσι που θέλει να ρουφήξει τη ζωή μέχρι το μεδούλι της. Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που στην πατρίδα της, την Ιταλία, την αποκαλούσαν «Πάνθηρα».

 

Μια ζωή γεμάτη πάθος και ταλέντο

Η Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, όπως ήταν το αληθινό της όνομα, από την σύνθεση του οποίου προέκυψε και το καλλιτεχνικό της, κατάφερε να ζήσει μια ζωή γεμάτη και σε προσωπικό και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Από νωρίς εξάλλου φάνηκε ότι τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο απαράμιλλο πάθος του νεαρού κοριτσιού που ξεκίνησε από μια μικρή επαρχιακή πόλη με επιθυμία να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο.

 

Και τελικά τα κατάφερε. Έγινε εθνική τραγουδίστρια της πατρίδας της, καταξιώθηκε διεθνώς, εμφανίστηκε στα διασημότερα θέατρα και τις πιο λαμπερές συναυλιακές αίθουσες της υφηλίου. Έγινε ιδανική πρωταγωνίστρια για τις σκηνικές συναυλίες του Μπέρτολτ Μπρεχτ και τις όπερες του Λουτσιάνο Μπέριο αλλά και εξαιρετική ερμηνεύτρια των τραγουδιών δεκάδων σπουδαίων συνθετών, από τον Ένιο Μορικόνε και τον Φράνσις Λάι μέχρι τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Έδωσε αμέτρητες συναυλίες, συμμετείχε σε σπουδαίες παραστάσεις, έλαμψε στην τηλεόραση μα πάνω όλα δεν σταμάτησε ποτέ να μαγεύει το κοινό της με την υπέροχη, βαθιά αισθαντική φωνή της αλλά και την μοναδική, ατίθαση και πληθωρική σκηνική της παρουσία της.

 

Και στην προσωπική της ζωή εξάλλου υπήρξε αντίστοιχα παθιασμένη. Πολύ νέα θα αποφασίσει να παντρευτεί τον σκηνοθέτη και μέντορά της Μαουρίτσιο Κορνιάτιμε τον οποίο θα αποκτήσει τη μονάκριβη κόρη της, τη Μαριτίνα, κοντά στην οποία έζησε μέχρι το τέλος της. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 θα ζήσει έναν παράφορο αλλά και πολυτάραχο έρωτα με τον ηθοποιό Μάριο Πιάβε ο οποίος έχει δραματική κατάληξη αφού εκείνος θα βρεθεί το 1979 δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητό του. Τελευταίος σύντροφος της ζωής της υπήρξε ο καθηγητής πανεπιστημίου Roberto Bertozzi, μια επίσης έντονη σχέση η οποία θα λήξει τελικά στα μέσα του 2000. Λίγα χρόνια αργότερα η υγεία της θα αρχίσει να επιβαρύνεται σημαντικά αναγκάζοντάς της να αποσυρθεί από τη σκηνή που τόσο αγάπησε.

 

Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει πράγματα που την ευχαριστούσαν ακόμη κι αν αυτά ήταν απαγορευμένα, όπως για παράδειγμα το τσιγάρο που ποτέ δεν έκοψε. Η ίδια εξάλλου, όπως είχε εξομολογηθεί, αντλούσε ευχαρίστησε από πολλές και διαφορετικές πηγές: «Δυνατά συναισθήματα μου δημιουργούν η μουσική, ένα έργο τέχνης, η βαθιά αγάπη της οικογένειάς μου και όσων βρίσκονται δίπλα μου, τα τορτελίνια όπως τα έκανε η μητέρα μου και ο καλός ύπνος»…!

 

Το τελευταίο μήνυμα του Θάνου Μικρούτσικου

Λίγους μήνες πριν να φύγει από τη ζωή, ο Θάνος Μικρούτσικος θέλησε να ευχηθεί στην αγαπημένη μούσα του για τα γενέθλιά της με έναν ξεχωριστό τρόπο. Καθισμένος στο πιάνο του τής έστειλε ένα βίντεο το οποίο ξεχείλιζε από αγάπη και συγκίνηση. Την έλεγε λοιπόν: «Πολυαγαπημένη μου Μίλβα, το 1972 όταν ήμουν 25 χρονών, ένας μεγάλος σεισμός έγινε μέσα μου εξαιτίας του άλμπουμ σου «η Μίλβα τραγουδάει Μπρέχτ». Είκοσι χρόνια αργότερα, σε συνάντησα στο Αμβούργο και το '94 κάναμε την παραγωγή του δικού μας άλμπουμ «η Μίλβα τραγουδάει Μικρούτσικο- Η αλεπού του έρωτα». Το θυμάσαι; Αυτό είναι. Μετά από αυτό, συναυλία σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Κύπρο, στο Μιλάνο. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για τη συνεργασία μας και θα είσαι πάντα ένας σταθμός στην καριέρα μου και στη ζωή μου... Σου εύχομαι να πλησιάσεις και να φτάσεις τα 100χρόνια, πάντα δυνατή, με υγεία και ευτυχία. Ο Υπουργός Μαέστρος σου».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη