O Πρίγκιπας Harry αποχαιρετά τον παππού του Φίλιππο με ένα συγκινητικό κείμενο

 

 

Έναν χρόνο μετά την παραίτησή του από τα βασιλικά καθήκοντα και την μετακόμισή του στις ΗΠΑ μαζί με την Meghan Markle και τον γιο τους, ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε στην Μεγάλη Βρετανία, για να δώσει το παρών στην κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών, την περασμένη Παρασκευή. - Η εκπληκτική ομοιότητα με τον παππού του - Η φωτογραφία από το 1957 - Το ελληνικό πιστοποιητικό γέννησης του Πρίγκιπα Φίλιππου: Γραμμένο στην καθαρεύουσα από Κερκυραίο ιερέα - Το αυτοκίνητο που βοήθησε στο σχεδιασμό του στην τελευταία κατοικία του - Ποιος ήταν ο μισθός του - Ποιος θα τον κληρονομήσει - Ποια είναι η περιουσία του

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Μάλιστα, χθες Δευτέρα, ο πρίγκιπας Harry έστειλε μια γραπτή δήλωση στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, για να αποτίσει έτσι φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Η ανακοίνωση του πρίγκιπα Harry

«Ο παππούς μου ήταν ένας άντρας του καθήκοντος, με τιμή και εξαιρετικό χιούμορ. Ήταν αυθεντικός, με ένα αξιοζήλευτο μυαλό και σε έναν χώρο κέρδιζε τις εντυπώσεις με την γοητεία του – και επίσης γιατί ποτέ δεν ήξερες τι μπορεί να πει στη συνέχεια.

Ο κόσμος θα τον θυμάται ως τον πιο μακροχρόνιο σύζυγο μονάρχη, ως έναν διακεκριμένο στρατιώτη, έναν πρίγκιπα και έναν δούκα. Όμως για μένα ήταν ο παππούς μου: Αρχηγός του μπάρμπεκιου, η ψυχή της παρέας και πειραχτήρι έως το τέλος. Ήταν ένας βράχος απαράμιλλης αφοσίωσης για την Αυτού Μεγαλειότητα. Ηταν δίπλα της για 73 χρόνια γάμου και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω να λέω κι άλλα ξέρω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους μας, «μπύρα στο χέρι» για να κάνει μια πρόποση.

Με αυτό το σημείωμα, παππού, σε ευχαριστώ για όλα όσα μου προσέφερες, για την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και γιατί πάντα ήσουν ο εαυτός σου. Θα μας λείψεις πολύ, αλλά πάντα θα σε θυμόμαστε. Η Μέγκαν, ο Άρτσι και εγώ -καθώς και η μελλοντική εγγονή σου- θέλουμε να σου πούμε πως θα έχεις για πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας». 

Το περιοδικό «Paris Match» δημοσίευσε ένα παλιό εξώφυλλό του, με φωτογραφία του πρίγκιπα Φίλιππου από το 1957, που αποδεικνύει τη μεγάλη τους ομοιότητα.

Με αφορμή τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών, οι φαν της βασιλικής οικογένειας αποτίουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, θυμίζοντας ότι ήταν ο μόνος από τη βασιλική οικογένεια που είχε σταθεί στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν χώρισε με τον πρίγκιπα Κάρολο. Μάλιστα, ένας καλλιτέχνης ζωγράφισε ένα υπέροχο πορτραίτο, όπου η Νταϊάνα καλωσορίζει τον Φίλιππο, στον... παράδεισο.

 

Ο κρυφός σύμμαχος της Νταϊάνα στο διαζύγιό της με τον Κάρολο

Όταν η Πριγκίπισσα Νταϊάνα παντρεύτηκε τον Κάρολο και μπήκε στη βασιλική οικογένεια το 1981, ανέπτυξε στενή σχέση με τον πατέρα του Πρίγκιπα Φίλιππο. Σύμφωνα με βασιλικό βιογράφο, την πήρε υπό την προστασία του.

Της δίδαξε διάφορα πράγματα όπως την τέχνη των μικρών συνομιλιών σε επίσημα δείπνα. Στην πραγματικότητα, η Νταιάνα, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας και ο Φίλιππος είχαν έρθει τόσο κοντά πριν από τον τραγικό θάνατό της, που τον αποκαλούσε "πατέρα".

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο μεγαλοπρεπής γάμος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Κάρολου δεν κράτησε πολύ.

Μετά τη γέννηση των παιδιών τους τα προβλήματα άρχισαν να μεγαλώνουν και τελικά, το 1996, το διαζύγιο ανάμεσα στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο ήταν μονόδρομος.

Ένα βασιλικό διαζύγιο αρκετά σκανδαλώδες, δεδομένης της μακρόχρονης σχέσης του Κάρολου με την νυν σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Νταϊάνα.

Η όλη κατάσταση ήταν δύσκολη και αναμφίβολα άβολη για όλους στη βασιλική οικογένεια. Ωστόσο, τουλάχιστον ένα μέλος της πήρε το μέρος της Νταϊάνα σε αυτό τον χωρισμό.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν αυτός που στάθηκε δίπλα στην Νταϊάνα και την στήριξε στο θέμα του διαζυγίου. Σύμφωνα με επιστολές που είχαν ανταλλάξει οι δυο τους φαίνεται πως ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, υποστήριζε την Νταϊάνα και όχι τον γιο του.

Oι επιστολές του Φίλιππου προς την Νταϊάνα

Τα κυριότερα σημεία από τις φερόμενες επιστολές του Φίλιππου προς την Νταϊάνα (υπογεγραμμένες με τη φράση «με στοργική αγάπη, πατέρας»), που κυκλοφόρησαν αρχικά στη «Daily Mail», αναφέρουν:

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν λογικό άνθρωπο να αφήνει εσένα για την Καμίλα»

«Ο Κάρολος ήταν ανόητος να διακινδυνεύσει τα πάντα με την Καμίλα για έναν άνδρα στη θέση του. Ποτέ δεν ονειρευτήκαμε ότι μπορεί να σε αφήνει για αυτήν. Μια τέτοια προοπτική ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας».

Φυσικά, δεν ήταν θετικά όλα όσα αποκαλύφθηκαν στα γράμματα αφού σε άλλο σημείο ο Φίλιππος φέρεται να είχε γράψει στη Νταϊάνα:

«Μπορείς να κοιτάξεις ειλικρινά στην καρδιά σου και να πεις ότι η σχέση του Καρόλου με την Καμίλα δεν είχε καμία σχέση με τη συμπεριφορά σου απέναντί του στον γάμο σας;" Με άλλα λόγια: "Δεν είναι εν μέρει και λάθος σου που σε απάτησε;».

Δείτε το πιστοποιητικό γέννησης του πρίγκιπα Φίλιππου

Η Daily Mail φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησης του πρίγκιπα Φίλιππου, το οποίο, όπως διευκρινίζει, ήταν "θαμμένο" για σχεδόν ένα αιώνα σε ένα αρχείο κοντά στην ελληνική βίλα που γεννήθηκε. Δηλαδή το Μον Ρεπό στην Κέρκυρα.

Το έγγραφο είναι γραμμένο στο το χέρι στην καθαρεύουσα, από έναν ιερέα, ονόματι Σπυρίδων Τρύφωνας.

Το σπάνιο έγγραφο αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας, ο πατέρας του Φίλιππου, παρουσίασε τον γιο του στον ιερέα, λέγοντας του ότι γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1921 στις 10 π.μ.

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι η γέννησή του καταγράφηκε κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, το οποίο εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται στην Ελλάδα στις αρχές του 20ού αιώνα.

To ελληνικό πιστοποιητικό γέννησης του πρίγκιπα Φίλιππου

Η βάφτιση στην Κέρκυρα με νονά τη βασιλομήτων Όλγα και τον... δήμο της Κέρκυρας

Υπάρχουν και κάποιες περίεργες λεπτομέρειες στο έγγραφο, που αρχικά γράφει ότι η μητέρα του μωρού ήταν "Η Αυτού Μεγαλειότης Πριγκίπισσα Αλίκη", της οποίας ο πατέρας Λούις, ο Πρίγκιπας του Μπάτενμπεργκ γεννήθηκε στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

Ακόμα γράφει ότι κατά τη διάρκεια της βάφτισης του σε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, το μωρό έλαβε επίσημα το όνομα Φίλιππος.

Το περίεργο είναι ότι το μωρό είχε δύο νονούς, τη Βασιλομήτωρα Όλγα της Ελλάδας, η οποία εκπροσωπήθηκε στην τελετή από την πριγκίπισσα Όλγα και ο δεύτερος νονός του ήταν ο Δήμος της Κέρκυρας, που εκπροσωπήθηκε από δύο τοπικούς αξιωματούχους της πόλης, μεταξύ αυτών ο Στυλιανός Μανιάριζης.

 

 

Δείτε ποιο αυτοκίνητο διάλεξαν για την τελευταία κατοικία του

Το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου θα μεταφερθεί στην τελετουργική πομπή με ένα Land Rover Defender, ένα αυτοκίνητο στο οποίο ο ίδιος βοήθησε στο σχεδιασμό του.

Εκπρόσωπος του παλατιού είπε: «Ο Δούκας είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το σχεδιασμό του Defender. Λένε πως δημιούργησε το σχήμα του σε 45 λεπτά. »

Το ειδικά σχεδιασμένο Land Rover Defender (ένα όχημα μεταφοράς πολυβόλου) Defender 130 Gun Bus, βασίζεται σε ένα Td5 130 και τροποποιήθηκε ειδικά για να μεταφέρει τη σωρό του Πρίγκιπα. Την τροποποίηση είχε σχεδιάσει ο ίδιος πριν από πολλά χρόνια. Το όχημα θα ηγείται της πομπής μέσα από το έδαφος του Κάστρου του Windsor στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ένα άγημα από τους φρουρούς των Γρεναδιέρων θα τοποθετήσει το φέρετρο στο Land Rover στην είσοδο του κάστρου, προτού ξεκινήσει την διαδρομή των οκτώ λεπτών. Αμέσως πίσω από το Land Rover, θα ακολουθούν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, πιθανότατα τα άλλα παιδιά του δούκα.

Ο οδυνηρός ρόλος του Land Rover στην τελετή αποτελούσε πάντα μέρος της Επιχείρησης «Forth Bridge». Όπου «επιχείρηση Forth Bridge», είναι η κωδική ονομασία για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου και την γιγαντιαία επιχείρηση που καλούνται να φέρουν εις πέρας το Παλάτι του Buckingham και οι αρμόδιες βρετανικές Αρχές. Από την αναγγελία της θλιβερής είδησης μέχρι την κηδεία και ταφή του Δούκα του Εδιμβούργου. Η επιχείρηση πήρε το όνομα της από την κρεμαστή γέφυρα Forth που ενώνει το Εδιμβούργο και το Περθ, την οποία ο Δούκας του Εδιμβούργου και η Βασίλισσα Ελισάβετ εγκαινίασαν το 1964. Όλα τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας έχουν έτοιμα σενάρια θανάτου με oνομασίες που παραπέμπουν σε γέφυρες ανά το Ηνωμένο Βασίλειο. Για την Βασίλισσα Ελισάβετ το όνομα της επιχείρησης είναι: «London Bridge».

 

  

Ποιος ήταν ο μισθός του

Ως σύζυγος της βασίλισσας, είχε μηνιαίο εισόδημα από το Sovereign Grant, περίπου 500.000 δολάρια ετησίως. Δεν έχει γίνει γνωστό αν συνέχισε να εισπράττει αυτό τον μισθό μετά το 2017 που παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα αλλά συνέχισε να έχει πρόσβαση σε εισοδήματα από προσωπική περιουσία, γη και ακίνητα. Μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ μοιράζονταν μετοχές και γη που απέκτησε εκείνη από τη δική της οικογένεια, όπως είναι το κάστρο Balmoral και η κατοικία του Sandringham.

Ποιος θα τον κληρονομήσει

Καθώς τα περισσότερα ακίνητα του πρίγκιπα Φίλιππού είναι κοινής ιδιοκτησίας με την βασίλισσα Ελισάβετ, πιστεύεται ότι θα συνεχίσει να τα διατηρεί εκείνη. Επίσης, θα μπορούσαν να μοιραστούν στα τέσσερα παιδιά του.

Ποια είναι η περιουσία του πρίγκιπα Φίλιππου

Μέχρι την στιγμή που έφυγε από τη ζωή, το ποσό του συνόλου της περιουσίας του πρίγκιπα Φίλιππου άγγιζε τα 30 εκατομμύρια δολάρια ή 24 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
«Βόμβα» από στενό φίλο του Harry: «Το παλάτι είπε ψέματα για τον καρκίνο της Kate Middleton»
Ο άγριος τσακωμός Chiara Ferragni και Fedez στο πάρτι γενεθλίων της κόρης τους και η μετακόμιση
H Christina Applegate για τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου»