Το τελευταίο αντίο στον «Παππού του Έθνους», πρίγκιπα Φίλιππο

 

 

 

Συντετριμμένη η βασίλισσα Ελισάβετ - Συγκινημένος ο πρίγκιπας Κάρολος - Το σημείωμα της Meghan Markle στην κηδεία και το στεφάνι με τα ελληνικά φυτά - Η αμήχανη στιγμή της επανένωσης William και Ηarry Oι λεπτομέρειες της τελετής και η λίστα των καλεσμένων: Ποια κοινή… θνητή βρέθηκε στην κηδεία; - H γυμνόστηθη που αναστάτωσε το Ουίνδσορ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

 

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Πρόκειται για τον ίδιο χώρο που είχε τελεστεί στις 19 Μαΐου του 2018 ο λαμπερός γάμος του πρίγκιπα Harry με τη Μeghan Markle.  Κεντρικό πρόσωπο αυτής της τελετής η Βασίλισσα Ελισάβετ που έζησε στο πλευρό του για 73 ολόκληρα χρόνια…

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ μοιράστηκε μια συγκινητική εικόνα της Βασίλισσας με τον σύζυγό της, όπου δείχνει το ζευγάρι σε ένα από τα χαρούμενα μέρη τους - τους λόφους Coyles of Muick κοντά στο Balmoral, όπου πήγαιναν για περπάτημα και πικνίκ καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Μάλιστα, η Βασίλισσα αγαπά τόσο το μέρος που ονόμασε το νέο κουτάβι corgi από αυτό.

Η φωτογραφία - που τραβήχτηκε από την νύφη τους, Κόμισσα της Wessex το 2003 κατά τη διάρκεια μιας από τις οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές τους - επιλέχτηκε ειδικά από την Ελισάβετ για να τη μοιραστεί με τους Βρετανούς πριν από τη κηδεία.

Οι Times αναφέρουν ότι ο Δούκας συμμετείχε στενά στον σχεδιασμό της κηδείας, επιλέγοντας τη μουσική, τον χώρο, ακόμη και τα μετάλλια και τις τιμητικές διακρίσεις που θα δούμε.

Εκεί θα βρίσκονται τα παράσημα που έχουν απονεμηθεί στον Φίλιππο από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της Κοινοπολιτείας, αντικατοπτρίζοντας τον σημαντικό ρόλο και την υπηρεσία του. Ακόμα, θα έχει και τα στρατιωτικά του παράσημα, από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, τα οποία θα εκτίθενται πάνω σε εννέα μαξιλάρια δίπλα στο φέρετρο.

Το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου που άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, καλύφθηκε από την προσωπική του σημαία, το σπαθί του και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό.

To παράσημο του Τάγματος του Σωτήρος από την Ελλάδα:

Ακόμα, σε εξέχουσα θέση θα βρίσκονται τα διακριτικά του Φιλίππου από την Ελλάδα, το Τάγμα του Σωτήρος, που είναι ιεραρχικά, το ανώτερο Τάγμα Αριστείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και παλαιότερα του Βασιλείου της Ελλάδος, και το Τάγμα του Ελέφαντα από τη Δανία.

 

Η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα: Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.

 

 

Με ενός λεπτού σιγή και κανονιοβολισμούς αποχαιρετούν τον πρίγκιπα Φίλιππο πριν την τελετή έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου:

Το φέρετρο του Πρίγκιπα Φίλιππου έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μέσα σε μια τροποποιημένη ειδικά για αυτή την ημέρα Land Rover, στον σχεδιασμό της οποίας είχε συμμετάσχει και ο ίδιος ενώ οι καλεσμένοι στην τελετή είναι μόλις 30.

 

Η Λίστα των καλεσμένων:

Βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Δούκας του Κέιμπριτζ, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ο Δούκας του Σάσεξ, ο Δούκας του Γιορκ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι, η πριγκίπισσα Ευγενία, ο Τζακ Μπρουκσμπανκ, ο κόμης του Ουέσσεξ, η Δούκισσα του Ουέσσεξ, η Λαίδη Λουίζ του Ουίνδσορ, ο Βισκάουντ Σέβερν, η πριγκίπισσα Άννα, ο Αντιναύαρχος Τίμοθι Λόρενς, ο Πίτερ Φίλιπς, η Ζάρα Τιντάλ, ο Μάικ Τιντάλ, ο Κόμης του Σνόουντον, η Λαίδη Σάρα Τσάτο, ο Ντάνιελ Τσάτο, ο Δούκας του Γκλόστερ, ο Δούκας του Κεντ, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ο Βερνάρδος, κληρονομικός πρίγκιπας του Μπάντεν, ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης, ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ, η Δούκισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας

 

Oι λεπτομέρειες της τελετής:

Το φέρετρο μέχρι το παρεκκλήσι συνοδεύει πεζή μια μικρή πομπή από εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ οδεύει προς το σημείο επιβαίνοντας σε μια κρατική Βentley.

Στρατιωτικά αγήματα από όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος διατηρούσε στενούς δεσμούς, θα αποτίσουν τιμές στον δούκα του Εδιμβούργου.

Στα εδάφη του Κάστρου του Ουίνδσορ βρίσκονται παρατεταγμένα αγήματα του Βασιλικού Ναυτικού, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), του 4ου Βασιλικού Τάγματος της Σκωτίας, του Βασιλικού Ιππικού, των Στρατιωτικών Ιπποτών του Ουίνδσορ και η Φρουρά του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι συμμετέχουν στην πομπή, έχοντας, όμως, ανάμεσα τους τον 43χρονο ξάδερφό τους, Πίτερ Φίλιπς, μετά από απόφαση της Βασίλισσας. 

Κατά σειρά στην πομπή βρίσκονται: Πριγκίπισσα Άννα, Πρίγκιπας Κάρολος, Πρίγκιπες Άντριου και Εδουάρδος, Χάρι, Πίτερ Φίλιπς και Ουίλιαμ, ο σύζυγος της Πριγκίπισσας Άννας, αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού Σερ Τίμοθι Λόρενς και ο γιος της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, κόμης του Σνόουντον.

Στο τέλος της πομπής είναι ο ιδιαίτερος γραμματέας του Φιλίππου, ταξίαρχος Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ, ο επικεφαλής της ασφάλειας του Πρίγκιπα, καθώς και 4 άτομα που εργάζονταν στις υπηρεσίες του.

Να σημειωθεί ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον δεν παρεβρέθει στην κηδεία, καθώς αποφάσισε να παραχωρήσει τη θέση του σε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

 

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αποχαιρετούν τον πρίγκιπα Φίλιππο, που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 100 χρόνια ζωής:

Και μπορεί τα πάντα γίνονται με βάση το πρωτόκολλο, ωστόσο, για τα παιδιά του, δεν παύει να είναι ένας τελευταίος αποχαιρετισμός στον αγαπημένο τους πατέρα.

Ο άλλοτε ανέκφραστος πρίγκιπας Κάρολος, πιάστηκε από τον φωτογραφικό φακό να βουρκώνει, τις στιγμές του αποχαιρετισμού…

Η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Γουίνδσορ. 

 

   

 

 

 

 

Η Meghan Markle δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου και να είναι στο πλευρό του συζύγου της, πρίγκιπα Harry, εξαιτίας της προχωρημένης εγκυμοσύνης της. Ωστόσο, παρακολούθησε την συγκινητική τελετή μέσα από την τηλεόραση της στο σπίτι της στην Καλιφόρνια:

Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, ένα στεφάνι από το ζεύγος Meghan και Harry, ήταν νωρίτερα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, Windsor για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Μάλιστα, η Meghan Markle -γνωστή για τις ικανότητές της στην καλλιγραφία- είχε φτιάξει μία χειρόγραφη κάρτα, η οποία συνόδευε το στεφάνι για τον Δούκα του Εδιμβούργου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το στεφάνι είχε μεταξύ άλλων, το φυτό Acanthus mollis που φυτρώνει σε πολλά σημεία της Ελλάδας, ειδικά στην Αττική και σχεδόν σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, για να τιμήσει την ελληνική καταγωγή του πρίγκιπα Φίλιππου.

 

Μια κοινή θνητή με παρελθόν:

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, εκτός από θεσμός και το δεξί χέρι του θρόνου, υπήρξε και καλός φίλος. Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου πέραν των 29 μελών της βασιλικής οικογένειας, βρέθηκε και μόλις μία κοινή θνητή.

Η Πένι Νατσμπουλ. Ο άνθρωπος που για δεκαετίες ήταν στο πλευρό του Δούκα, στους αγαπημένους του αγώνες με άμαξα, ο άνθρωπος που τα βρετανικά ταμπλόιντ είχαν συνδέσει μαζί του ερωτικά, με τις φήμες πάντοτε να διαψεύδονται από το παλάτι.

Τα tabloids αναφέρουν πως η Πένι, όπως την αποκαλούσε ο Πρίγκιπας Φίλιππος, φέρεται να είχε και προσωνύμιο από τους ανθρώπους του παλατιού. Την αποκαλούσαν «και η…» καθώς σε κάθε επίσημη τελετή ή δεξίωση το όνομά της έμπαινε πάντα στην λίστα των καλεσμένων με πριγκιπική εντολή.

Η Κόμισσα Μαόυντμπάτεν ίσως να είναι και ένας από τους λόγους που ο Φίλιππος ανοιχτά συμπαθούσε την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Από την τελετή έλειπε ωστόσο η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία είναι σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης.

Η Μέγκαν εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στη βασιλική οικογένεια με ένα στεφάνι κα μία χειρόγραφη κάρτα.

Η απουσία της Μέγκαν έφερε κοντά τα δύο αδέρφια, Ουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι φάνηκαν σε μία στιγμή της τελετής να περπατούν δίπλα δίπλα.

Στις 18.00 σήμερα το απόγευμα στο Κάστρο του Ουίνδσορ η βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε τον πατέρα, τον σύζυγο, τον παππού, τον φίλο και το στέμμα το πιο γήινο πρόσωπό του.

 

Τη στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία θρηνεί το θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου, τηρώντας μάλιστα και ενός λεπτού σιγή από άκρη σε άκρη της χώρας μια γυμνόστηθη γυναίκα αναστάτωσε το Ουίνδσορ!

Η γυναίκα, γυμνή από τη μέση και πάνω, έκανε την εμφάνισή της έκανε την εμφάνισή της, έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ, με την αστυνομία να τη συλλαμβάνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι τώρα, τα κίνητρα της γυναίκας, ωστόσο, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο Ουίνδσορ που λόγω της κηδείας, έχει μετατραπεί σε «φρούριο», με τη γυναίκα να ξεπερνά τα μέτρα ασφαλείας!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη μετά την απώλεια 30 κιλών: «Ξαναπήρα τα 10. Ήμουν 125»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς
Αποκάλυψη σοκ για την Κate Middleton: «Πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και υπεβλήθη σε υστερεκτομή»
Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο