«Δεν μετανιώσαμε με τον σύντροφό μου για την απόφαση να μεγαλώσουμε ένα παιδί»

 

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Οικονόμου στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα. Ο ηθοποιός συμμετέχει στη σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια» της ΕΡΤ αναφέρθηκε στην απόφασή του να μεγαλώσει με τον σύντροφό του ένα παιδί και μίλησε επίσης για την προσωπική του ζωή, περιγράφοντας πώς πήρε την απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική του ταυτότητα σε ηλικία 35 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Μιλώντας αρχικά για την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε για περισσότερο από ένα χρόνο λέει: «Ο μικρόκοσμός μου αυτή την περίοδο είναι ένας μικρόκοσμος ευτυχίας. Με τις δυσκολίες, το άγχος και την ματαίωση που όλοι ζούμε, αλλά δεν μπορώ να απομονώσω τον δικό μου μικρόκοσμο από αυτό που συμβαίνει έξω από την πόρτα μου και γύρω μας τα τελευταία δύο χρόνια. Επομένως, είμαι μουδιασμένος γιατί είναι σαν να φοβάμαι να πω ότι είμαι καλά, γιατί ξέρω ότι πολύς κόσμος δεν είναι και πολύ καλά, αλλά δεν είναι και αυτό σωστό. Όταν έχουμε ευγνωμοσύνη για τα πράγματα που έχουμε στο σήμερα, αυτό καλό είναι να το εκπέμπουμε».

Ανοίχτηκε για τη σεξουαλικότητά του στα 35 του

Στη συνέχεια εξήγησε πως αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του στους γονείς του: «Στους γονείς μου μίλησα μεγάλος, στα 35 μου, ανοιχτά για μένα. Ήταν ένα βάρος που κουβαλούσα δεκαετίες. Ανέπνευσα και ήταν αντίστοιχη η αντιμετώπιση που έλαβα, ότι πάμε να δούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Βρήκα αγκαλιά αλλά μέσα στα χρόνια χρειάστηκε και οι ίδιοι να κάνουν την πορεία τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η απόφασή να μεγαλώσουν τον γιο τους με τον σύντροφό του, και οι δυσκολίες

Μεγαλώνουμε ένα παιδί, είμαστε μπαμπάδες

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην απόφασή του με τον σύντροφό του, να υιοθετήσουν ένα παιδί, θέτοντας παράλληλα το ζήτημα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και τις δυσκολίες που το συνοδεύουν. «Μεγαλώνουμε ένα παιδί, είμαστε μπαμπάδες του και θεωρήσαμε ότι ανοίγοντας την ιστορία μας στον κόσμο, προστατευμένα βέβαια, μπορούμε να δώσουμε μια ορατότητα στις ομόφυλες οικογένειες, που είναι πάρα πολλές στην Ελλάδα, και δεν αναγνωρίζονται νομικά αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση σε όλες τις οικογένειες σε αυτή τη δημοκρατική χώρα, το οποίο από μόνο του είναι ένα μεγάλο λάθος. Μια οικογένεια που είναι δύο μαμάδες και το παιδί το έχει γεννήσει φυσιολογικά η μία, η άλλη δεν θεωρείται μαμά από το ελληνικό κράτος αυτή τη στιγμή. Στη δική μου οικογένεια είμαι ο "αόρατος" γονιός, ο Γιώργος είναι νομικά ο μπαμπάς του παιδιού. Αν σε ένα ομόφυλο ζευγάρι συμβεί κάτι στον έναν γονιό, ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού».

Εξηγώντας την απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για το ζήτημα, τόνισε ότι το κάνει «για να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Όσο πιο γρήγορα λύσουμε αυτά τα θέματα στα σχολεία, τόσο πιο εύκολα θα φτιάξουμε την κοινωνία πιο ανεκτική. Με αγχώνει όταν θα πάει σχολείο το παιδί, γιατί είναι πολύ πιθανό τέτοια παιδιά να υποστούν κάποιο είδος bullying για τις σεξουαλικές προτιμήσεις των γονιών, και εκεί θα απαιτήσω κάπως από το σχολείο να προστατεύσει, όχι μόνο το παιδί μου αλλά και κάθε παιδί σε αυτή την κατεύθυνση [...]». «Εμείς έχουμε την επιμέλεια του παιδιού, η οποία είναι πολύ κοντά στην υιοθεσία. Η πρώτη απόφαση ήταν πολύ αυθόρμητη, από το να μείνει ένα παιδί σε ένα ίδρυμα, από τη στιγμή που εδώ υπάρχει ένα πιάτο φαγητό, υπάρχει ένα δωμάτιο έξτρα και αγάπη», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Γιώργος Καραμίχος για την περιπέτεια με τον καρκίνο: «Μου είπαν ότι πρότειναν να γίνει εισαγωγή άμεσα»
Η απάντηση της θαυμάστριας σε αμαξίδιο που η Μadonna ζήτησε να σηκωθεί κατά τη διάρκεια συναυλίας της
Ο Αλέξης Γεωργούλης πέρασε την Καθαρά Δευτέρα στο μπαλκόνι της Δανάης Μπάρκα
Η Καίτη Γκρέυ έπέστρεψε στο σπίτι της μετά από έναν μήνα νοσηλείας στην Εντατική Μονάδα
«Χείμαρρος» η Κατερίνα Στικούδη για τα αρνητικά σχόλια για τα κιλά της: «Θα φοράω ό,τι θέλω παντού»
H σύζυγος του Στέλιου Ρόκκου, Λελέ Γκόφα, αγκαλιά με την κόρη του τραγουδιστή: «Και ναι ήρθε αυτή η στιγμή»
Νέος σάλος στη Δανία με το μυστικό ταξίδι του βασιλιά Frederik εκεί όπου ζει η φημολογούμενη ερωμένη του
Marseaux: «Πήγαινα πίσω από τη σκηνή, έκανα εμετό και έβγαινα ξανά»
Το ταξίδι της Άννας Μαρίας Βέλλη με τον σύντροφό της, Άκη Σβολάκη μετά τον σάλο με την κακοποίησή της
Η κοινή φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή με τον Βασίλη Μπισμπίκη μετά την περιπέτεια υγείας του