William και Harry μίλησαν στο τηλέφωνο πριν την κηδεία με βοήθεια από την Kate

 

 

 

Η Ελισάβετ επιστρέφει στα καθήκοντά της, τέσσερις μέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της Το αυστηρό πρωτόκολλο που τους απαγορεύει να αποχαιρετήσουν τον πρίγκιπα Φίλιππο τα παιδια του William, George, Charlotte και Louis - Το συγκινητικό βίντεο του Πρίγκιπα Κάρολου για τον πατέρα του Φίλιππο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

 

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η Ελισάβετ ίσως καθίσει μόνη της στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο

Ύστερα από τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου η Βασίλισσα Ελισάβετ επιστρέφει στα καθήκοντά της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα «Guardian», η πρώτη τελετή όπου παραβρέθηκε η σύζυγος του Δούκα του Εδιμβούργου ήταν στο παλάτι του Ουίνσδορ για την αποχώρηση του Γουίλιαμ Πιλ από την θέση του Λόρδου Τσάμπερλειν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Πρόκειται για τον ανώτατο αξιωματικό της βασιλικής οικογένειας και πλέον υψηλόβαθμο μέλους του προσωπικού του παλατιού.

Το γραφείο του Λόρδου Τσάμπερλειν, όπως εξηγεί το επίμαχο δημοσίευμα, είναι αυτό που διοργανώνει τις βασιλικές τελετές και επιμελήθηκε επίσης τις λεπτομέρειες για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, η οποία έχει πάρει την ονομασία «Operation Forth Bridge».

Μετά από 14 χρόνια στο αξίωμα αυτό, ο Γουίλιαμ Πιλ ανακοίνωσε πέρυσι ότι αποσύρεται, με τον αντικαταστάτη του, Άντριου Πάρκερ, πρώην επικεφαλής της ΜΙ5, να αναλαμβάνει μόλις μια εβδομάδα πριν τον θάνατο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η βασίλισσα Ελισάβετ ίσως καθίσει μόνη της στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο, επειδή κανόνες για τον κορωνοϊό που ισχύουν στη Βρετανία προβλέπουν ότι όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, πρέπει να κρατάνε δύο μέτρα απόσταση από οποιονδήποτε δεν είναι μέλος του νοικοκυριού τους.

Στο παρεκκλήσι την ώρα της κηδείας θα επιτραπεί η παρουσία 30 ατόμων, που θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ενώ θα απαγορεύεται να ψάλλουν.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους λόγω κορωνοϊού μόνο ένας «επαγγελματίας» μπορεί να ψάλλει σε κηδείες.

Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας συνεχίζουν τις προετοιμασίες για την κηδεία στην οποία θα συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από το Πολεμικό Ναυτικό, τους πεζοναύτες, τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μεταφερθεί με ένα ειδικά τροποποιημένο «Land Rover», το οποίο σχεδίασε ο ίδιος για την περίσταση. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το παλάτι πήρε την απόφαση να τιμήσει την ελληνική καταγωγή του πρίγκιπα στην κηδεία του, καθώς η σημαία που θα τυλίξει το φέρετρο του θα έχει πάνω της το λευκό σταυρό, που αποτελεί σύμβολο του ελληνισμού.

 

Οι δύο πρίγκιπες δεν θα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο πριν το πρωί του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν την κηδεία του αγαπημένου τους παππού

Ο πρίγκιπας Harry φέρεται να μίλησε με τον αδελφό του William στο τηλέφωνο αφότου έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο τα δύο αδέλφια δεν αναμένεται να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο πριν το Σάββατο, την ημέρα της κηδείας του αγαπημένου τους παππού.

Σύμφωνα με την «Mirror», που επικαλείται δημοσίευμα της «Telegraph», η Kate Middleton αναμένεται να αναλάβει ρόλο «ειρηνευτικής δύναμης» ανάμεσα στα δυο αδέλφια, στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου το Σάββατο. Ο William και ο Harry, των οποίων η σχέση περνάει μια άνευ προηγουμένου κρίση τα τελευταία δύο χρονια, δεν θα συναντηθούν νωρίτερα, κυρίως γιατί ο Χάρι πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση, αφού έφτασε στην χώρα πριν από λίγες μέρες από τις ΗΠΑ. 

 

Πληροφορίες της «Telegraph» αναφέρουν ότι η Kate Middleton τρέφει ελπίδες για εξομάλυνση των σχέσεων του συζύγου της με τον μικρότερο αδελφό του, την ώρα που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έρχονται πιο κοντά εξαιτίας του κοινού πένθους. «Δεδομένης της κοντινής της σχέσης με τα δικά της αδέλφια, την Pipa και τον James, αλλά και του ιδιαίτερου δεσμού που υπάρχει ανάμεσα στον William και τον Harry, τον οποίο γνωρίζει από πρώτο χέρι, βρίσκει την όλη κατάσταση πολύ δυσάρεστη» αναφέρει πηγή της εφημερίδας, προσθέτοντας ότι, ως ένα άτομο που αντιπαθεί και αποφεύγει τις συγκρούσεις, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ελπίζει να κατευνάσει τα πνεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη βόμβα που παραχώρησε με τη σύζυγό του στην Oprah Winfrey, ο πρίγκιπας Harry εξέφρασε την άποψη ότι ο αδελφός του είναι «παγιδευμένος» στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας. Η Μeghan Markle, από τη μεριά της, ισχυρίστηκε ότι η Kate Middleton την είχε κάνει να κλάψει, και διερωτήθηκε γιατί δεν διαψεύστηκαν ποτέ από τους κόλπους του παλατιού τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν το αντίστροφο, ότι δηλαδή εκείνη προκάλεσε δάκρυα στη σύζυγο του Ουίλιαμ.

Οι δυο πρίγκιπες, που τις προηγούμενες μέρες απέτισαν, καθένας με τον δικό του τρόπο, φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, θα βρεθούν το πρωί του Σαββάτου, πριν από την κηδεία που θα πραγματοποιηθεί στις 3.00 (τοπική ώρα). Θα είναι η πρώτη τους συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, αφού ο Harry και η Μeghan εγκατέλειψαν πέρυσι το Ηνωμένο Βασίλειο και ζουν πλέον σε μια έπαυλη στην Καλιφόρνια. Η Μeghan Markle, που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί του ζευγαριού, αποφάσισε μετά από συστάσεις των γιατρών να παραμείνει στο σπίτι τους στο Μοντεσίτο και να μην ακολουθήσει τον σύζυγό της στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

Δεν έχουν πολλά παιδιά την τύχη να μεγαλώνουν έχοντας κοντά τους όχι μόνο τους παππούδες τους αλλά και τον προπαππού και την προγιαγιά τους, όπως τα δισέγγονα του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας George, Charlotte και Louis.

Και τρία αυτά παιδιά, κυρίως τα δύο μεγαλύτερα George και Charlotte, μεγάλωσαν έχοντας τον προπάππου τους κοντά τους και μάλιστα εκείνος δεν έχανε ευκαιρία να περνάει χρόνο μαζί τους.

Όσο για την αγαπημένη τους δραστηριότητα, δεν ήταν άλλη από τη βόλτα με την άμαξα του προπάππου τους.

Αυτό ήταν μια λεπτομέρεια που ο πρίγκιπας William μοιράστηκε για πρώτη φορά στο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα, για τον θάνατο του παππού του. Σε αυτό, ο William έκανε μια υπέροχη αποκάλυψη για τη σχέση του Φίλιππου τα δισέγγονά του, τα οποία τον έβλεπαν συχνά και χαίρονταν πολύ.

Όπως αποκάλυψε, ο Φίλιππος περνούσε συχνά για να πάρει τα μικρά για βόλτα με την άμαξά του, δείχνοντάς τους την δίψα που είχε για περιπέτεια παρά την ηλικία του αλλά και την πολύ καλή του διάθεση και την αίσθηση του χιούμορ του.

Όταν στα 95 του ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρθηκε από ενεργό μέλος του παλατιού, είχε όλο τον χρόνο για να ασχοληθεί με τα δισέγγονά του και ήταν τυχερός που τα είχε δίπλα του στις βόλτες του στη φύση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο William επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του πρίγκιπα George σε μικρότερη ηλικία πάνω στην άμαξα του προπάππου του...

O πρίγκιπας Φίλιππος οδηγούσε συχνά την άμαξά του είτε μονος του είτε με παρέα.

Αν και, ως σύζυγος της βασίλισσας είχε περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του πάνω σε πολυτελείς άμαξες, του άρεσε πολύ να οδηγεί και ο ίδιος τη δική του άμαξα με τα αγαπημένα του άλογα. 

 

 

Το μήνυμα του Γουίλιαμ για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Στο μήνυμά του για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, ο Δούκας του Κέιμπριτζ, τον χαρακτήρισε ως έναν καταπληκτικό άνδρα.

«Ο ένας αιώνας ζωής του παππού μου, καθορίστηκε από την αφοσίωσή του στο καθήκον απέναντι, την χώρα του, στην Κοινοπολιτεία, στην σύζυγό του και Βασίλισσα και στην οικογένειά μας. Αισθάνομαι τυχερός όχι μόνο γιατί τον είχα ως πρότυπο αλλά γιατί ήταν διαρκής η παρουσία του στην ενήλικη ζωή μου τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες στιγμές.

Αισθάνομαι τυχερός που δεν είχα μόνο το παράδειγμά του για να με καθοδηγήσει, αλλά και τη διαρκή παρουσία του στην ενήλικη ζωή μου - τόσο μέσα από καλές στιγμές όσο και στις πιο δύσκολες μέρες. Θα είμαι πάντα ευγνώμων που η γυναίκα μου είχε τόσα χρόνια να γνωρίσει τον παππού μου και για την καλοσύνη που της έδειξε.

Δεν θα θεωρήσω ποτέ ως δεδομένες τις ιδιαίτερες αναμνήσεις που θα έχουν πάντα τα παιδιά μου για τον παππού τους να έρχεται να τα πάρει με την άμαξα για να τα πάει βόλτα και να βλέπουν από μόνα τους τη αίσθηση της περιπέτειας καθώς και την αίσθηση του χιούμορ του.

Ο παππούς μου ήταν ένας σπουδαίος άνδρας από μια σπουδαία γενιά. Η Κate κι εγώ θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που εκείνος θα ήθελε και να στεκόμαστε δίπλα στην Βασίλισσα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Θα μου λείψει ο παππούς μου αλλά ξέρω ότι θα ήθελε να κάνουμε το καθήκον μας»

 

Γιατί τα δισέγγονά του δεν θα παραστούν στην κηδεία του

Ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis δεν αναμένεται να παρευρεθούν στην κηδεία του προπάππου τους πρίκιπα Φίλιππου, ισχυρίζεται βασιλικός εμπειρογνώμονας και αυτό λόγω ενός αυστηρού πρωτοκόλλου που επιβάλλει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Όπως είναι γνωστό, ο Δούκας του Εδιμβούργου θα κηδευτεί το Σάββατο με μόλις 30 άτομα λόγω των περιορισμών του Covid. Ωστόσο, τα 10 δισέγγονά του, μεταξύ αυτών ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis δεν αποχαιρετήσουν τον προπάππου τους.

Παρά το γεγονός ότι ο Φίλιππος ήταν πάντα κοντά στα παιδιά των εγγονών του και περνούσε πολύ χρόνο μαζί τους, η βασιλικός εμπειρογνώμονας Ίνγκριντ Σάουαρντ δήλωσε στην «Telegraph» ότι μάλλον ο Φίλιππος δεν θα ήθελε τα μικρά παιδιά να τρέχουν πάνω κάτω στο διάδρομο την ημέρα της κηδείας του.

Ο Δούκας, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών, επέμεινε ότι πρέπει να υπάρχει ελάχιστη αναστάτωση στην εξόδιο ακολουθία του.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα να είναι εκεί, γιατί δεν θα καταλάβαιναν τι συνέβαινε» πρόσθεσε η εμπειρογνώμονας. «Η βασιλική οικογένεια είναι εντελώς παραδοσιακή και ακόμη και χωρίς τους περιορισμούς των Covid, τα μικρά παιδιά δεν θα ήταν εκεί.»

Η Βασίλισσα δεχόταν παιδιά σε εκδηλώσεις της μόνο στο μεσημεριανό χριστουγεννιάτικο γεύμα και αυτό μόνο όταν είχαν φτάσει σε μια συγκεκριμένη ηλικία. 

 

Το συγκινητικό βίντεο του Πρίγκιπα Κάρολου για τον πατέρα του Φίλιππο

Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει δημιουργήσει ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππο, με ένα βίντεο ενός λεπτού για τη ζωή του και την έργo του.
 
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας μοιράστηκε μια σειρά εικόνων σε μορφή βίντεο με μουσική επένδυση για να γιορτάσει το έργο του Δούκα του Εδιμβούργου σε 992 οργανισμούς. 
 
Σε ένα νέο βίντεο που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Κάρολος στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, ο Δούκας του Εδιμβούργου εμφανίζεται σε όλη του τη ζωή, τόσο σε επίσημα καθήκοντα όσο και σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον με τα παιδιά του.
 
«Τα τελευταία 70 χρόνια, ο πατέρας μου, ήταν αφοσιωμένος στην υπηρεσία της Βασίλισσας, της οικογένειάς μου και της χώρα μου, αλλά και ολόκληρης της Κοινοπολιτείας… Ο αγαπητός μου πατέρας ήταν ένα πολύ ξεχωριστό άτομο».
 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»