Το σχέδιο του πρίγκιπα Φίλιππου για να γίνει βασιλιάς ο πρίγκιπας William

 

 

Πώς ο πρίγκιπας Φίλιππος προετοίμαζε τον William για να γίνει βασιλιάς

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Η διαδοχή του θρόνου δεν είναι εύκολη υπόθεση! 

Ναι, μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ στα 95 της να βρίσκεται ακόμη στον θρόνο, όμως ο πρίγκιπας William αρχίζει σιγά σιγά να αναλαμβάνει τα βασιλικά του καθήκοντά, μετά και από την κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου. O Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge ντυμένοι στα μαύρα, επισκέφτηκαν τη Μοίρα 282 (East Ham), στο Air Training Corps στις 21 Απριλίου. Ο William αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του τις επόμενες εβδομάδες, για να συζητήσουν το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Και αν αυτό φαίνεται σαν ένα βαρύ φορτίο στους ώμους τους, πρέπει να ξέρεις πως είναι κάτι για το οποίο ο πρίγκιπας κυριολεκτικά προετοιμαζεται σε όλη του τη ζωή. Τα Μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το My London, εικάζουν ότι ο Δούκας του Cambridge, ο οποίος θα ανέβει στο θρόνο μετά τον πατέρα του, Κάρολο, θα μπορούσε να είναι βασιλιάς έως το 2048.

Σε εκείνο το σημείο, o τότε 65χρονος πρίγκιπας William, αν το καλοασκεφθείς, θα έχει περάσει το ήμισυ της ζωής του προετοιμάζοντας τον εαυτό του για να γίνει μονάρχης. Και, σύμφωνα με όσα είπε ο ιστορικός Ρόμπερτ Λάσι στο «People» «ήταν ο παππούς του, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να θέσει τις βάσεις για τον εγγονό του, ώστε μια μέρα να νιώσει άνετα ως βασιλιάς».

Από τον παππού του,τον πρίγκιπα Φίλιππο, πιθανώς ο William κληρονόμησε το ταλέντο του για το πόλο. Ο Δούκας του Εδιμβούργου παρέδωσε επίσης μερικούς από τους πιο αξιόλογους βασιλικούς οργανισμούς που είχε κάτω από τη σκέπη του στον εγγονό του, συμπεριλαμβανομένων των Fauna & Flora International και British Trust for Ornithology.

Πέρα από αυτό, ο Φίλιππος εργάστηκε σκληρά για να διασφαλίσει ότι ο William θα ξέρει ακριβώς πώς να εκτελεί τα μελλοντικά του, βασιλικά καθήκοντα. 

Όταν ο William ήταν πολύ μικρότερος  συνήθιζε να πηγαίνει στους παππούδες του κάθε Κυριακή. «Ήταν η ιδέα του Φίλιππου να οργανώνει γεύματα μεταξύ του William και της Ελισάβετ», δήλωσε ο ιστορικός Ρόμπερτ Λάσι στο «People». 

«Όταν έφτασε η στιγμή που η βασίλισσα έπρεπε να μιλήσει για δουλειές με τον William, ο Φίλιππος αποχωρούσε με πολύ διακριτικό τρόπο, γιατί δεν ένιωθε ότι η συνταγματική πλευρά της δουλειάς της Βασίλισσας ήταν κάτι στο οποίο έπρεπε να παρέμβει». 

Και έτσι λοιπόν, αργά αλλά σταθερά, και χάρη στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο William πήρε τον χρόνο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία τον μάθαινε κάθε τι που της είχε διδάξει ο πατέρας της για τη μοναρχία. 

 

«Αισθάνομαι τυχερός που δεν είχα μόνο το παράδειγμά του για να με καθοδηγήσει, αλλά και τη διαρκή παρουσία του στη δική μου ενήλικη ζωή - τόσο σε καλές εποχές όσο και στις πιο δύσκολες μέρες», έγραψε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στο αφιέρωμα του προς τον Δούκα του Εδιμβούργου. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»