Τελευταίο αντίο στον Τ.Βουγιουκλάκη: Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, Έφη Πίκουλα

 

 

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης και η Έφη Πίκουλα ήταν παντρεμένοι 36 ολόκληρα χρόνια

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν σήμερα τον σκηνοθέτη, Τάκη Βουγιουκλάκη ο οποίος πέθανε χθες στα 82 του χρόνια από ανακοπής καρδιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο αδερφός της Αλίκης, σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης

 

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου, με όλα τα μέτρα που προβλέπονται λόγω κορωνοϊού.

Συντετριμμένη η ηθοποιός, Έφη Πίκουλα είπε το τελευταίο αντίο στον σύζυγό της και αδερφό της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον οποίο υπήρξαν παντρεμένοι για 36 ολόκληρα χρόνια.

​Το παρών έδωσε και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ανιψιός του εκλιπόντος.

Ποιος ήταν ο Τάκης Βουγιουκλάκης

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου 1939. Γονείς του ήταν ο πρώην νομάρχης Αρκαδίας, νομικός Ιωάννης Βουγιουκλάκης και η Αιμιλία Κουμουνδούρου.

Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ρώμη της Ιταλίας, κατ' αρχήν στο Πανεπιστήμιο Pro-Deo όπου σπούδασε Κοινωνιολογία και στη συνέχεια στο Centro Sperimentale di Cinematografia (C.S.C.), όπου σπούδασε Σκηνοθεσία.

Στα πρώτα επαγγελματικά βήματά του εργάστηκε ως βοηθός δίπλα σε Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διεύθυνση Παραγωγής στις εταιρείες Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης και Φίνος Φιλμ, τη "χρυσή περίοδο" του ελληνικού κινηματογράφου.

Το 1963 δραστηριοποιείται σκηνοθετικά καταρχήν στο ραδιόφωνο, σκηνοθετώντας περισσότερα από 40 θεατρικά έργα και από το 1969 στην τηλεόραση όπου σκηνοθετεί σίριαλ, σόου και εορταστικά προγράμματα. Το 1970 ξεκινά την κινηματογραφική σκηνοθετική καριέρα του. Το 1975 αποφασίζει να ασχοληθεί και επιχειρηματικά με το θέαμα, ιδρύοντας στην Αθήνα εταιρεία παραγωγής ταινιών, θεατρικών παραγωγών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Το επόμενο καλλιτεχνικό βήμα του είναι το 1976, όταν καταπιάνεται με τη θεατρική σκηνοθεσία, ανεβάζοντας συνολικά 52 θεατρικές παραστάσεις, ενώ τη δεκαετία του '80 σκηνοθετεί αρκετές ταινίες βίντεο.

Επίσης, διετέλεσε γενικός διευθυντής της εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων Αστήρ TV, μέλος του ΔΣ του Κρατικού Οργανισμού "Άρμα Θέσπιδος" (Κρατική Θεατρική Σκηνή) και επί τρία χρόνια γενικός και καλλιτεχνικός διευθυντής, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής καλλιτεχνικών σχολείων (ΜΕ) του υπουργείου Παιδείας, μέλος της Επιτροπής βράβευσης θεατρικών κειμένων-δόκιμων συγγραφέων του υπουργείου Πολιτισμού, σύμβουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Επί σειρά ετών ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων - "Αθηνά".

Στις εθνικές εκλογές του 1996 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής με την "Πολιτική Άνοιξη" στην Α' Αθηνών. Το 2002 αποφασίζει να ασχοληθεί με τα δημοτικά δρώμενα και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βριλησσίων και αναλαμβάνει πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου. Το 2006 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βριλησσίων.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»